10 καθημερινές συνήθειες που μας γερνάνε πριν την ώρα μας

10 καθημερινές συνήθειες που μας γερνάνε πριν την ώρα μας

Το κάπνισμα, το αλκοόλ, η έλλειψη ύπνου και η κακή διατροφή είναι οι πιο γνωστοί «ένοχοι» για την γερασμένη μας εμφάνιση. Όμως, ενώ μπορεί να προσέχουμε τον τρόπο ζωή μας γενικά, αγνοούμε κάποιες καθημερινές συνήθειες που μας προσθέτουν χρόνια χωρίς λόγο. Είναι εύκολο να τις «κόψουμε», αρκεί να τις μάθουμε.

Κάνετε πολύ σφιχτές αλογοουρές

Όταν πιάνετε συχνά τα μαλλιά σας σε ψηλές αλογοουρές, σφιχτούς κότσους ή πλεξούδες, ασκείτε υπερβολική πίεση στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας, οδηγώντας σε σπάσιμο των μαλλιών, πονοκεφάλους ή ακόμη και αλωπεκία. Επίσης, αν χτενίζεστε με αυτόν τον τρόπο για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα μαλλιά σταδιακά ατονούν και φαίνονται ταλαιπωρημένα και γερασμένα. 

 

Δεν αλλάζετε ρούχα αμέσως όταν επιστρέφετε στο σπίτι

Το να μένετε με τα ίδια ρούχα που φορούσατε όλη μέρα εκτός σπιτιού, επηρεάζει όχι μόνο την υγεία σας αλλά και την εμφάνισή σας. Οι ρύποι και τα βακτήρια που συσσωρεύονται όλη την ημέρα πρέπει να απομακρύνονται από πάνω σας με το που επιστρέφετε στο σπίτι. Διαφορετικά, προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα σας και το γερνάνε πριν την ώρα του, ενώ μπορεί να προκαλέσουν και αλλεργίες. 

Δεν καθαρίζετε συχνά το κινητό σας τηλέφωνο

10+ κοινές καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν κρυφά την εμφάνισή μας
Όταν δεν καθαρίζετε το τηλέφωνό σας, να ξέρετε πως, με το που ακουμπά το ακουστικό στο πρόσωπό σας για να μιλήσετε, μεταφέρονται στην επιδερμίδα σας συσσωρευμένα βακτήρια, η λιπαρότητα που βγαίνει από το δέρμα μας και ισχυρά μικρόβια. Για να προστατευτείτε από δερματικές μολύνσεις και να έχετε ένα απαλό και νεανικό δέρμα, είναι σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά το τηλέφωνο και τα ακουστικά σας.

Αγγίζετε συνέχεια το πρόσωπό σας

Για τον ίδιο λόγο, πρέπει να πλένετε τακτικά τα χέρια σας τα οποία ακουμπάτε ασυνείδητα στο πρόσωπό σας. Επειδή, όμως, δεν είναι δυνατόν να πλένουμε τα χέρια μας κάθε φορά που ακουμπάμε ένα ξένο σώμα, καλί είναι να αποφεύγετε να ακουμπάτε το πρόσωπό σας ή να τρίβετε τα μάτια σας, καθώς έτσι δημιουργούνται πρόωρες ρυτίδες και λεπτές γραμμές.  

Βάζετε τα δάχτυλά σας μέσα στην κρέμα

Τα χέρια μας μεταφέρουν βακτήρια, ακόμα κι αν τα πλένουμε τακτικά. Όταν βάζουμε τα δάχτυλά μας μέσα στο βαζάκι με την κρέμα, μεταφέρουμε αυτά τα μικρόβια και τη μολύνουμε, με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί και στη συνέχεια να δημιουργήσει πρόβλημα και στο δέρμα μας. Προτείνουμε να βάζετε κρέμα με την ειδική σέσουλα ή με ένα κουτάλι του γλυκού. 

 

Καθαρίζετε μόνο το πρόσωπο και όχι τον λαιμό 

Συχνά ξεχνάμε να περιποιηθούμε την περιοχή του λαιμού και του στήθους και βάζουμε τις κρέμες μας και τα καθαριστικά μας μόνο στο πρόσωπό μας. Ωστόσο, πρόκειται για δύο περιοχές που χρειάζονται μεγάλη φροντίδα, καθώς παρουσιάζουν σημάδια γήρανσης από την έκθεση στον ήλιο ή την αφυδάτωση. 

Δεν φοράτε γυαλιά ηλίου

 Το δέρμα γύρω από τα μάτια σας είναι πολύ ευαίσθητο σε βλάβες από τις βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρη γήρανση, ρυτίδες και ακόμη και να αυξήσουν τον κίνδυνο καταρράκτη.

Φοράτε λάθος νούμερο σουτιέν

Το να φοράς λάθος νούμερο σουτιέν μπορεί να οδηγήσει σε ενόχληση και πόνο στην πλάτη, καθώς υπάρχει η πιθανότητα να αφήσει ραγάδες για μια ζωή. Ο κανόνας των 2 δακτύλων είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να ελέγξετε αν φοράτε το σωστό νούμερο σουτιέν. Θα πρέπει να χωράνε 2 δάχτυλα ανάμεσα στην πλάτη σας και το λάστιχο του σουτιέν σας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η μέθοδος δεν είναι πάντα ακριβής και είναι καλύτερο να συμβουλεύεστε έναν επαγγελματία κατά την αγορά του σουτιέν σας.

Δεν φοράτε αντηλιακό τον χειμώνα

Έχουμε συνδέσει το αντηλιακό με τον βλαβερό ήλιο του καλοκαιριού, όμως το ότι δεν τον βλέπουμε τόσο συχνά τον χειμώνα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Αντιθέτως, οι ακτίνες του διαπερνούν την ατμόσφαιρα της γης και τους χειμερινούς μήνες και έτσι το πρόσωπό μας που δεν καλύπτεται από χοντρά ρούχα μένει απροστάτευτο. Η μη εφαρμογή αντηλιακού ή ενυδατικής κρέμας με SPF, εκτός από ρυτίδες, μπορεί να προκαλέσει κι άλλα δερματικά προβλήματα.

Δεν κάνετε... σεξ!

Σύμφωνα με έρευνες, το σεξ σε τακτική βάση μας κάνει να ξανανιώνουμε και μπορεί να αφαιρέσει ακόμα και 10 χρόνια απ’ την εμφάνισή μας. Μας αναζωογονεί, κάνει το δέρμα μας πιο λαμπερό ενώ φαίνεται να έχει θετικά αποτελέσματα και στην υγεία μας. Μήπως να το ξανασκεφτείτε την επόμενη φορά που θα έχετε πονοκέφαλο;

Πηγή: brightside.me

v