«Φόρα το μαγιό σου, παίξε με τα παιδιά σου και μην ντρέπεσαι για το σώμα σου!»

«Φόρα το μαγιό σου, παίξε με τα παιδιά σου και μην ντρέπεσαι για το σώμα σου!»

Τα πρότυπα ομορφιάς και τα στερεότυπα της «καλής μαμάς» που μας έχουν φορτώσει οι προηγούμενες γενιές, είναι μεγάλο βαρίδιο στις πλάτες μας. Συχνά, νιώθουμε φοβερό άγχος για το αν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτά αλλά και ανασφάλειες όταν δεν τα καταφέρνουμε.

Φέτος το καλοκαίρι, όμως, πρέπει να ξεφορτωθούμε όσα μας βαραίνουν! Φέτος το καλοκαίρι, γίνε η μαμά που θα αποενοχοποιηθεί από τις προσδοκίες των άλλων και θα είναι ο εαυτός της. 

Γίνε η μαμά που χοροπηδάει και κάνει βαρελάκια στην άμμο, χωρίς να νοιάζεται για το αν φαίνεται «χαζή» ή «ανώριμη» στα μάτια των άλλων. 

Γίνε η μαμά που φοράει το μαγιό της και απολαμβάνει παιχνίδι με τα παιδιά της, χωρίς να νοιάζεται για τα παραπανίσια κιλά ή την κυτταρίτιδα που θα σχολιάσουν πικρόχολα κάποιοι γύρω της. 

Με λίγα λόγια, γίνε η μαμά που δεν κάνει τα πάντα σωστά και προγραμματισμένα, δεν την αποκαλούν όλοι «πρότυπο σωστής μητέρας», ούτε είναι πάντα σοβαρή και συγκρατημένη. Γιατί αυτή η μαμά, περνάει καλύτερα και διασκεδάζει με όλη της την ψυχή!

Τα παιδιά σας δεν θέλουν να τους «φτιάξετε» αναμνήσεις, θέλουν να είστε μέρος των αναμνήσεων αυτών. Δεν τα νοιάζει αν έχετε ραγάδες ή μεγάλη κοιλιά.

Αδιαφορούν για το αν θα σας περάσουν για τρελή επειδή παίζετε σαν 5χρονο. Αντίθετα, θέλουν να σας δουν να παίζετε, να γελάτε με την καρδιά σας και να είστε χαρούμενες που περνάτε χρόνο μαζί τους. 

Αφήστε λοιπόν στην άκρη τις ανασφάλειες, τα άγχη και τις προσδοκίες των άλλων και περάστε με τα παιδιά σας το ομορφότερο καλοκαίρι της ζωής σας!

Ελεύθερη μετάφραση από LIVING Full

v