8 χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες για να κάνετε με τα παιδιά

8 χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες για να κάνετε με τα παιδιά

Όταν τα σχολεία και οι σταθμοί κλείνουν ένα πανανθρώπινο ερώτημα βασανίζει το μυαλό των απανταχού μαμάδων: «Τι να κάνω με το παιδί σπίτι;». Χρόνο θα έχουμε, κέφι θα έχουμε, καλές ιδέες βρήκαμε, οπότε το μόνο που μένει, είναι να επισκεφτείτε το πλησιέστερο κατάστημα με γραφική ύλη και είδη χειροτεχνίας και να φτιάξετε παρέα με τα παιδιά, γιορτινές κατασκευές, όπως…

Χριστουγεννιάτικο δεντράκι από ξυλάκια παγωτού

Με ξυλάκια για παγωτό που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με γραφική ύλη, κόλλα, πομ-πομ, νερομπογιές, χοντρό χαρτόνι σε διάφορα χρώματα και σπάγκο, μπορείτε να φτιάξετε τα πιο ωραία δεντράκια που θα στολίσουν το δέντρο ή το σπίτι σας.



Δείτε εδώ αναλυτικότερα πώς θα το φτιάξετε.

Χριστουγεννιάτικο χωριό από ρολά χαρτιού κουζίνας

Κόψτε σε ίσα, κοντά κυλινδράκια το ρολό του χαρτιού κουζίνας για να φτιάξετε μερικά σπιτάκια. Εδώ, η επίβλεψη και η βοήθειά σας είναι απαραίτητη, γιατί θα χρειαστεί ένα καλό κοπίδι, για να φτιάξετε πόρτες και παράθυρα στα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια. Η συνέχεια είναι απλή: με χρώματα, χαρτόνια και ό,τι άλλο γεννήσει η (γιορτινή) φαντασία σας, ζωγραφίστε τα σπιτάκια και φορέστε τους πολύχρωμες σκεπές.



Εδώ, θα δείτε βήμα-βήμα τις οδηγίες.

Ένα… αφαιρετικό δεντράκι με σύρμα και πολύχρωμες χάντρες

Θα χρειαστείτε λίγο σύρμα και πολλές χάντρες σε διάφορα χρώματα και σχήματα. Λυγίστε σε σπειροειδές σχήμα το σύρμα (όπως στη φωτογραφία ή όπως αλλιώς επιτάσσει η φαντασία σας), περάστε χάντρες και… έτοιμο!



Δείτε τις οδηγίες από εδώ.

Χριστουγεννιάτικες φιγούρες από ξυλάκια

Άλλη μία κατασκευή της οποία το βασικότερο υλικό είναι η φαντασία. Προμηθευτείτε πολύχρωμο σύρμα πίπας, πομ-πομ και νερομπογιές, κόψτε λεπτές λωρίδες ύφασμα από παλιές μαξιλαροθήκες ή πετσέτες και φτιάξτε Άγιους Βασίληδες, ταράνδους και ξωτικά.



Θα δείτε εδώ περισσότερα.

Άγιος Βασίλης σφήνωσε από την Καισαρεία

Με κόκκινο και μαύρο χαρτόνι, μαύρο μαρκαδόρο και μερικά ρολά χαρτιού υγείας, μπορείτε να φτιάξετε έναν Άγιο Βασίλη παχουλό (λογικά), που σφηνώνει στην καμινάδα-ρολό.



Αν θέλετε να δείτε περισσότερα, δείτε εδώ.

Χριστουγεννιάτικες δαχτυλο-κατασκευές

-Μια οικογένεια χιονανθρώπων

Η διαδικασία είναι απλή: το παιδί… πασαλείφει το χέρι του με άσπρη δαχτυλομπογιά και αφήνει το αποτύπωμα των δαχτύλων του σε έναν μικρό καμβά που μπορείτε να βάψετε σε όποιο χρώμα θέλετε (αρκεί να κάνει αντίθεση με τα χιονανθρωπάκια σας). Ζωγραφίζετε με νερομπογιές ή δαχτυλομπογιές μάτια, μύτες-καρότα και κασκόλ και το εργάκι είναι έτοιμο.



-Και μια δαχτυλο-γιρλάντα

Κάθε δαχτυλάκι βάφεται με διαφορετικό χρώμα και αφήνει το αποτύπωμά του σε μια μαύρη, κατσαρή γραμμή που έχετε ζωγραφίσει με μαρκαδόρο πάνω σε λευκό χαρτί ή χαρτόνι.



Πολύχρωμα φωτάκια από χαρτόνι

Θα χρειαστείτε μόνο σπάγκο ή ένα μακρύ κορδόνι, μαύρη κολλητική ταινία και πολλά, χοντρά, πολύχρωμα χαρτόνια. Κόψτε πολλές «λάμπες» του ίδιου σχήματος σε διαφορετικά χρώματα (χρησιμοποιήστε την πρώτη σαν δείγμα για τις επόμενες) και κολλήστε τις με μαύρη ταινία στο σκοινί. Έτσι, θα φτιάξετε μια μεγάλη γιρλάντα που μπορείτε να κρεμάσετε στον τοίχο ή το δέντρο σας.



Δείτε εδώ μια ιδέα με μπαλόνια που θα… απογειώσει την γιρλάντα σας.

Ταρανδάκια από ζαχαρωτά μπαστουνάκια

Η φωτογραφία τα λέει όλα: χρειάζεστε μερικά γλυκά μπαστουνάκια, καφέ σύρμα πίπας, κόκκινα μικρά πομ-πομ και μάτια για χειροτεχνίες. Κολλήστε τα πάνω στο μπαστουνάκι, όπως στη φωτογραφία και ο ζαχαρωτός σας τάρανδος είναι έτοιμος.

Καλές γιορτές!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v