11 αλήθειες που δεν καταλαβαίνουν όσοι δεν έχουν παιδιά

11 αλήθειες που δεν καταλαβαίνουν όσοι δεν έχουν παιδιά

Και εμείς ξέραμε τα πάντα για τα παιδιά, πριν αποκτήσουμε παιδιά. Ήμασταν βέβαιες ότι το δικό μας παιδί δεν θα πάθει ποτέ κρίση υστερίας στο σούπερ μάρκετ. Ότι θα κοιμάται από μωρό όλη τη νύχτα, αφού τόσο ο άντρας μας όσο και εμείς είμαστε υπναράδες, και ότι θα είμαστε γονείς ανοιχτόμυαλοι και προοδευτικοί που θα βρίσκουμε πάντα χρόνο για τον εαυτό μας. Μετά αποκτήσαμε παιδιά. Και πρέπει κάπως να δώσουμε στους άτεκνους ακόμα φίλους μας να καταλάβουν πόσο πλανεμένοι είναι.

Όταν είσαι μαμά και έχεις φίλους που δεν έχουν ακόμα παιδιά, πρέπει κάπως να τους εξηγήσεις…

Γιατί δεν απαντάς στα τηλέφωνα και στα μηνύματα



…γιατί πιθανώς την ώρα εκείνη το μωρό έκανε κακά ή το μεγάλο παιδί έχυσε όλο το γάλα στο τραπέζι και μετά ήταν ώρα ύπνου και τελικά το ξέχασες. Ναι, το παραδέχεσαι.

Γιατί δεν μπορείς να βγεις μέχρι αργά

Γιατί είσαι ξύπνια από τις 6:30, έχεις μαγειρέψει, απλώσει, ταΐσει, παίξει, πλύνει, κοιμίσει και γύρω στις 22:00 είσαι πλέον έτοιμη να καταρρεύσεις. Επίσης, γιατί την επόμενη μέρα θα κάνεις ακριβώς τα ίδια –κι ας είναι Κυριακή.

Τι σημαίνει πλέον «έξοδος» για εσένα

Τα παιδικά πάρτι ή οποιαδήποτε παιδική εκδήλωση, για την οποία προετοιμάζεσαι μία εβδομάδα νωρίτερα, προγραμματίζοντας τι θα φορέσεις και πότε θα λουστείς.

Γιατί -κάποιες φορές- χρειάζεται να πάρεις και το παιδί μαζί

Ξέρεις πως οι φίλοι σου που δεν έχουν παιδιά, όταν σε καλούν στο σπίτι τους, θα προτιμούσαν να υποδεχτούν τον παλιό σου εαυτό που χαλάρωνε με κουβεντούλα και κρασί στον καναπέ. Ξέρετε κάτι, όμως; Είναι Κυριακή μεσημέρι, θέλεις να περάσεις τη μέρα αυτή μαζί τους γιατί όλη την εβδομάδα δουλεύεις, και τέλος πάντων… δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις (ή να υποχρεώσεις) κάποιον να σου κρατήσει το παιδί.

Γιατί είσαι μονίμως άρρωστη (και τι πραγματικά σημαίνει αυτό)

Γιατί τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο και στα σχολεία κυκλοφορούν ιώσεις και από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο τα παιδιά κολλούν το ένα το άλλο και μόλις γίνονται καλά έχεις κολλήσει κι εσύ. Όμως εσύ δεν έχεις τη δυνατότητα να αναρρώσεις γιατί πρέπει να συνεχίσεις να κάνεις τα πάντα στο σπίτι και την δουλειά, οπότε καταλήγεις να είσαι με συνάχι και βήχα για 6 μήνες σερί.

Τα μεγέθη στα παιδιά ρούχα

Είναι σχεδόν αδύνατο για τους μη γονείς να φέρουν στα παιδιά ρούχα στο σωστό μέγεθος, επειδή αφενός δεν θυμούνται ακριβώς πόσο χρονών είναι το παιδί σου και αφετέρου δεν συνειδητοποιούν πόσο γρήγορα ψηλώνει.

Το να έχεις σκύλο ή γάτα είναι διαφορετικό από το να έχεις παιδί



Ούτε καλύτερο, ούτε χειρότερο. Είναι απλά διαφορετικό. Οπότε καλό θα είναι να αποφεύγονται οι συγκρίσεις.

Ότι τα παιδιά δεν έχουν διακόπτες

Δεν μπορείς να κάνεις ένα παιδί να σταματήσει να κλαίει με μία σου λέξη, ούτε να κοιμηθεί με το που θα ξαπλώσει στο κρεβάτι. Το γεύμα ενός παιδιού μπορεί να κρατήσει μία ώρα και άλλο τόσο μπορεί να κρατήσει το μπάνιο του, αν δεν θέλει να συνεργαστεί. Είναι και αυτοί λόγοι που… δεν απαντάς πάντα στα τηλέφωνα.

Γιατί δεν προλαβαίνεις



…να πας γυμναστήριο, να βγεις για ψώνια, να φτιάξεις τα μαλλιά και τα νύχια σου. Βασικά, δεν είναι ακριβώς ότι δεν προλαβαίνεις. Είναι ότι δεν τα βάζεις πια όλα αυτά σε προτεραιότητα. Πλέον προτιμάς, αντί να τα κάνεις όλα αυτά, να περάσεις λίγη ώρα με τα παιδιά σου ή απλά να… κοιμηθείς!

Τι σημαίνει πραγματικά να μην έχεις κοιμηθεί

Συχνά ακούς φίλους να λένε ότι δεν κοιμήθηκαν καλά χθες βράδυ γιατί είχαν βγει και ήπιαν, και τους λες πως κι εσύ έχεις να κοιμηθείς καλά πολλά βράδια και σου συνιστούν να πας να ξαπλώσεις λίγο για μεσημέρι… και εσύ κρατιέσαι με νύχια και με δόντια για να μην τους χτυπήσεις!

Γιατί μονίμως μιλάς για τα παιδιά σου

Γιατί… είναι ό,τι σε ενδιαφέρει και αγαπάς περισσότερο στον κόσμο όλο!

Μια μέρα θα γίνουν και εκείνοι γονείς και θα το καταλάβουν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v