Έχω διαταραχές στην περίοδο. Τι να κάνω;

Έχω διαταραχές στην περίοδο. Τι να κάνω;

Ερώτηση:
Γιατρέ καλησπέρα σας έχω ένα θέμα που με απασχολεί από τα 23 μου και τώρα γίνομαι 26. Έχω διαταραχές περιόδου. Στην αρχή είχε ξεκινήσει με διαταραχές κύκλου και έπειτα και διαταραχές στην ροή δηλαδή το αίμα την τρίτη μέρα δεν βγαίνει αλλά συσσωρεύεται στον κόλπο, δηλαδή δεν έχω ροή και πέρυσι έκανα κάποιες ορμονικές εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε και ορμονικά ότι είχα πολυκυστικές η fsh ήταν 5,52 lh 8,91 τεστοστερόνη 0,52 με όριο το 0,48 και προλακτίνη 23,77 με όριο το 23,30 η tsh 2,32 Το θέμα με την διαταραχή στην ροή ενώ δύο μέρες έχω φυσιολογική την 3 ημέρα να σταματάει είναι από την προλακτίνη από την τεστοστερόνη ή από τις πολυκυστικές; Δεν έχω κάνει ποτέ κανένα χειρουργείο το θέμα άρχισε εδώ και 2,5 χρόνια πριν κάνω τις ορμονικές εξετάσεις. Επίσης ενώ έχω πολυκυστικές η Αμη είναι φυσιολογική 3,79 ng/ml πως γίνεται αυτό;
Απάντηση:

Οι πολυκυστικές ωοθήκες δεν είναι κάτι μαύρο ή άσπρο, αλλά κυρίως αποχρώσεις του γκρι ανάμεσα στη φυσιολογική ωοθήκη και στην ωοθήκη η οποία δεν κάνει καθόλου περίοδο. Οι εξετάσεις σας δεν δείχνουν έντονη κινητικότητα. Παρόλα αυτά, χρειάζεται μια καινούρια γυναικολογική εξέταση συνδεόμενη από υπερηχογράφημα στην αρχή του κύκλου. Δεν βλέπω τον λόγο να ανησυχείτε ιδιαίτερα.  

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v