Τα 10 καλύτερα επιτραπέζια για παιδιά!

Τα 10 καλύτερα επιτραπέζια για παιδιά!

Ακόμα κι αν οι ίδιοι δεν είστε οπαδοί του εν λόγω τρόπου διασκέδασης, πρέπει τουλάχιστον να μην παραλείψετε να συστήσετε στα παιδιά μερικούς πολύ καλούς συντρόφους στη ζωή: τα επιτραπέζια παιχνίδια. Όχι, δεν σκοπεύουμε να σας προτείνουμε ούτε Φιδάκι, ούτε Γκρινιάρη, ούτε UNO. Έχουμε για εσάς μια σούπερ συλλογή προτάσεων, που υπόσχονται να κάνουν τα παιδιά να κολλήσουν και –με λίγη καλή διάθεση- να ξυπνήσουν τον «επιτραπεζιάκια» μέσα σας.

Ακονίστε τον νου των παιδιών, ενθαρρύνετε το ομαδικό πνεύμα και χαρίστε τους ένα εισιτήριο διαρκείας στη διασκέδαση προσφέροντάς τους κάποιο από τα παρακάτω επιτραπέζια. Αξίζει να σημειώσετε, ότι –για την πρώτη τουλάχιστον φορά- θα χρειαστεί να βοηθήσετε στο στήσιμο του παιχνιδιού και τις οδηγίες. Από εκεί κι έπειτα, ο ρόλος σας είναι δευτερεύων, εκτός κι αν (ορθά) αποφασίσετε να πάρετε μέρος στο παιχνίδι.

Φύγαμε:

1. Terror in Meeple City

Γιγάντια ερπετόμορφα τερατάκια, επιτίθενται στην πόλη και τα παιδιά μπορούν να κάνουν το αγαπημένο τους: μικροκαταστροφές! Ο κάθε παίκτης έχει υπό τον έλεγχό του ένα τερατάκι που επιτίθεται σε μια πόλη. Το ότι θα κερδίσει τις καρδιές των παιδιών είναι εγγυημένο, αφού στο ταμπλό στήνεται μια «πραγματική» πόλη, με πολυώροφα κτίρια και οι επιθέσεις των τεράτων γίνονται με τον πιο παιχνιδιάρικο τρόπο (ρίχνοντας με φόρα το ξύλινο τέρας πάνω σε ένα κτίριο/ φυσώντας δυνατά για να πέσει ένα άλλο κ.λπ.).

Θα το βρείτε στην Κάισσα

Τιμή: 55€

Ηλικίες: 6+

Για να καταλάβετε καλύτερα, ρίξτε μια ματιά σ’ αυτό το βίντεο

2. Θρύλοι της Άντορ

Αν ψάχνετε ένα παιχνίδι που θα ενθαρρύνει τη συνεργασία και την ομαδικότητα, η λύση βρίσκεται στους Θρύλους της Άντορ. Οι παίκτες παίζουν μια ιστορία στην οποία δεν υπάρχουν κανόνες, αλλά δημιουργούνται και θεσπίζονται παίζοντας. Κάθε παιδί είναι ένας καλός ήρωας και όλοι μαζί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν έναν (ή κάτι) σούπερ κακό, όπως ληστές ή δράκους.



Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Τιμή: 37.90€

Ηλικίες: 8+

Μπορείτε εδώ να δείτε μια βιντεο-παρουσίαση του παιχνιδιού. 

3. Σκάλα φαντασμάτων

Παιχνίδι ιδανικό για πιτσιρίκια που ταλαιπωρούνται από φοβίες για φαντάσματα, αλλά και κάθε παιδί που του αρέσουν τα επιτραπέζια! Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου στα ερείπια ενός τρομακτικού κάστρου, όπου ο κάθε παίκτης πρέπει να φτάσει πρώτος στην κορυφή της σκάλας και να τρομάξει τα φαντάσματα (γιατί είναι καλύτερο να μας φοβούνται τα φαντάσματα απ’ το να τα φοβόμαστε εμείς). Σημειώστε στους έξτρα πόντους διασκέδασης του παιχνιδιού, ότι το ζάρι μπορεί να μεταμορφώσει τους μικρούς παίκτες σε φαντασματάκια!



Μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα Μουστάκας

Τιμή: 29.99€

Ηλικίες: 4+ 

Μπορείτε σ’ αυτό το βίντεο, να δείτε ένα review για το παιχνίδι.

