Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά κάθε ηλικίας

Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά κάθε ηλικίας

Κατασκευή κούκλας, θεατρικό παιχνίδι, διαδραστικές αφηγήσεις παραμυθιών και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα δημιουργικά εργαστήρια περιμένουν παιδιά ηλικίας από ενός έτους αλλά και έφηβους σε ειδικά διαμορφωμένους πολυχώρους, για να γεμίσουν με τον πιο ευφάνταστο τρόπο τον ελεύθερο χρόνο τους.

Ξεχωρίσαμε έξι από αυτούς, οι οποίοι ειδικεύονται εδώ και χρόνια στην δημιουργική απασχόληση παιδιών ηλικίας από ενός έτους, εφήβων αλλά και μεγαλύτερων ηλικιών, για να επιλέξετε το εργαστήριο που ταιριάζει καλύτερα στα ενδιαφέροντα του παιδιού σας.

Πολιτιστικό Κέντρο Ακαδήμεια: Εργαστήρια και σεμινάρια για παιδιά και εφήβους

(Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600 - δείτε στον χάρτη)

Δημιουργικά εργαστήρια

Ένα νέο εργαστήριο ή σεμινάριο, με θεματολογία θεατρική ή εικαστική, περιμένει παιδιά κάθε ηλικίας τα σαββατοκύριακα στο πολιτιστικό κέντρο Ακαδήμεια. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, 14.00-16.00, θα λάβει χώρα «Εργαστήριο Δημιουργικής Κίνησης για εφήβους», σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη (είσοδος ελεύθερη). Παράλληλα, κάθε Σάββατο «τρέχουν» κύκλοι εργαστηρίων για παιδιά από 7 μηνών έως 3 ετών με δημιουργικό παιχνίδι, πρόγραμμα μουσικής για παιδιά από 2 έως 5 ετών, πρόγραμμα μουσικοθεραπείας για παιδιά με ιδιαιτερότητες από 2μιση έως 6 ετών, καθώς και θεατρικά εργαστήρια για παιδιά Δημοτικού και εφήβους.

Το κόστος συμμετοχής κυμαίνεται ανάλογα με το εργαστήριο στα 8 με 10 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες για τις ακριβείς ημέρες και ώρες που πραγματοποιείται το τμήμα που σας ενδιαφέρει θα βρείτε στο http://www.akademeia.gr/.

Παραμυθοχώρα: Κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές

(Αναπαύσεως 14 & Τυρταίου 1, Μετς, τηλ. 210 9216346 - δείτε στον χάρτη)

Δημιουργικά εργαστήρια

Σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο του 1880 ένας παραμυθένιος χώρος περιμένει παιδιά κάθε ηλικίας για να απολαύσουν παιδικές κουκλοθεατρικές παραστάσεις και να συμμετέχουν σε εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Πιο συγκεκριμένα, τα σαββατιάτικα πρωινά στην Παραμυθοχώρα παιδιά ηλικίας 2-4 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν διαδραστικές αφηγήσεις παραμυθιών, παιδιά 3 έως 10 ετών μπορούν να συμμετέχουν σε εργαστήρι τεχνών με βιβλία ή να σε εργαστήρι εικαστικών και κούκλας, ενώ κάθε Παρασκευή απόγευμα πραγματοποιείται εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού, για παιδιά 4 έως 10 ετών.

Το κόστος συμμετοχής στα σαββατιάτικα εργαστήρια είναι 7 ευρώ κατ’άτομο, ενώ υπάρχουν και ετήσιες συνδρομές για τους… τακτικούς επισκέπτες της Παραμυθοχώρας. Η συμμετοχή στις αφηγήσεις παραμυθιών του Σαββάτου είναι δωρεάν.

Playgym: Μαθήματα για το σώμα και το πνεύμα

(Αναπάυσεως 18, Βριλήσσια, τηλ. 210 8100508)

 Δημιουργικά εργαστήρια

Σε έναν σύγχρονο, όμορφο και ασφαλή χώρο, παιδιά βρεφικής, προσχολικής αλλά και σχολικής ηλικίας συμμετέχουν σε ειδικά σχεδιασμένα μαθήματα Ψυχοκινητικής, Μουσικοκινητικής Αγωγής, Θεατρικού παιχνιδιού, Χοροκινητικής Έκφρασης, BabyMusic και Γιόγκα, που τα ωθούν με ή χωρίς τους γονείς τους να τολμούν, να εξερευνούν και να συμμετέχουν με το σώμα, το νου και τα συναισθήματά τους.

Τα μαθήματα λαμβάνουν χώρα καθημερινά απογευματινές ώρες, ενώ το κόστος των προγραμμάτων ανά μήνα κυμαίνεται στα 40-45 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες για το κάθε πρόγραμμα θα βρείτε στο playgym.gr.

