Μας πρότειναν να κάνουμε λήψη τροφοβλάστη. Ποια η γνώμη σας;

Μας πρότειναν να κάνουμε λήψη τροφοβλάστη. Ποια η γνώμη σας;

Ερώτηση:
Καλησπέρα σας. Είμαι 27 κ ο άντρας μου 33. Συλλάβαμε εύκολα, όμως, διακόψαμε την εγκυμοσύνη λόγω χρωμοσωμικών ανωμαλιών που εντοπίστηκαν στο έμβρυο. Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της αμνιοπαρακέντησης ανέφεραν τα εξής: σύνδρομο Turner: μωσαϊκισμός με δύο κυτταρικές σειρές. Συγκεκριμένα, παρατηρείται μία κυτταρική σειρά (90 από τις 100 αναλυθείσες μεταφάσεις) με 46 χρωμοσώματα, με παρουσία ενός φυσιολογικού χρωμοσώματος Χ και ενός παράγωγου χρωμοσώματος, το οποίο προέρχεται από διπλασιασμό των μακρών σκελών του χρωμοσώματος Χ, i(Xq). Στη δεύτερη κυτταρική σειρά (10 από τις 100 αναλυθείσες μεταφάσεις) παρατηρούνται 45 χρωμοσώματα με παρουσία ενός μόνο φυλετικού χρωμοσώματος Χ. 

Μιλήσαμε και πριν την διακοπή της κύησης και μετά με γενετιστή και αφού κάναμε έλεγχο καρυότυπου ζεύγους -οι οποίοι βγήκαν φυσιολογικοί μας είπαν να μην κάνουμε άλλη εξέταση, ήταν ένα τυχαίο γεγονός απλά στην επόμενη εγκυμοσύνη να κάνουμε λήψη τροφοβλάστη. Εσείς κρίνετε με την εμπειρία σας ότι πρέπει να κάνουμε κάποια άλλη εξέταση πριν προβούμε πάλι σε προσπάθειες? Διάβαζα για κατακερματισμό του DNA στο σπέρμα. Ενδείκνυται για εμάς αυτή η εξέταση;
Απάντηση:

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες εξετάσεις που μπορείτε να κάνετε αλλά επειδή το πρόβλημά σας είναι σύνθετο δεν μπορώ να σας εξηγήσω μέσω του διαδικτύου.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v