Φιλανδία: 12χρονος άνοιξε πυρ σε σχολείο - 1 παιδί νεκρό και 2 στο νοσοκομείο 

Φιλανδία: 12χρονος άνοιξε πυρ σε σχολείο - 1 παιδί νεκρό και 2 στο νοσοκομείο

Ένα παιδί έχασε τη ζωή του και άλλα δύο τραυματίστηκαν σοβαρά από πυροβολισμούς σε σχολείο στη Φινλανδία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Νωρίτερα ανακοίνωσαν ότι και τα τρία θύματα ήταν 12 ετών και ότι ένας ύποπτος, επίσης 12 ετών, συνελήφθη. Γονείς δήλωσαν στα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε μια τάξη του σχολείου Viertola στην πόλη βόρεια της πρωτεύουσας Ελσίνκι.

Στο σχολείο αυτό στη Βάντα φοιτούν περίπου 800 μαθητές, ηλικίας 7 ως 15 ετών, σε δύο εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τον ιστότοπό του. Σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές, στο σχολείο αυτό εργάζονται περίπου 90 άνθρωποι.

Τα παιδιά βρίσκονται υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτικού προσωπικού στις τάξεις τους και οι γονείς σπεύδουν στο σχολείο, όπου τους υποδέχονται οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Yle.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ανταποκρίθηκε στο περιστατικό στις 09:08 (06:08 ώρα Ελλάδας) και κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους. Τα παιδιά κλήθηκαν να παραμείνουν στις τάξεις τους μετά την επίθεση, σύμφωνα με το BBC.

Ο πρωθυπουργός Πέτερι Όρπο δήλωσε ότι οι σκέψεις του είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους, καθώς και με όλους όσοι βρίσκονται στο σχολείο.

Πηγή: protothema.gr

v