Έγκυος με ελάχιστες πιθανότητες να τα καταφέρει στον τοκετό, επέζησε!

Έγκυος με ελάχιστες πιθανότητες να τα καταφέρει στον τοκετό, επέζησε!

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Gracie Sigarroa νόμιζε πως δεν θα ζούσε να δει το μωρό που θα γεννούσε να μεγαλώνει, αφού οι γιατροί της έδιναν 87% πιθανότητες να πεθάνει στον τοκετό.

Κοντά στα τέλη του 2023, διαγνώστηκε με μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται Αληθής Συμφυτικός Πλακούντας (Placenta Percreta), κατά την οποία ο πλακούντας αναπτύσσεται πολύ βαθιά μέσα στο τοίχωμα της μήτρας.

Στην περίπτωσή της Gracie, ήταν προσκολλημένος στην ουροδόχο κύστη και οι γιατροί της έδιναν μόλις 13% πιθανότητες να επιβιώσει, καθώς μετά τον τοκετό θα παρουσίαζε σοβαρή απώλεια αίματος που ίσως της στοίχιζε την ίδια της τη ζωή. 

Πράγματι, όταν γέννησε πριν λίγες μέρες, άρχισε η ακατάπαυστη αιμορραγία και χρειάστηκε μια μεγάλη ομάδα γιατρών και μια πολύωρη επέμβαση για να σώσουν τη ζωή της. 

«Έχασα 7 λίτρα αίματος. Χρειάστηκαν περίπου εννέα ώρες για να καταφέρουν να με σώσουν. Μου έκαναν μετάγγιση αίματος ενώ μου αφαίρεσαν τον τράχηλο, τη μήτρα, τις σάλπιγγες και μέρος της ουροδόχου κύστης μου. Ειλικρινά, είμαι σοκαρισμένη που ζω ακόμα!», λέει σήμερα η νέα μαμά. 

Το κοριτσάκι της γεννήθηκε 283 γραμμάρια και είναι ένα μικροσκοπικό θαύμα.

Όσο για τη μαμά της, έχει μια μεγάλη τομή, πονάει πολύ κι έχει μακρύ δρόμο μέχρι την ανάρρωση αλλά νιώθει μόνο ευγνωμοσύνη Το μόνο που έχει σημασία είναι πως επέζησε παρά τις ελάχιστες πιθανότητες και θα δει το μωράκι της να μεγαλώνει. 

Πηγή: abc30.com

v