«Μαμά, πώς γίνονται τα παιδιά»: 6 βιβλία για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

«Μαμά, πώς γίνονται τα παιδιά»: 6 βιβλία για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Μεγαλώνοντας παιδιά, θα έρθουν πολλές, πολλές στιγμές που θα νιώσεις κάπως ανεπαρκής. Τα λέω καλά; Τα λέω ξεκάθαρα; Έπρεπε να το πω αυτό; Στην κορυφή της λίστας αυτών των στιγμών, βρίσκεται η θριλερική σκηνή-εφιάλτης όπου για πρώτη φορά το παιδί ξεστομίζει τη μοιραία ερώτηση: Μαμά, πώς γίνονται τα παιδιά;

Αν εσείς δυσκολεύεστε να δώσετε την απάντηση, τότε αφήστε ένα βιβλίο να τη δώσει. Απλώς επιλέξτε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στην προσέγγιση και την αισθητική σας. 

«Μα… τι μου συμβαίνει;»: Ένα βιβλίο για την ανάπτυξη και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Bailey Jacqui



Με σύγχρονα, ζωντανά σκίτσα, απλή και κατανοητή γλώσσα και στοιχεία εκλαϊκευμένης βιολογίας, το best seller «Μα… τι μου συμβαίνει;», δίνει απαντήσεις σε αμήχανα ερωτήματα, όπως τι είναι η εφηβεία, πότε αρχίζει και τι αλλάζει στο σώμα και φωτίζει σκοτεινά –στο μυαλό των παιδιών- σημεία όπως τι είναι οι ορμόνες και τι σημαίνει παρενόχληση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Μάθετε περισσότερα εδώ

«Η μαμά γέννησε ένα αυγό»

Cole Babette



«Λοιπόν» είπε η μαμά κι ο μπαμπάς «Νομίζουμε, ότι ήρθε η ώρα να σας πούμε πώς γίνονται τα παιδιά»

Το βιβλίο, με σκίτσα χαριτωμένα που διατηρούν κάθε επιθυμητή «αγνότητα» και λόγο απλό και χιουμοριστικό («Μόλις τα σποράκια βρεθούν στην κοιλιά της μαμάς, αρχίζουν τον Μαραθώνιο του αυγού. Ο νικητής κερδίζει το αυγό και τότε εκείνο αρχίζει να μεγαλώνει και να μεταμορφώνεται σε ένα μικρούτσικο μωρό.») δίνει απαντήσεις στην ερώτηση «Μαμά, πώς γίνονται τα μωρά;» και σας βγάζει με υψηλή αισθητική και σαφείς εξηγήσεις απ’ τη δύσκολη θέση!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκης. Μάθετε περισσότερα εδώ

«Θέλω να μάθω για το σεξ»

Ένωση Κλινικής Σεξολογίας της Ισπανίας



Όταν δεν ξέρεις πώς να απαντήσεις στην πιο αμήχανη ερώτηση που μπορεί να τεθεί στην… γονεϊκή σου σταδιοδρομία, τότε ποιος είναι καταλληλότερος να το αναλάβει από μια ομάδα επιστημόνων που ειδικεύεται σε θέματα κλινικής σεξολογίας; Μια τέτοια ομάδα Ισπανών, έγραψε το βιβλίο «Θέλω να μάθω για το σεξ», που με τρόπο τρυφερό και προσιτό λύνει κάθε απορία για το σώμα των δύο φύλων, τη γονιμοποίηση, την εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Το δέντρο που κάνει μωρά»

Sophie Blackall



Όταν στον μικρό πρωταγωνιστή ανακοινώνεται ότι σε λίγο καιρό θα αποκτήσει ένα καινούριο αδερφάκι, αρχίζει εύλογα ν’ αναρωτιέται… από πού ακριβώς έρχεται; Έτσι, θα βαλθεί να μάθει ρωτώντας όλους ανεξαιρέτους τους μεγάλους που γνωρίζει  –απ’ τον παππού και την γιαγιά έως τον ταχυδρόμο και την baby sitter του. Με απολαυστική εικονογράφηση, γρήγορη πλοκή και κατανοητή γλώσσα, το «Δέντρο που κάνει μωρά» θα λύσει κάθε απορία περί σεξουαλικής αγωγής, απλά και ξεκάθαρα.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Από πού έρχονται τα μωρά;»

(Ανοίγω τα παράθυρα και μαθαίνω)

Daynes Katie



Όποιος έχει συναναστραφεί έστω και ένα παιδί, ξέρει πολύ καλά ότι οι μικροί αναγνώστες λατρεύουν να ανοίγουν πορτάκια και παραθυράκια που κρύβουν εικόνες και εκπλήξεις. Στο βιβλίο «Από πού έρχονται τα μωρά;» δίνονται απαντήσεις για όλα τα ερωτήματα που ο μπαμπάς και η μαμά δυσκολεύονται να απαντήσουν, ανοίγοντας ένα-ένα τα παράθυρα του βιβλίου.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκης. Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Οι περιπέτειες του Ηρακλή Μπιμπερό Νο1: Η σύλληψη»

Παπαθωμά Θεοφανία



Στη σειρά «Οι περιπέτειες του Ηρακλή Μπιμπερό» περιλαμβάνονται τρία βιβλία: Η σύλληψη, Η κύηση και Η γέννηση. Διαβάζουμε στο site των εκδόσεων: «Γεια σας! Είμαι ο Ηρακλής Μπιμπερό και θα σας διηγηθώ τις περιπέτειές μου. Μέχρι τώρα ήμουν ένα φωτάκι λαμπερό και περιπλανιόμουν αμέριμνος στο σύμπαν. Αλλά ήθελα να κατεβώ στη γη. Έτσι, διάλεξα τη μαμά μου και τον μπαμπά μου, τους έκανα να ερωτευτούν και… τσουπ! τρύπωσα μέσα στην κοιλιά της μαμάς μου. Πώς το έκανα αυτό; Πώς φυτρώνουν τα παιδιά στις κοιλιές των μαμάδων; Δεν ξέρετε; Εγώ ξέρω και θα σας το περιγράψω με κάθε λεπτομέρεια…».

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση. Μάθετε περισσότερα εδώ.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v