6 σεξουαλικά όνειρα ερμηνεύονται

6 σεξουαλικά όνειρα ερμηνεύονται

Είστε ευτυχισμένη στη σχέση σας επομένως γιατί είδατε στον ύπνο σας ότι κάνατε σεξ με τον διευθυντή σας; Σημαίνει ότι δεν αγαπάτε το σύντροφό σας ή ότι είστε κρυφά ερωτευμένη με τον προϊστάμενό σας; Τίποτα από αυτά. Τα σεξουαλικά όνειρα είναι απολύτως φυσιολογικά και οι γυναίκες δεν θα πρέπει να ντρέπονται για αυτά, λένε οι ειδικοί.

Δείτε πώς εξηγούνται 6 σεξουαλικά όνειρα:

Ομοφυλικό σεξ

Όσο σοκαριστικό κι αν ακούγεται σε ορισμένους, το όνειρο στο οποίο κάνετε σεξ με άνθρωπο του ίδιου φύλου είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αρκετές γυναίκες ονειρεύονται ότι κάνουν σεξ με άλλες γυναίκες κάποια στιγμή, ακόμη κι αν είναι ετεροφυλόφιλες. Γιατί συμβαίνει; Είναι πολύ πιθανό μια γυναίκα να έχει επηρεαστεί από τη δυτική τάση να θεωρείται απόλυτα σεξουαλικό (κυρίως στα μάτια των ανδρών) το σεξ μεταξύ δύο γυναικών.

Ωστόσο, όταν μια γυναίκα βλέπει ξαφνικά ότι κάνει έρωτα με γυναίκα, το πιο πιθανό είναι ότι το όνειρο αυτό αποτελεί έναν συμβολισμό της γυναικείας φιλίας. Τα ομοφυλικά σεξουαλικά όνειρα συνήθως αποτελούν δείγμα της εγγύτητας και της στενής σχέσης σας με μια φίλη σας και σπάνια αποτελούν απόδειξη του σεξουαλικού σας προσανατολισμού.

Ο πρώην 

Δεν έχετε σκεφτεί το αγόρι σας από το λύκειο εδώ και χρόνια αλλά είδατε στον ύπνο σας ότι κάνατε σεξ μαζί του. Μην κοκκινίζετε, δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο για μια γυναίκα να ονειρεύεται έναν παλιό της εραστή από το σχολείο ή το Πανεπιστήμιο. Σημαίνει ότι είστε ερωτευμένη μαζί του; Μάλλον όχι. Το πιθανότερο είναι ότι ο εγκέφαλός σας επεξεργάζεται παλιές μνήμες. Οι εικόνες ενός πρώην αποθηκεύονται μαζί με χιλιάδες άλλες αναμνήσεις στον εγκέφαλό σας. Όπως ακριβώς οι άνδρες θα δουν στον ύπνο τους τις ένδοξες ημέρες του σχολικού πρωταθλήματος μπάσκετ, έτσι και οι γυναίκες επαναφέρουν μνήμες ενθουσιασμού, αναζήτησης και ρομαντισμού.

Από την άλλη, σύμφωνα με κάποιους ψυχολόγους ενδεχομένως να αποτελεί και ένα σήμα κινδύνου. Ίσως η σχέση στην οποία βρίσκεστε τώρα να σας θυμίζει μια παλιά εμπειρία ή να προσπαθήσετε να βγάλετε ένα συμπέρασμα για την τωρινή σας σχέση από ένα παράδειγμα του παρελθόντος. Θα πρέπει να ανακαλύψετε μόνη τι σας απασχολεί και τι προσπαθεί να σας «πει» αυτό το όνειρο. Ίσως να ανησυχείτε ότι πρόκειται να επαναλάβετε ένα λάθος του παρελθόντος. Ένα νοσταλγικό ταξίδι δεν είναι κακό, αρκεί να μην αρχίσετε να ψάχνετε τον πρώην σας στο Facebook.

Το όνειρο με κάποιον που δεν σας ελκύει

Περιστασιακά οι γυναίκες ονειρεύονται κάποιον, ο οποίος δεν τους αρέσει καθόλου στην πραγματική ζωή. Τα σεξουαλικά αισθήματα μπορούν να προκληθούν από μια σειρά συναισθημάτων, μεταξύ των οποίων και ο θυμός, που αποτελεί ένα είδος πάθους. Και ένα παθιασμένο όνειρο μπορεί να υποδεικνύει το αίσθημα του θυμού στην πραγματική ζωή.

