4 σημάδια που δείχνουν ότι ένας γάμος είναι καταδικασμένος από τον πρώτο μήνα

4 σημάδια που δείχνουν ότι ένας γάμος είναι καταδικασμένος από τον πρώτο μήνα

Eίναι μερικά ζευγάρια που τα βλέπεις και σκέφτεσαι πόσο ταιριαστά είναι και ό,τι θα μείνουν για πάντα μαζί. Είναι και κάτι άλλα, όμως, που καταλαβαίνεις από μερικές σκόρπιες κουβέντες, ότι είναι καταδικασμένοι να χωρίσουν και ας είναι τρελοί και παλαβοί ο ένας για τον άλλον. Γιατί; Διότι έχουν κάποιες βασικές διαφορές που δεν μπορούν να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ τους.

Είναι πολύ διαφορετικοί άνθρωποι

Όλοι έχουμε ακούσει τη φράση «τα ετερώνυμα έλκονται». Πρόκειται για μια αντίληψη που κυριαρχεί εδώ και πολλά χρόνια και λίγο πολύ, όλοι την έχουν πατήσει με το να το πιστέψουν. Η πραγματικότητα ωστόσο, είναι πολύ διαφορετική.

Δύο άνθρωποι που σκέφτονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο και έχουν διαφορετικό σύστημα αξιών και ηθικής, δύσκολα θα κάνουν «χωριό». Μόλις περάσει ο πρώτος καιρός, όπου το πάθος και ο έρωτας θολώνουν το μυαλό, αυτές οι διαφορές θα γίνονται όλο και πιο αισθητές και κατά πάσα πιθανότητα θα προκαλούν πολλούς καβγάδες.

Τσακώνονται συχνά για τα οικονομικά

Όταν ένα ζευγάρι έχει αντίθετο στυλ διαχείρισης χρημάτων, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συνεχείς διαφωνίες και καβγάδες. Για παράδειγμα, αν ο ένας σύζυγος είναι σπάταλος, ενώ ο άλλος πιο προσεκτικός... καταναλωτής, αυτό δημιουργεί τριβές μεταξύ τους.

Χρειάζεται να υπάρχει τεράστια εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο συντρόφων και συμβιβασμός ώστε να λειτουργήσει μια τέτοια σχέση.

Δεν έχουν κοινές βλέψεις για το μέλλον

Είναι πολλά τα ζευγάρια που ενώ είναι ταιριαστοί και αγαπημένοι, θέλουν διαφορετικά πράγματα για τη ζωή τους. Δυστυχώς, η αγάπη δεν είναι αρκετή να τους κρατήσει μαζί και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα παίρνουν ξεχωριστούς δρόμους.

Αυτό συμβαίνει συνήθως διότι ένας εκ των δύο θεωρεί ότι θα φέρει τον άλλον στα δικά του μέτρα και σταθμά. Με λίγα λόγια θα τον αλλάξει! Κάτι που, όπως όλες ξέρουμε, δεν γίνεται!

Το σεξ είναι στην καλύτερη περίπτωση μέτριο

Το σεξ δεν πρόκειται να είναι συγκλονιστικό σε κάθε στάδιο της σχέσης σας. Παρ' όλα αυτά, αν δεν ήταν κάτι το αξιοσημείωτο εξαρχής, δεν πρόκειται να βελτιωθεί καθώς περνούνε τα χρόνια.

Αν δεν δίνεις αξία στην ερωτική σου ζωή είναι δύσκολο να προσπαθήσεις να την κάνεις πιο υγιή. Μπορείς να μείνεις με τα χείλη σφραγισμένα, να πηγαίνεις στον αυτόματο πιλότο και να προσποιείσαι ότι όλα είναι καλά ενώ δεν είναι. Όμως, αυτές οι τακτικές δεν είναι βιώσιμες. Η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση κάποτε θα ξεσπάσουν –είτε σας αρέσει είτε όχι.

v