«Ας σταματήσουμε να κλέβουμε την παιδικότητα των παιδιών μας»

«Ας σταματήσουμε να κλέβουμε την παιδικότητα των παιδιών μας»

Οι περισσότεροι γονείς κάνουν ό,τι θεωρούν καλύτερο για τα παιδιά τους. Επειδή όμως το «μεγάλωμα» τους δεν είναι εύκολη υπόθεση, πολλές φορές γίνονται σοβαρά λάθη που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη μετέπειτα ζωής τους. Ένα από αυτά είναι να τους στερούμε την παιδικότητά τους και να μην τα αφήνουμε να ζήσουν την ηλικία τους, όπως λέει και αυτό το κείμενο.

«Μην κλέβεις την παιδικότητα από τα παιδιά!!!

Μπορεί η νέα γενιά να είναι πιο εξελιγμένη, πιο προχωρημένη, πιο έτοιμη από τις προηγούμενες, αλλά αυτό δε σημαίνει πως εμείς πρέπει να τους φερόμαστε ως ενήλικες.

Ή πως πρέπει να σταματήσουν να παίζουν.

Ή να περιμένουμε από αυτά να μην κάνουν σαν παιδιά.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό το παιδί να παίζει, να κυλιέται στην άμμο, να λερώνεται, να χαίρεται με το παραμικρό, να δημιουργεί με τη φαντασία του, να κάνει πράγματα που εσύ θεωρείς παιδιάστικα.

ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ.

Φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε "καλά παιδιά" τα μικρομεγαλα, ή εκείνα που μας βολεύουν, εκείνα που είναι ήσυχα και μας υπακούν. Αλλά με αυτό τον τρόπο στερούμε το πιο σημαντικό, εκείνο που χρόνια έχουμε στερήσει από τον εαυτό μας: το δικαίωμα της ξεγνοιασιάς, του παιχνιδιού και της ελευθερίας.

Υ.Γ: Παιδί που δεν παίζει, παιδί που δε ζει»

v