«Η μητέρα μου είναι ο ορισμός της δύναμης και του θάρρους!»

«Η μητέρα μου είναι ο ορισμός της δύναμης και του θάρρους!»

Η μητέρα μου είναι μια εξαιρετική γυναίκα. Με εμπνέει να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Πέρασε επτά χρόνια φροντίζοντας ανιδιοτελώς τον πατέρα μου μετά από μια φρικτή μάχη με τον καρκίνο. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου γελούσε μαζί μου, έκλαιγε μαζί μου και εξέφραζε τους φόβους και τις απογοητεύσεις της. Η μητέρα μου είναι ο ορισμός της δύναμης και του θάρρους!

Το διάστημα που η μητέρα μου φρόντιζε τον πατέρα μου, αρρώστησε βαριά. Είναι θαύμα που είναι ακόμα ζωντανή - έστω και με κάποια προβλήματα υγείας. Δεν το έβαλε ποτέ κάτω! Το μόνο που την ένοιαζε είναι να γίνει καλά για να είναι δίπλα στον άνθρωπό της. Τη θυμάμαι να λέει στους γιατρούς: «Πρέπει να με φτιάξετε, πρέπει να πάω σπίτι στον άντρα μου, με χρειάζεται».

Ο πατέρας μου μου υπενθύμιζε συνεχώς ότι ήταν ζωντανός χάρη στην ανθεκτικότητα της μητέρας μου. Δύο ημέρες πριν πεθάνει ήμουν μόνη μαζί του στο νοσοκομείο και είχαμε την τελευταία μας συζήτηση από καρδιάς. Κοιτάζοντας πίσω, πιστεύω ότι ο πατέρας μου ήξερε ότι επρόκειτο να πεθάνει και με προετοίμαζε. Μου κράτησε το χέρι, με κοίταξε στα μάτια και μου είπε: «Να θυμάσαι πάντα ότι είμαι ζωντανός εξαιτίας της μητέρας σου. Έχει αφιερώσει τη ζωή της στο να με φροντίζει. Τώρα χρειάζομαι εσένα και την αδελφή σου να την προσέχετε. Θα σας αγαπώ πάντα και θα είμαι πάντα μαζί σας». Πέθανε 48 ώρες αργότερα.

Η αγάπη που μοιράζονταν οι γονείς μου ήταν ένα είδος αγάπης που δεν συναντάει κανείς εύκολα.Πιστεύω ότι η μητέρα μου ήταν σε θέση να παρέχει το είδος της φροντίδας που παρείχε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα επειδή ακριβώς ήταν ερωτευμένη και ευτυχισμένη με τον πατέρα μου.

Η ζωή ενός φροντιστή δεν είναι εύκολη. Η μητέρα μου πέρασε πολλές άγρυπνες νύχτες φοβούμενη ότι ο πολύ αδύναμος μπαμπάς μου θα έπεφτε αν χρειαζόταν να σηκωθεί για να πάει στην τουαλέτα. Είναι ο άνθρωπος που τον κράτησε ζωντανό και λειτουργικό μέχρι τις τελευταίες μέρες του. Κουράστηκε πολύ...

Αλλά αν τη ρωτήσετε, θα σας πει με δάκρυα στα μάτια ότι η αγάπη της δεν έσωσε τον πατέρα μου. Θα σας πει ότι απογοητευόταν και μερικές φορές φώναζε. Θα σας πει ότι καθώς η υγεία του πατέρα μου χειροτέρευε ραγδαία, άρχισε να απαιτεί φροντίδα όλο το 24ωρο και εκείνη δυσκολευόταν να συμβαδίσει.

Συχνά ξεχνάμε ότι ο φροντιστής είναι άνθρωπος. Εγώ σίγουρα το ξέχασα. Ήμουν τόσο επικεντρωμένη στον πατέρα μου και την ασθένειά του, που ξέχασα ότι η μητέρα μου ήταν εκείνη που του έδινε ζωή κάθε μέρα.

Μπορώ μόνο να ελπίζω ότι καθώς η μητέρα μου με χρειάζεται τώρα για τα δικά της προβλήματα υγείας, μπορώ να γεμίσω τα πολύ μεγάλα παπούτσια της και να της προσφέρω την ίδια ποσότητα άνευ όρων αγάπης και υποστήριξης που παρείχε στον πατέρα μου.

Πηγή: herviewfromhome.com

v