10 διαχρονικά και οικονομικά δώρα για παιδιά

10 διαχρονικά και οικονομικά δώρα για παιδιά

Είναι τα παιχνίδια με τα οποία μεγαλώσαμε. Αυτά που όσα σπίτια κι αν έχουμε αλλάξει, όσο κι αν έχουν φθαρεί οι συσκευασίες τους, θα συνεχίσουν πάντα να κατέχουν ξεχωριστεί θέση στην ντουλάπα (και στην καρδιά μας) και που ελπίζουμε πως μία μέρα θα εκτιμήσουν και τα παιδιά μας –αν δεν το έχουν κάνει ήδη.

Ο λόγος για τα 10 πιο αγαπημένα διαχρονικά παιχνίδια, τα οποία κάθε παιχνιδάδικο που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να διαθέτει και που κάθε παιδί που θα τα λάβει ως δώρο σίγουρα θα εκτιμήσει.

Ηλικίες: 3 έως 6 ετών

Lego

Από τα πρώτα παιχνίδια που οι ειδικοί συστήνουν για ένα νήπιο είναι τα Lego, τα πολύχρωμα τουβλάκια που μεταμορφώνονται από την πιο απλή τους εκδοχή (η οποία απευθύνεται και σε παιδιά από 1 ½ έτους) σε εντυπωσιακά κάστρα και αεροπλάνα –το μυστικό είναι στην κατασκευή.

Τιμή: Από 23 ευρώ για ένα κουτί με τουβλάκια Lego Duplo, το οποίο βρήκαμε εδώ.

Playmobil

Ένας ολόκληρος κόσμος από μικροσκοπικά ανθρωπάκια με κινούμενα χέρια και πόδια περιμένει τα παιδιά, από το 1975 μέχρι σήμερα, να τον ανακαλύψουν.

Τιμή: Από 2 ευρώ για μία φιγούρα, την οποία μπορείτε να αγοράσετε από εδώ.

Τρενάκι

Κι αν δεν θέλετε ένα απλό τρενάκι, με ράγες και βαγόνια, μπορείτε να αναζητήσετε την συλλογή του Thomas & Friends που αποτελείται, πέρα από βαγόνια με την χαμογελαστή φατσούλα του Thomas, με σταθμό, μηχανοδηγό, τεράστιες διαδρομές κ.λ.π.

Τιμή: Από 14,99 ευρώ για την μηχανή με το βαγόνι που βρήκαμε εδώ.

Πλαστελίνη

Ποιο παιδί δεν αγαπά να δημιουργεί ευφάνταστα σχέδια από πλαστελίνη; Πόσο μάλλον όταν αυτή έχει λαμπερά χρώματα, σούπερ απαλή υφή και μυρίζει… γαργαλιστικά;

Τιμή: 0,99 ευρώ για ένα μονό βαζάκι πλαστελίνης Play Hoh που μπορείτε να αγοράσετε από εδώ.

Ηλικίες: 6 έως 9 ετών

Παζλ
Διαχρονικά παιχνίδια

Αν ψάχνετε ένα παιχνίδι δημιουργίας για το παιδί, ασφαλής λύση είναι πάντα ένα παζλ, με όποιο «θέμα» προτιμάτε, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του παιδιού, αλλά και με το επίπεδο δυσκολίας. Ενδεικτικά, το παζλ της φωτογραφίας αποτελείται από 150 κομμάτια και απευθύνεται σε παιδιά άνω των 6 ετών.

Τιμή: 7,19 ευρώ για το παζλ της φωτογραφίας, το οποίο μπορείτε να αγοράσετε από εδώ.

Μπασκέτα

Για τα υπερκινητικά πιτσιρίκια που τώρα πρωτογνωρίζουν τα αθλήματα, μία μπασκέτα στην αυλή του σπιτιού είναι απαραίτητη για να εξασκήσουν τις βόλες και να βελτιώσουν τον στόχο τους.

Τιμή: 31,99 ευρώ, για την μπασκέτα ύψους 45εκ. και μήκους 60εκ. που βρήκαμε εδώ.

Βιβλίο: Ο Μικρός Πρίγκιπας

Το πλέον ευπώλητο από τα παιδικά βιβλία, το κορυφαίο παραμύθι του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, μαγεύει εδώ και χρόνια μικρούς και μεγάλους με τις φανταστικές εικόνες του και τα μηνύματα αγάπης και φιλίας που μεταφέρει.

Τιμή: 8,50 ευρώ, αν το αγοράσετε από εδώ.

Ηλικίες: 9 έως 12 ετών

Monopoly
Διαχρονικά παιχνίδια

Διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις και για παιδιά μικρότερων ηλικιών, όμως η κλασική Monopoly αποτελεί σταθερή αξία.

Τιμή: 24,98 ευρώ, αν την αγοράσετε από εδώ.

Scrabble

Το αγαπημένο παιχνίδι με λέξεις για όλη την οικογένεια, διατίθεται και σε αγγλική έκδοση.

Τιμή: 29,99 ευρώ, αν το αγοράσετε από εδώ.

Σκάκι

Το απόλυτο παιχνίδι λογικής που οξύνει την στρατηγική σκέψη μικρών και μεγάλων και που πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι.

Τιμή: Ανάλογα με το αν θα επιλέξετε ένα πλαστικό ή ένα ξύλινο σκάκι οι τιμές κυμαίνονται από 10 έως 20 ευρώ (ποικιλία θα βρείτε και εδώ.) 

v