6 λειτουργικές και κομψές ιδέες διακόσμησης για το χολ

6 λειτουργικές και κομψές ιδέες διακόσμησης για το χολ

Το χολ, επειδή είναι ένας μεταβατικός χώρος, είναι συνήθως και ο πιο παραμελημένος. Ωστόσο, πρόκειται για το μέρος του σπιτιού που μπορεί να δημιουργήσει όμορφα συναισθήματα στους καλεσμένους μας και να τους καλωσορίσει με τον πιο θερμό τρόπο. Πώς; Με τις παρακάτω 6 λειτουργικές και κομψές ιδέες. 

Χρησιμοποιήστε ποπ χρώματα



Ένα μικρό χολ, δεν χρειάζεται να είναι βαμμένο λευκό (για να φαίνεται μεγαλύτερο) ή σε κάποιο αχνό, αδιάφορο χρώμα. Ένα φωτεινό χρώμα όπως το κίτρινο, δημιουργεί έναν φιλόξενο και ζωντανό χώρο. Αν δεν θέλετε να βάψετε τους τοίχους σας σε έντονα χρώματα, δοκιμάστε να προσθέσετε μερικά τολμηρά αξεσουάρ, όπως γάντζους, πίνακες ή σκαμπό σε αντίστοιχες αποχρώσεις για να δώσετε ζωντάνια στον χώρο.

Κρεμάστε καθρέφτες

Δημιουργήστε την ψευδαίσθηση ότι το χολ σας είναι μεγαλύτερο προσθέτοντας καθρέφτες. Οι καθρέφτες αντανακλούν το φως, κάνοντας τον χώρο να φαίνεται πιο ευρύχωρος και πιο φωτεινός, ενώ σας δίνουν την ευκαιρία να ελέγξετε για μια τελευταία φορά την εμφάνισή σας πριν βγείτε από το σπίτι. 

Τολμήστε ένα έπιπλο αποθήκευσης

Τις περισσότερες φορές βάζουμε στο χολ μια στενή κονσόλα, χαμηλούς πάγκους ή κάποιον καλόγερο. Ωστόσο, μπορούμε να τολμήσουμε κάτι μεγαλύτερο, όπως μια όμορφη συρταριέρα που εκτός από αποθηκευτικούς χώρους, θα προσφέρει ένα ιδιαίτερο στυλ. 

Βάλτε ένα όμορφο χαλάκι

Παρόλο που τα πλακάκια ή τα ξύλινα δάπεδα καθαρίζονται ευκολότερα στο χολ,  είναι σημαντικό όταν βγάζετε τα παπούτσια σας, στην είσοδο του σπιτιού, να πατάτε πάνω σε ένα ζεστό και μαλακό χαλί. Επιπλέον, δίνει χρώμα και προσωπικότητα στον χώρο, κάνοντας το σπιτικό σας ακόμα πιο φιλόξενο και cosy. 

«Παίξτε» με φυτά εσωτερικού χώρου



Οι γλάστρες με φυτά εσωτερικού χώρου ή τα βάζα με όμορφα λουλούδια είναι ένας όμορφος τρόπος να δώσετε χρώμα και χαρακτήρα στην είσοδο του σπιτιού σας. Προτιμήστε φυτά που δεν χρειάζονται πολύ φως και συχνό πότισμα, ή λουλούδια που έχουν διάρκεια όπως τα χρυσάνθεμα. 

Μη φοβηθείτε ένα τολμηρό πλακάκι



Παίξτε με σχέδια που τραβούν το βλέμμα και κερδίσουν τις εντυπώσεις με το καλημέρα σας. Για παράδειγμα, ένα όμορφο μοτίβο ψαροκόκαλου είναι τέλειο για να ξεγελάσει το μάτι και να δώσει «βάθος» στο σπίτι σας, διατηρώντας παράλληλα μια παραδοσιακή, ζεστή και οικεία αίσθηση.

Πηγή: housebeautiful.com

v