Αν παντρευτήκατε σ’ αυτήν την ηλικία, έχετε λιγότερες πιθανότητες να πάρετε διαζύγιο!

Αν παντρευτήκατε σ’ αυτήν την ηλικία, έχετε λιγότερες πιθανότητες να πάρετε διαζύγιο!

Πριν διαβάσετε το υπόλοιπο κείμενο, τονίζουμε ότι η ηλικία κατά την οποία επιλέγει κάποιος να παντρευτεί είναι απλώς ένα νούμερο  -είτε το κάνει στα 20 είτε στα 40, αυτό που παίζει πραγματικά ρόλο είναι αν είναι έτοιμος γι’ αυτό το βήμα, τόσο ο ίδιος όσο και ο σύντροφός του. Ωστόσο, σχετική έρευνα υποστηρίζει ότι υπάρχει η «χρυσή» ηλικία γάμου για να μην καταλήξει ένα ζευγάρι στο διαζύγιο.

*Φωτογραφία: skim.gs

Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίστηκαν σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά την περίοδο 2006-2010 από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα και κατά την περίοδο 2001-2013 από τον οργανισμό National Survey Family Growth. Οι ειδικοί κατέληξαν, λοιπόν, στο συμπέρασμα πως τα ζευγάρια που παντρεύονται στην ηλικία των 28 έως 32 ετών, έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο σε σχέση με τα ζευγάρια που ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας σε μικρότερη ή μεγαλύτερη ηλικία.

Το συμπέρασμα ίσως βασίζεται στη λογική, ότι σ' αυτήν την ηλικία, οι περισσότεροι έχουν πραγματοποιήσει αρκετούς από τους στόχους τους, έχουν μια σταθερή δουλειά και έχουν κατασταλάξει στο τι θέλουν. 

Φυσικά, τίποτα δεν είναι απόλυτο και δεν σημαίνει ότι αν σκοπεύετε να παντρευτείτε μικρότερη ή μεγαλύτερη, δεν θα έχετε βίο ανθόσπαρτο!

Πηγή: mamamia.com.au

v