«Για να αγαπηθείς, πρέπει πρώτα να σε αγαπήσεις»

«Για να αγαπηθείς, πρέπει πρώτα να σε αγαπήσεις»

Υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ του τρόπου που αγαπάς τον εαυτό σου και του τρόπου που αγαπάς κάποιον άλλον και μόνο όταν σε αποδεχτείς και σε αγκαλιάσεις θα βρεις την πραγματική αγάπη, όπως λέει και αυτός ο συγγραφέας.

«Βρες κάποιον που μπορείς να αγαπήσεις στο τώρα και όχι με τον καιρό. 

Πριν μάθω αυτό το μάθημα, ερωτευόμουν την προοπτική που είχε ένας άνθρωπος και αυτό δεν ήταν υγιές.

Το να είσαι με κάποιον που ελπίζεις ότι μια μέρα θα αλλάξει και θα γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, δεν εξυπηρετεί ούτε εσένα - ούτε εκείνον.

Εμποδίζεις τον εαυτό σου να δει ποιον πραγματικά έχει απέναντί του! Στο τώρα και όχι σε αυτό που θα γίνει κάποτε. Και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να αγαπήσεις κάποιον για κάτι που δεν είναι.

Το μόνο που θα βιώσεις από μια τέτοια κατάσταση είναι δυσαρέσκεια. Και η δυσαρέσκεια είναι δηλητήριο για κάθε σχέση. Μου πήρε πολλά χρόνια για να το συνειδητοποιήσω αυτό, οπότε ελπίζω αυτό το μήνυμα να βοηθήσει κάποιον εκεί έξω.

Αν αυτή τη στιγμή θέλεις κάποιον στη ζωή σου για να αγαπήσεις αληθινά, πρέπει πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου.

Χρειάζεσαι χρόνο και πρέπει να σκεφτείς ορισμένα πράγματα για σένα. Για παράδειγμα, πόσο σκληρή είσαι με τον εαυτό σου όταν δεν ανταποκρίνεσαι στις προσδοκίες σου; Τιμωρείς τον εαυτό σου επειδή δεν είσαι ακόμα αυτός που θέλεις να είσαι;

Ναι, υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ του τρόπου που αγαπάς τον εαυτό σου και του τρόπου που αγαπάς κάποιον άλλον.

Η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι η εξής: αγάπησε πρώτα τον εαυτό σου και μετά θα βρεις τον άνθρωπο που θα σε κάνει ευτυχισμένη.»

Πηγή: Jovanny Ferreyra 

v