Γίνεται εύκολα και οικονομικά η γενική καθαριότητα του σπιτιού; Γίνεται στα ΑΒ Βασιλόπουλος! 7 tips για να το καταφέρεις!

Γίνεται εύκολα και οικονομικά η γενική καθαριότητα του σπιτιού; Γίνεται στα ΑΒ Βασιλόπουλος! 7 tips για να το καταφέρεις!

Βρισκόμαστε πια στην καρδιά του Φθινοπώρου κι έρχεται εκείνη η ώρα που θα πρέπει να γίνει η γενική καθαριότητα στο σπίτι. Πριν όμως στρωθούν τα χαλιά και κατεβούν τα παλτά από το πατάρι, ξέρουμε όλοι τι έρχεται: μια σχολαστική γενική. Από τα φωτιστικά και τα σοβατεπιά μέχρι το πάτωμα, όλα πρέπει να φρεσκαριστούν και να προετοιμαστούν για τον χειμώνα που έρχεται. Ξέρουμε, ξέρουμε… δεν θέλεις ούτε να το ακούσεις. Κι όχι μονάχα γιατί πρόκειται για μία διαδικασία κουραστική και (συνήθως) βαρετή, αλλά κι επειδή πρόκειται για μία διαδικασία πολυέξοδη! Γιατί ναι, τα καθαριστικά αδιαμφισβήτητα «κοστίζουν» στη λίστα με τα ψώνια.

Ευτυχώς η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει φροντίσει να κάνει τον καθαρισμό του σπιτιού (και των ρούχων) πιο οικονομικό από ποτέ. Γιατί μας προσφέρει περισσότερα από 700 αγαπημένα, βασικά προϊόντα με τη σήμανση «κάθε μέρα χαμηλή τιμή» για να γεμίσουμε το καλάθι μας. Ανάμεσά τους βρίσκουμε όχι μόνο τρόφιμα αλλά και είδη πρώτης ανάγκης καθώς και πολλά καθαριστικά προϊόντα. Έτσι το καλάθι σου θα είναι πάντα γεμάτο με προϊόντα υψηλής ποιότητας σε σταθερά χαμηλές τιμές. Είναι μάλιστα πολύ εύκολο να τα εντοπίσεις στα φυσικά καταστήματα αλλά και στο ab.gr αφού φέρουν το ειδικό σήμα με το γαλάζιο χεράκι και τη σήμανση «κάθε μέρα χαμηλή τιμή».

Κι επειδή όλα – ακόμα και η γενική - θέλουν τρόπο, κι όχι κόπο, πάμε να δούμε μερικές συμβουλές με τις οποίες η γενική καθαριότητα στο σπίτι μπορεί να γίνει πιο οικονομική, πιο γρήγορη και πιο ευχάριστη από ποτέ.

Tip #1 Κινήσου έξυπνα

Ξεκίνα το ξεσκόνισμα από τα πιο ψηλά σημεία με κατεύθυνση προς τα πιο χαμηλά κι έπειτα σκούπισε το πάτωμα κάθε δωματίου.

 

Tip #2 Ξεκίνησε από το μπάνιο

Καθότι το μπάνιο (και η κουζίνα) είναι τα πιο απαιτητικά δωμάτια του σπιτιού, ξεκίνησε από αυτά. Χρησιμοποίησε, για τις επιφάνειες, ένα μείγμα από νερό και ΑΒ Χλωροκαθαριστικό Ultra Λεμόνι. Με το ίδιο προϊόν, αδιάλυτο, καθάρισε τον νιπτήρα και ψέκασε με ΑΒ Υγρό Καθαριστικό Κατά των Αλάτων στις μεταλλικές επιφάνειες. Ολοκλήρωσε την καθαριότητα με ΑΒ Υγρό Καθαριστικό Λεκάνης WC Sea Breeze.

Tip #3 Προχώρησε με την καθαριότητα της κουζίνας

Ακολούθησε τα ίδια βήματα με το μπάνιο, καθαρίζοντας τα πλακάκια, τους αρμούς και τις επιφάνειες με ένα μείγμα από νερό και ΑΒ Χλωροκαθαριστικό Ultra Λεμόνι. Για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποίησε το μείγμα με ΑΒ Σφουγγαράκι Πράσινο Κουζίνας και ξέπλυνε με καθαρές, βρεγμένες ΑΒ Πετσέτες Όλων των Χρήσεων.

Tip #4 Πλύνε τις κουρτίνες, τα μαξιλάρια και τα ριχτάρια

Προκειμένου να μυρίζει φρεσκάδα όλο το σπίτι για πολύ καιρό, ξεκρέμασε όλες τις κουρτίνες, βγάλε τα καλύμματα από τα έπιπλα και τα μαξιλάρια και βάλ’ τα στο πλυντήριο. Με το ΑΒ Υγρό Πλυντηρίου Ρούχων Γιασεμί & Άνθη Πορτοκαλιάς και το ΑΒ Συμπυκνωμένο Μαλακτικό Fresh Spring, θα γίνουν μυρωδάτα και απαλά! Επιπλέον, με τα ΑΒ Πανάκια Απορρόφησης Χρωμάτων μπορείς να αποφύγεις τον διαχωρισμό των χρωμάτων κι έτσι να γλιτώσεις πολύ χρόνο.

Tip #5 Ήρθε η ώρα για την καθαριότητα των τζαμιών

Για πιο γρήγορη καθαριότητα στα παράθυρα, πάρε μια παλιά εφημερίδα, ψέκασε την εξωτερική πλευρά κάθε παραθύρου με ΑΒ Καθαριστικό Τζαμιών Crystal και κάνε ένα πρώτο πέρασμα, χρησιμοποιώντας το φύλλο εφημερίδας σαν πανί. Έπειτα, χρησιμοποιώντας μία ΑΒ Πετσέτα Όλων των Χρήσεων, πέρνα τα τζάμια εσωτερικά και εξωτερικά, τα φωτιστικά και τυχόν γυάλινες πόρτες ή επιφάνειες.

Tip #6 Ολοκλήρωσε την καθαριότητα στο σπίτι με σφουγγάρισμα

Όταν όλα τα υπόλοιπα σημεία του σπιτιού έχουν καθαριστεί και όλα τα δωμάτια έχουν σκουπιστεί, όταν οι κουρτίνες έχουν ξανακρεμαστεί και τα μαξιλάρια έχουν ξανατοποθετηθεί στον καναπέ, τότε είναι η ώρα να ολοκληρώσεις τη γενική σου με ένα καλό σφουγγάρισμα, χρησιμοποιώντας ΑΒ Υγρό Γενικού Καθαρισμού Ultra Λεβάντα. Το σπίτι θα μοσχομυρίσει κι εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χαλαρώσεις!

Αναρωτιέσαι πόσο μας κόστισε όλο αυτό; Στο δια ταύτα, λοιπόν. Όλα τα καθαριστικά που χρησιμοποιήσαμε για την καθαριότητα του σπιτιού κόστισαν 9 ευρώ. Και όσα χρησιμοποιήσαμε για το πλυντήριο κόστισαν μόλις 6 ευρώ. Με μόλις 15 ευρώ, λοιπόν, θα γεμίσεις κι εσύ το καλάθι σου με ποιοτικά καθαριστικά που θα κάνουν την γενική του σπιτιού, παιχνίδι.

Τι περιμένεις; Γνώρισε από κοντά τα προϊόντα «κάθε μέρα χαμηλή τιμή» στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και στο AB Eshop και ετοιμάσου για τη χειμερινή σεζόν!

v