8 χριστουγεννιάτικες παραστάσεις που κάθε παιδί πρέπει να δει

8 χριστουγεννιάτικες παραστάσεις που κάθε παιδί πρέπει να δει

Εκτός από τα χριστουγεννιάτικα πάρκα και τις βόλτες στους στολισμένους δρόμους της Αθήνας, μπορείτε να ζήσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων με τα παιδιά και στο θέατρο! Γιατί μπορεί σε λίγες μέρες τα σχολεία να κατεβάζουν αυλαία για δύο εβδομάδες,  οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες παραστάσεις, όμως, έχουν ήδη κάνει πρεμιέρα και σας περιμένουν. Από μοντέρνο, διαδραστικό θέατρο μέχρι κλασικά αριστουργήματα, το σίγουρο είναι ότι έχετε αρκετές επιλογές.

Τα κλασικά αριστουργήματα…

1. Ο Καρυοθραύστης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

*Φωτογραφία: epirusevents.gr

Το παραμύθι του Καρυοθραύστη που την παραμονή των Χριστουγέννων μετατρέπεται σε έναν όμορφο πρίγκηπα εκτυλίσσεται στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Με την μοναδική κλασική μουσική που το πλαισιώνει και τα υπέροχα χορευτικά του Μπαλέτου της Μόσχας, θα ταξιδέψετε σε μια μαγική χώρα και εποχή. Ειδικά αν έχετε κόρη που λατρεύει το μπαλέτο, είναι μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ. 

Το κόστος των εισιτηρίων ξεκινά από 10 έως 30 ευρώ. 

2. Το παραμύθι του Σκρουτζ ζωντανεύει στο Θέατρο Βέμπο



Η πιο αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ιστορία παίρνει σάρκα και οστά στο Θέατρο Βέμπο και ο κακότροπος Εμπενίζερ Σκρουτζ παίρνει μαθήματα ζωής από τρία ξωτικά την παραμονή των Χριστουγέννων. Τα εντυπωσιακά κοστούμια, τα εφέ και οι κατασκευές κάνουν την ιστορία ακόμα πιο… παραμυθένια! Μια παράσταση που «ταξιδεύει» τους μεγάλους θεατές σε έναν άλλο κόσμο και περνάει στα παιδιά τα μηνύματα της αγάπης και της προσφοράς.

Η τελευταία παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 11.15 το πρωί.

Κόστος: 10 ευρώ (κανονικό εισιτήριο) και 8 ευρώ για ανέργους/ πολύτεκνους και Α.Μ.Ε.Α.

3. Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα στο Θέατρο Θυμέλη

*Φωτογραφία: patrasevents.gr

Εδώ και είκοσι χρόνια, το «Κοριτσάκι με τα σπίρτα» ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου Θυμέλη. Στη θεατρική διασκευή του Διονύση Κούτση, το χαρούμενο και εορταστικό τέλος του παραμυθιού θα σας αφήσει με μια αίσθηση αισιοδοξίας ενώ θα διδάξει στα παιδιά τι σημαίνει αγάπη και ανθρωπιά.

Από 26 έως 30 Δεκεμβρίου και από 2 έως 6 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ.

Κόστος: 10 ευρώ κανονικό εισιτήριο, 50% έκπτωση για ανέργους και πολύτεκνους.

4. Peter Pan on Ice στο Τάε Κβον Ντο Παλαιού Φαλήρου

Μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου και από τις 6 έως 8 Ιανουαρίου, μικροί και μεγάλοι θα έχετε την ευκαιρία να θυμηθείτε την ιστορία του Πίτερ Παν, αυτή τη φορά πιο... παγωμένη! Ταξιδέψτε μέχρι την Χώρα του Ποτέ, δείτε από κοντά τον Κάπταιν Χουκ και την Τίνκερμπελ και ξανανιώστε και πάλι παιδιά.

Κόστος: εισιτήρια προπωλούνται από 6 έως 34 ευρώ. 

 Οι  «μοντέρνες» παραστάσεις

5. Χριστουγεννιάτικα Παιχνιδομαγέματα στο Θέατρο 104

*Φωτογραφία: eventful.gr

Μια ξεχωριστή παράσταση με πρωταγωνίστρια τη Λίνα τη Μαγισσουλίνα, η οποία με τις σκανταλιές της, καταφέρνει να κάνει άνω κάτω τα Χριστούγεννα στον Βόρειο Πόλο. Αν θέλετε να πάρετε κι εσείς μέρος στην εξέλιξη της ιστορίας, αποτελεί την καλύτερη επιλογή, αφού η παράσταση είναι διαδραστική και το κοινό συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα.

Για παιδιά από 3 ετών.

Κάθε Κυριακή με παραστάσεις στις 12 και 15.00, με εξαίρεση την Κυριακή 11 Ιανουαρίου που ισχύει μόνο η παράσταση των 15.00.

Κόστος: 10 ευρώ για παιδιά και 8 ευρώ για ενήλικες.

6. Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας φοράνε τα γιορτινά τους στο Θέατρο της Ημέρας

*Φωτογραφία: gefira.gr

Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας φυλάνε την διατροφή των παιδιών όλο τον χρόνο. Τα Χριστούγεννα, όμως, ντύνονται αναλόγως και παίζουν εορταστικά παιχνίδια, τραγουδούν τα κάλαντα με τα πιο πρωτότυπα όργανα και γιορτάζουν παρέα με τους μικρούς θεατές. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 2,5 ετών.

Κάθε Κυριακή στις 15.00.

Κόστος: Γενική είσοδος 8 ευρώ, ομαδικό εισιτήριο 6 ευρώ.

7.  Τα Μαγικά στολίδια ζωντανεύουν στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων για παιδιά από 1,5 ετών

*Φωτογραφία: paidikotheatro.gr

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά μέχρι 3,5 ετών, γι’ αυτό αποτελεί την ιδανική επιλογή για τα πολύ μικρά πιτσιρίκια. Η πλοκή διαδραματίζεται σ’ ένα μικρό χωριό, όταν δύο φίλοι, ο Κωστής και η Μαρία, αποφασίζουν να στολίσουν το δέντρο του χωριού με τα δικά τους αυτοσχέδια στολίδια. Μόνο που τους περιμένει μια έκπληξη: τα στολίδια ξαφνικά γίνονται μαγικά.

Σάββατο  και Κυριακή 17 και 18 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί και Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου την ίδια ώρα.

Κόστος: 8 ευρώ.

8. Χριστούγεννα με τους γύρω γύρω μήνες στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης



Μια χριστουγεννιάτικη παράσταση με ζωντανή μουσική, εορταστικά παιχνίδια αλλά και έθιμα που ξετυλίγονται στην θεατρική σκηνή, όταν η πρωταγωνίστρια η κυρά- Καλή, επισκέπτεται τον γέρο Χρόνο και τον ευχαριστεί για όσα της χάρισε τους προηγούμενους μήνες. Απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών.

Από Τρίτη 27 Δεκεμβρίου έως Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στις 12 μ.μ.

Κόστος: 8 ευρώ.

v