Αγοράκι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Αγοράκι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

O Tucker είναι ένα μικρό αγόρι που είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα στη ζωή. Όταν ήταν μόλις δύο μηνών αρρώστησε βαριά και διαγνώστηκε με καρδιακή ανεπάρκεια. Οι γιατροί του έδιναν λίγες πιθανότητες να επιβιώσει, αλλά χάρη σε έναν δότη σήμερα έγινε 2 ετών και είναι πιο υγιής από ποτέ.

Ο Tucker διαγνώστηκε με διατατική μυοκαρδιοπάθεια. Η καρδιά του δεν μπορούσε να αντλήσει αίμα μέσα στο σώμα του, οπότε ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει ο Tucker ήταν να λάβει μεταμόσχευση καρδιάς. 

«Είναι μια απόφαση που αλλάζει τη ζωή του παιδιού φυσικά, αλλά και ολόκληρης της οικογένειας», δήλωσε ο Δρ. Jeff Dreyer, ο οποίος είναι  ιατρικός διευθυντής του προγράμματος.

Μέχρι να κάνει την μεταμόσχευση, οι γιατροί κράτησαν στη ζωή τον μικρούλη με μια μηχανική αντλία. «Πρόκειται για μια αντλία που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί εξωτερικά του σώματος, αλλά υπάρχουν σωληνάκια που τοποθετούνται για να παίρνουν αίμα από την καρδιά και στη συνέχεια περνάει μέσα από αυτή την εξωτερική αντλία και στη συνέχεια αντλείται πίσω στο σώμα μέσα στην αορτή», είπε ο γιατρός.

Ευτυχώς, σε σύντομο χρονικό διάστημα, βρέθηκε ο κατάλληλος δότης και η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία.

Τώρα, το αγοράκι είναι δύο ετών και είναι υγιέστατος!

Πηγή: fox26houston.com

v