Μικρές στιγμές απόλαυσης (για να μην τρελαθείτε)

Μικρές στιγμές απόλαυσης (για να μην τρελαθείτε)

Για όλους τους γονείς έρχεται μία στιγμή (ή δύο ή τρεις) που νιώθουν ότι δεν αντέχουν να πλύνουν άλλα λερωμένα χεράκια, να μαζέψουν άλλα ρούχα από το πάτωμα ή να ξανατραγουδήσουν το «μια ωραία πεταλούδα». Κάτι τέτοιες στιγμές νιώθουμε ότι η μοναδική λύση στο πρόβλημά μας είναι ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή στο υπερπέραν. Η ρεαλιστική απάντηση, όμως, είναι ότι απλά έχουμε εξουθενωθεί. Χρειαζόμαστε ένα πραγματικό διάλλειμα, για να κάνουμε κάτι αποκλειστικά και μόνο για εμάς.

10 τρόποι για να διατηρήσουμε σώας τα φρένας

Μπορεί οι παρακάτω ιδέες να ακούγονται υπερβολικά μετριοπαθείς σε ανθρώπους που δεν έχουν παιδιά, όμως για γονείς με νήπια ο ελεύθερος χρόνος είναι μία έννοια φανταστική και μία μικρή απόδραση από την καθημερινότητα μπορεί να γεμίσει μπαταρίες για πολλές ημέρες.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα νιώσετε το στρες να σας πνίγει, δοκιμάστε κάτι από τα παρακάτω:

Ένα ζεστό αφρόλουτρο

Γεμίστε τη μπανιέρα με νερό και αιθέρια έλαια, ανάψτε κεριά, βάλτε απαλή μουσική και πάρτε ένα καλό βιβλίο. Κλειδώστε την πόρτα και ενημερώστε τον σύζυγο και τα παιδιά ότι η μαμά για μία ώρα θα «λείψει». Η ευεξία και η αναζωογόνηση που θα νιώσετε μετά θα σας δώσουν απίστευτες δυνάμεις.

Φροντίστε το σώμα σας

Είτε αυτό σημαίνει μία ώρα την εβδομάδα yoga, είτε μασάζ, είτε έστω ένα ραντεβού για μανικιούρ-πεντικιούρ. Αφιερώστε μία ώρα κάθε μήνα για να κάνετε κάτι που θα σας θυμίσει πως παραμένετε γυναίκα και που θα σας χαρίσει μερικά λεπτά απόδρασης από την καθημερινότητα.

Μία νύχτα στην πόλη

Ένα «ραντεβού» με τον μπαμπά αποτελεί απαραίτητο διάλειμμα και για τους δύο και μία καλή ευκαιρία να ξαναέρθετε κοντά, να μιλήσετε για όλα αυτά που δεν έχετε προλάβει τον τελευταίο καιρό -και όχι για τα παιδιά- και να θυμηθείτε πόσο όμορφα κυλούσε ο χρόνος παλιά, πριν ακόμα κάνετε οικογένεια. Μην ξεχνάτε να το επαναλαμβάνετε τακτικά.

Συζητήσεις με ενήλικες

Λίγος χρόνος με μία φίλη ή έναν φίλο, απλά και μόνο για να μιλήσετε με έναν ενήλικα, θα σας βοηθήσει να αλλάξετε για λίγο ρυθμούς και προοπτικές. Θα σας θυμίσει ότι πέρα από γονείς είστε και άνθρωποι, με ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Υγιεινές απολαύσεις

Βόλτα στον καθαρό αέρα, ποδηλατάδα στην παραλία, τρέξιμο σε ένα κοντινό πάρκο… επιλέξτε μία δραστηριότητα στην φύση που θα σας αναζωογονήσει και θα σας απομακρύνει για λίγο από την καθημερινή ρουτίνα.

Βαθύς ύπνος

Πόσες φορές έχετε την ευκαιρία να κοιμηθείτε μέχρι αργά το πρωί, ή να απολαύσετε έναν απογευματινό ύπνο; Κάθε μορφής επιπλέον ύπνος αποτελεί πολύτιμο δώρο για τους νέους γονείς και μπορεί να τους χαρίσει αστείρευτη ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα.

Μικρο-ανανέωση

Μία βόλτα στα καταστήματα και ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια ή επίσκεψη στο αγαπημένο τους κομμωτήριο μπορεί να εκτινάξει την διάθεση των μαμάδων, να τις ανανεώσει και να τις κάνει να επιστρέψουν στο σπίτι με μεγάλα κέφια.

Ό,τι μεγαλώνει

Η κηπουρική αποτελεί για πολλούς ανθρώπους εξαιρετική ευκαιρία για χαλάρωση και ευεξία. Ο καθαρός αέρας, η σωματική άσκηση και η ανταμοιβή να βλέπεις κάτι που φύτεψες να μεγαλώνει και να ανθίζει μπορούν να προσφέρουν ασύγκριτη αναζωογόνηση και αίσθημα προσωπικής ανταμοιβής.

Χρόνος μόνη

Το κολύμπι ή μια βόλτα στην παραλία, χωρίς καθόλου παρέα, είναι απαραίτητα διαλείμματα για να αφεθούμε σε εμάς και τις σκέψεις μας. Να βάλουμε όλα αυτά που μας αγχώνουν σε μία σειρά και να τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα.

Διάβασμα

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καταφέρατε να ανοίξετε ένα βιβλίο και να ολοκληρώσετε την σελίδα χωρίς να σας διακόψει το πιτσιρίκι σας ή... τα βαριά σας βλέφαρα; Το διάβασμα, είτε ενός βιβλίου είτε απλά ενός περιοδικού, είναι ιδανικός τρόπος για να ξεφύγει το μυαλό σας από τα καθημερινά δεινά και να ταξιδέψει σε άλλους τόπους και άλλες εικόνες.

Πηγή: Babycenter

 

v