Τι σημαίνει; Στην πραγματικότητα, δηλαδή, δεν σημαίνει ότι σας αρέσει το συγκεκριμένο άτομο αλλά ότι είστε θυμωμένη με αυτό το άτομο και εκφράζετε τον θυμό σας στο όνειρό σας. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε ότι ένα όνειρο είναι ένα όνειρο. Κάθε γυναίκα πρέπει να μάθει να ξεχωρίζει τις επιθυμίες της στην πραγματική ζωή από τα όσα βλέπει στον ύπνο της.

Το ανήθικο όνειρο

Ποτέ δεν είχατε εξωσυζυγική σχέση, πόσο μάλλον με τον σύζυγο της κολλητής σας. Επομένως γιατί να δείτε ένα ερωτικό όνειρο με πρωταγωνιστή εκείνον; Μία εξήγηση είναι απλώς η περιέργεια. Ίσως αναρωτηθήκατε υποσυνείδητα πώς θα ήταν να κάνατε σεξ μαζί του.

Ωστόσο υπάρχει κι άλλη εξήγηση. Ένα τέτοιο όνειρο είναι ταμπού, είναι ενθουσιώδες είναι απολύτως ανήθικο και όλα αυτά το κάνουν περισσότερο σεξουαλικό. Ίσως, επίσης, να αποτελεί μια ένδειξη ότι η σεξουαλική σας ζωή έχει ρουτινιάσει. Δοκιμάστε να την ανανεώσετε. Ένα βράδυ σε ένα ξενοδοχείο με τον σύντροφό σας μπορεί να είναι αρκετό.

Το όνειρο με τον σύντροφό σας αλλά αλλαγμένο

Ο σύντροφός σας είναι ξανθός και αδύνατος. Εσείς όμως τον είδατε στον ύπνο σας με το σώμα του Σβαρτζενέγκερ, σκούρα μαλλιά και ρομαντισμό που απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Αυτό ίσως υποδεικνύει ένα δείγμα περιέργειας απέναντι στο πρόσωπό του. Ενδεχομένως να αισθάνεστε ότι πλέον δεν έχετε τίποτα να πείτε ή ότι δεν συζητάτε πια αρκετά. Όταν μια γυναίκα βρίσκεται σε μια μακροχρόνια σχέση, πιστεύει ότι γνωρίζει τα πάντα για τον σύντροφό της: τι θα πει, τι σκέφτεται ακόμα και τι θέλει. Ωστόσο πάντα θα υπάρχουν πράγματα για να συζητήσετε.

Όταν βγαίνατε τα πρώτα ραντεβού τι τον ρωτούσατε; Τι άλλο θα θέλατε να μάθετε για εκείνον; Γιατί σταματήσατε να τον ρωτάτε σχετικά με τις εμπειρίες του και το γούστο του;  Ανοιχτείτε στον σύντροφό σας με τέτοιο τρόπο που να προσφέρει έδαφος για συζήτηση. Ρωτήστε τον πώς ήταν η μέρα του, η δουλειά του, τι σχέδια κάνει για το μέλλον ή και πράγματα που δεν τον ρωτήσατε ποτέ.

Ο μυστηριώδης άνδρας

Σας έχει τύχει ποτέ να ξυπνήσετε από ένα τόσο τέλειο, ρομαντικό όνειρο που όταν συνειδητοποιήσατε πως δεν είναι πραγματικό απογοητευτήκατε; Οι ειδικοί λένε πως συχνά επικεντρωνόμαστε στην σαρκική πλευρά του σεξ και στο πώς θα το βελτιώσουμε –π.χ. πώς θα βρούμε το σημείο G, με ποια στάση θα έρθουμε πιο εύκολα σε οργασμό κ.λ.π.- που ξεχνάμε την συναισθηματική του πλευρά, ειδικά αν είμαστε πολύ καιρό σε μία σχέση.

Το να ονειρευτεί μία γυναίκα έναν μυστηριώδη άνδρα που την παρασύρει και την ξεμυαλίζει είναι μία μορφή απόδρασης από την καθημερινότητα, μία έκφραση ανάγκης για ρομαντισμό, και οπωσδήποτε όχι κάτι κακό. Αν αυτός ο μυστηριώδης άνδρας έχει στοιχεία που απολαμβάνετε, προσπαθήστε να τα καλλιεργήσετε στην κανονική σας ζωή –γιατί όχι και στον σύντροφό σας;

Πηγή: Womansday

v