Μπορεί να ευθύνονται τα αντισυλληπτικά για την αύξηση της χοληστερίνης;

Μπορεί να ευθύνονται τα αντισυλληπτικά για την αύξηση της χοληστερίνης;

Ερώτηση:
Έκανα εξετάσεις αίματος και είναι αυξημένα η χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδιά μου, ενώ η διατροφή μου είναι αρκετή καλή (το δε βάρος μου χαμηλό σε σχέση με το ύψος μου). Παίρνω, όμως, εδώ και αρκετούς μήνες αντισυλληπτικά (τα Yasminelle). Υπάρχει περίπτωση να ευθύνονται αυτά για την αύξηση της χοληστερίνης;
Απάντηση:

Το ότι έχετε υψηλή χοληστερίνη είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να διερευνήσετε με τον καρδιολόγο σας. Δεν μπορείτε να το «ρίξετε» στα αντισυλληπτικά, θέλει βαθιά διερεύνηση  από εξειδικευμένο γιατρό για να βρείτε μήπως υπάρχει κάποια κληρονομικότητα που αυξάνει την χοληστερίνη. Τι εννοείτε ότι είναι αυξημένη η χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια και πόσο είναι; Όλα αυτά παίζουν ιδιαίτερο βάρος στο να βγει μία διάγνωση και ν’ ακούσετε μία συμβουλή. Συμβουλευτείτε όμως τον καρδιολόγο σας.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v