Παραδοσιακά μελομακάρονα με εγγυημένη επιτυχία

Παραδοσιακά μελομακάρονα με εγγυημένη επιτυχία

Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα, δρόμος χωρίς σήματα. Δείτε πώς να φτιάξετε απλά, γρήγορα και πεντανόστιμα μελομακάρονα με την παραδοσιακή συνταγή του μάγειρα Νικόλα Ρουβέλα.

Υλικά

Για τη γέμιση

3 ποτήρια νερού ελαιόλαδο
1 ποτ. νερού ζάχαρη
2 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. γλυκού κανέλλα
1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1,5 ποτ. χυμό πορτοκαλιού
καρύδι κατά προτίμηση
αλεύρι 1,5 κιλό
1 φακελάκι bakin powder
1 ποτ. κρασιού κονιάκ
1 κουτ. γλυκού σόδα

Για το σιρόπι

3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζαχαρη
1 ξύλο κανέλλα
φλούδα πορτοκαλιού
1-2 κουταλιές μέλι

Tips:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 3/4 αλεύρι και 1/4 σιμιγδάλι για πιο σφιχτά μελομακάρονα.
  • Κατά το σιρόπιασμα ή το γλυκό ή το σιρόπι θα πρέπει να είναι κρύο.
  • Αφού βάλετε τα μελομακάρονα στο πιάτο μπορείτε να προσθέσετε λίγο σιρόπι ακόμα.
  • Αν θέλετε τα μελομακάρονα περισσότερο σιροπιαστά αφήστε τα περισσότερη ώρα στο σιρόπι.

 

v