Βρέθηκε νεκρό έμβρυο σε αποχέτευση στο κέντρο της Αθήνας

Βρέθηκε νεκρό έμβρυο σε αποχέτευση στο κέντρο της Αθήνας

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. το απόγευμα της Δευτέρας όταν ένας εργαζόμενος στην καθαριότητα κάλεσε τις Αρχές και ανέφερε πως έχει εντοπιστεί η σορός ενός εμβρύου στο σύστημα αποχέτευσης κτηρίου στη Σόλωνος, έξω από τα γραφεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αστυνομικοί οδηγήθηκαν στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΜΚΟ "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" και παρέλαβαν μέσα σε ψυγείο τη σορό του εμβρύου προκειμένου να εξεταστεί από ιατροδικαστή, το πόρισμα του οποίου θα δώσει σημαντικές απαντήσεις για τη συνέχεια των ερευνών.
 
Το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται από την πρώτη στιγμή από τις Αρχές είναι κάποια έγκυος γυναίκα να απέβαλε και ακολούθως να πέταξε το μωρό στην τουαλέτα.

Το χρονικό

Στο σημείο είχε κληθεί υπάλληλος εταιρείας αποφράξεων, ο οποίος εντόπισε με κάμερα το νεκρό έμβρυο. Στη συνέχεια, το ανέσυρε και το παρέδωσε στους υπευθύνους των εγκαταστάσεων. Όταν ο ίδιος απευθύνθηκε στους αρμόδιους του κτιρίου, τού είπαν ότι θα επιληφθούν οι ίδιοι του θέματος.

Η γιατρός το παρέλαβε από αυτόν και το τοποθέτησε εκείνη στο ψυγείο, είτε λόγω φόβου είτε επειδή δεν έδωσε σημασία, όπως εκτιμούν αστυνομικές πηγές. Ο τεχνικός με τη σειρά του αποχώρησε και, όταν πήγε στην εταιρεία του, το ανέφερε στον εργοδότη με αποτέλεσμα να ενημερωθεί η Αστυνομία.

Ως προς το αν όντως πρόκειται έμβρυο, ο τεχνικός φέρεται να τράβηξε φωτογραφία που την παρέδωσε στους αστυνομικούς, οι οποίοι πείστηκαν πως όντως επρόκειτο για μακάβριο εύρημα.

Σημειωτέον, πάντως, πως στην περιοχή στεγάζεται μία μαιευτική κλινική, με τις Αρχές να ερευνούν αν το δίκτυο καταλήγει εκεί. Ωστόσο, νεότερα δεδομένα αναμένεται να προκύψουν όταν ανοίξουν οι εγκαταστάσεις και μπορέσουν οι αστυνομικοί να μιλήσουν με τους υπεύθυνους.

Πηγή: thetoc.gr

v