Η φωτογραφία της μέρας: γιατρός προσπαθεί να σώσει μωράκι στη Γάζα 

Η φωτογραφία της μέρας: γιατρός προσπαθεί να σώσει μωράκι στη Γάζα

Φωτογραφία από REUTERS

Μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς σε εδάφη του Ισραήλ, η ισραηλινή κυβέρνηση ενεργοποίησε το άρθρο 40 του Συντάγματος που αφορά την κήρυξη πολέμου και απάντησε στις επιθέσεις με εκτεταμένους βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα, προκαλώντας τον θάνατο σε εκατοντάδες Παλαιστίνιους. 

Ο ισραηλινός στρατός διέταξε «πλήρη πολιορκία» της Λωρίδας της Γάζας, που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, ενώ ο πρόεδρος του Ισραήλ δήλωσε πως «Είμαστε ήδη στην καρδιά της εκστρατείας αλλά δεν είναι παρά μόνο η αρχή». 

Μέχρι στιγμής, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 700 Ισραηλινοί, πολλοί εκ των οποίων ήταν άμαχοι, ενώ δεκάδες ακόμα απήχθησαν και κρατούνται όμηροι εντός του παλαιστινιακού θύλακα. Η άλλη μεριά, μετρά τουλάχιστον 560 νεκρούς και 2.900 τραυματίες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η φωτογραφία ενός γιατρού που μεταφέρει έντρομος ένα τραυματισμένο μωράκι στη Γάζα κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αποτυπώνει όλη τη φρίκη του πολέμου. Από τη μεριά του ο Πάπας δήλωσε την Κυριακή 8/10 πως «Ο πόλεμος και η τρομοκρατία δεν οδηγούν σε λύση, παρά μόνο στο θάνατο»

Πληροφορίες από avvenire.it και ot.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v