4. Ο μαγεμένος Πύργος

Το κόνσεπτ είναι παλιό και καλό: η Πριγκίπισσα βρίσκεται κλειδωμένη στον Πύργο και ο κακός Μάγος έχει κρύψει το κλειδί που θα την ελευθερώσει. Ένας παίκτης είναι ο μάγος και οι υπόλοιποι είναι οι Πρίγκιπες που προσπαθούν να βρουν το κλειδί και να σώσουν την Υψηλότητά της πριν τους πιάσει ο Μάγος. Το παιχνίδι είναι ούτως ή άλλως διασκεδαστικό, αλλά μπορούμε να υπογράψουμε ότι όλοι θα ενθουσιαστείτε με τη στιγμή της απελευθέρωσης, όπου η Πριγκίπισσα κυριολεκτικά εκσφενδονίζεται από τον Πύργο!

Θα το βρείτε στο Playhouse.

Τιμή: 35€

Ηλικίες: 5+

Ρίξτε μια ματιά στο παιχνίδι βλέποντας αυτό το βίντεο

5. Ice cool

Αν το παιδί έχει περάσει το κατώφλι του Δημοτικού, τότε αυτό το επιτραπέζιο θα μιλήσει στην καρδιά του: οι παίκτες είναι μαθητές-πιγκουίνοι, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πιγκουίνο-καθηγητή! Οι μικροί πιγκουίνοι, κινούνται με τον πιο αστείο τρόπο στο πολύ καλής αισθητικής ταμπλό, προσπαθώντας να μαζέψουν ψάρια.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ

Τιμή: 35€

Ηλικίες: 6+

Δείτε εδώ ένα βίντεο για το παιχνίδι.  

6. Ο Μικρός Πρίγκιπας –Ταξίδι στα Άστρα

Βασισμένο στην τρυφερή ιστορία του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ αλλά και στην ομώνυμη ταινία που προβλήθηκε την περασμένη χρονιά  στους κινηματογράφους, το «Ταξίδι στα Άστρα» θα αρέσει λίγο-πολύ σε όλους σας. Οι παίκτες κινούν το αεροπλάνο τους από σύννεφο σε σύννεφο προσπαθώντας να μαζέψουν άστρα και νικητής είναι αυτός που θα φτάσει στον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα με τα περισσότερα αστέρια.

Αγοράστε το από το Gamescom

Τιμή: 26€

Ηλικίες: 5+

Aν θέλετε να το σκεφτείτε καλύτερα, μπορείτε να δείτε αυτό το βίντεο. 

7. Μαθητευόμενοι μάγοι

Οι «Μαθητευόμενοι μάγοι» είναι ένα επιτραπέζιο με εντυπωσιακή παραγωγή –χρησιμοποιούνται μαγνήτες και μεταλλικές μπίλιες, ενώ απ’ το μαγικό καζάνι βγαίνουν καπνοί!- όπου οι παίκτες προσπαθούν να μάθουν να φτιάχνουν μαγικά φίλτρα, προσέχοντας να μην σκοντάψουν στις παγίδες που κρύβει το ταμπλό.

Θα το βρείτε εδώ.

Τιμή: 35€

Ηλικίες: 5+

Δείτε αυτό το βίντεο για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. 

8. Coconuts

Αν δεν ξέρετε ήδη το Coconuts, τότε έχει σίγουρα έρθει ο καιρός να το αγοράσετε, αφού κάθε πιτσιρίκι που σέβεται τον εαυτό του (και κάθε ενήλικας, αν μας ρωτάτε) θα «κολλήσει» προσπαθώντας να εκσφενδονίσει καρύδες στα κυπελλάκια, με τη μαϊμού του.



Μπορείτε να το βρείτε εδώ

Τιμή: 28€

Ηλικίες: 4+

Σ’ αυτό το βίντεο θα δείτε πώς ακριβώς παίζεται το παιχνίδι. 

9. Εύρηκα!

Οι παίκτες πρέπει να φτιάξουν χημικές φόρμουλες μεταφέροντας μόρια από τον ένα δοκιμαστικό σωλήνα στον άλλο με επιδεξιότητα και ταχύτητα, χωρίς να τους ακουμπήσουν με τα χέρια τους. Ο πιο γρήγορος επιστήμονας του εργαστηρίου κερδίζει, αλλά όλοι διασκεδάζουν!



Θα το βρείτε στην Κάισσα

Τιμή: 24,99€

Ηλικίες: 6+

Πάρτε μια ιδέα για το παιχνίδια απ’ αυτό το βίντεο. 

10. Τίτος: το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού

Σε ποιο παιδί περνάει αδιάφορο το κυνήγι θησαυρού; Οι παίκτες είναι πειρατές και τοποθετούν τα πλοία τους περιμετρικά του νησιού με τον πολύτιμο θησαυρό, τον οποίο φυλάει ένα τεράστιο χταπόδι! Το χταπόδι τινάζει τα πλοκάμια του εκτινάσσοντας μακριά τα καραβάκια και αναγκάζοντάς τα να ξαναπροσπαθήσουν να φτάσουν στο νησί!



Αγοράστε το από εδώ

Τιμή: 34,90€

Ηλικίες: 4+

Δείτε στο βίντεο πώς παίζεται. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v