Μορφές Έκφρασης: Καλλιτεχνικά Εργαστήρια για Παιδιά

(Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα, τηλ. 2103464002, 2103464903 - δείτε στον χάρτη)

Δημιουργικά εργαστήρια

«Παιδί και Τέχνη» ονομάζεται το πρόγραμμα δημιουργικών εργαστηρίων στις Μορφές Έκφρασης, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά από 3 έως 16 ετών. Στόχος τους είναι, μέσα από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια να καλλιεργήσουν τα παιδιά την επικοινωνία, το ομαδικό πνεύμα και την κατανόηση για τη ζωή και τους ανθρώπους. Έτσι, στα βρεφικά και νηπιακά τμήματα (κάθε Τρίτη και Τετάρτη απόγευμα) δίνεται έμφαση στην κίνηση, τον λόγο και τον ρυθμό. Στα τμήματα για παιδιά Δημοτικού (κάθε Πέμπτη και Παρασκευή απόγευμα) πραγματοποιούνται εργαστήρια Ζωγραφικής και Δημιουργικού Χορού, ενώ για τους εφήβους τα εργαστήρια θεάτρου, μουσικής και κίνησης λαμβάνουν χώρα κάθε Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί.

Ως προς το κόστος των εργαστηρίων, το πόσο για το νηπιακό - βρεφικό τμήμα είναι 35 ευρώ ανά μήνα (με 4 μαθήματα μέσα στο μήνα, διάρκειας 90 λεπτών το καθένα), ενώ το εφηβικό τμήμα είναι 40 ευρώ ανά μήνα (4 μαθήματα μέσα στο μήνα, διάρκειας 120 λεπτών το καθένα).

Κέντρο Γέναθλον: Εργαστήρια Θεατρικής Γραφής και Παράστασης του Θεάτρου ο Κόσμος

(Χαλεπά 6Α, Γέρακας, τηλ. 210-6921467 - δείτε στον χάρτη)

Δημιουργικά εργαστήρια

Το Εργαστήρι Θεατρικής Γραφής και Παράστασης του Θεάτρου ο Κόσμος λειτουργεί ως μικρογραφία του μεγάλου θεάτρου, της κοινωνίας: ο καθένας μόνος του και ταυτόχρονα σε αλληλεπίδραση με τους άλλους, δημιουργεί ένα συλλογικό έργο, στο οποίο συμμετέχει στον βαθμό που επιθυμεί και για το οποίο έχει την προσωπική του ευθύνη. Ξεκινώντας από το «μηδέν», από μια ιδέα, μια λέξη, που επιλέγουν τα παιδιά, με εργαλείο τους θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς και όχημα την αυθόρμητη δημιουργική γραφή, οι ομάδες δημιουργούν το δικό τους θεατρικό έργο και το ανεβάζουν σε θεατρική παράσταση. Υπεύθυνη των εργαστηρίων είναι η πολιτική επιστήμων – κοινωνική ψυχολόγος κ. Ιουλία Μπαλάσκα.

Το εργαστήρι παιδιών λαμβάνει χώρα κάθε δεύτερο Σάββατο, ώρα: 12.00-14.00 (κόστος: 40 ευρώ ανά μήνα), ενώ το εργαστήρι εφήβων λαμβάνει χώρα επίσης κάθε δεύτερο Σάββατο, ώρα: 17.00-19.30 (κόστος 50 ευρώ ανά μήνα).

Για μεγαλύτερα παιδιά

Εργαστήρι Μαιρηβή: Εργαστήρι Μαριονέτας και Αφήγησης

(Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή, τηλ. 210 5222181 - δείτε στον χάρτη)

Δημιουργικά εργαστήρια

Δύο νέα εργαστήρια ξεκινούν τον Νοέμβριο στο Εργαστήρι Μαιρηβή, απευθυνόμενα σε μεγαλύτερα παιδιά, έφηβους και φοιτητές. Πιο συγκεκριμένα, το «Εργαστήρι Μαριονέτας» ξεκινά το Σάββατο 3 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σε 8 Σάββατα, ώρα 11.00-2.00. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν την τεχνική γλυπτικής με ξυλοπολτό και χαρτοπολτό, την συναρμολόγηση της μαριονέτας και τις βασικές αρχές κίνησής της (συνολικό κόστος, περιλαμβανομένων των υλικών: 240 ευρώ). Το εργαστήρι «Προφορική λογοτεχνία και αφήγηση», με θέμα «Μην φοβάσαι», έχει σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους, μέσα από συζητήσεις και λαϊκά παραμύθια, μύθους και παραδόσεις. Το εργαστήρι ξεκινά το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιείται ένα Σάββατο κάθε μήνα έως τον Μάρτιο 2012, ώρα 10.00-15.00 (κόστος: 50 ευρώ).

v