Κατέληξε το βρέφος που διακομίστηκε με ασιτία στο Νοσοκομείο Ηρακλείου

Κατέληξε το βρέφος που διακομίστηκε με ασιτία στο Νοσοκομείο Ηρακλείου

Έχασε τη μάχη με τη ζωή, το βρέφος που διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ηρακλείου με ασιτία, υποθερμία και δύσπνοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται tanea.gr, το βρέφος κατέληξε σήμερα το μεσημέρι. Πηγές του νοσοκομείου αναφέρουν πως το λίγων ημερών βρέφος, το οποίο συνοδεύει στην Κρήτη η νεαρή μητέρα του, έχει παρουσιάσει πολυοργανική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η lifo.gr η μητέρα του βρέφους, φέρεται να μπήκε σε forum για νέες μητέρες και να έγραψε τα εξής:

''...Κορίτσια βοήθεια! Είμαι νέα μανούλα δεν ξέρω πολλά από μωράκια αλλά εδώ και 2 μέρες νομίζω πως κάτι δεν πάει καλά. Ο μπέμπης μου που είναι 1 μηνών κοιμάται συνεχεία ξυπνάει μόνο για να φάει κάθε 7 ώρες κ πίνει μόνο 90ml επίσης δεν ανοίγει τα μάτια του και είναι κρύος, τον έντυσα πολύ καλά και πάλι είναι κρύος.

Μίλησα με τον μοναδικό παιδίατρο του νησιού και μου είπε πως αν δεν τον δει δεν μπορεί να πει κάτι. Το θέμα είναι πως είναι στην Κω τώρα και έχει απαγορευτικό. Γυρίζει την Τρίτη αν το επιτρέψει ο καιρός. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ και τι να κάνω...''.

Το 33 ημερών βρέφος διακομίστηκε εσπευσμένα το Σάββατο με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ από τη Λέρο στην Κρήτη σε κρίσιμη κατάσταση. Το βρέφος μεταφέρθηκε με συμπτώματα υποθερμίας, δύσπνοιας και ασιτίας. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πάσχει από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Σε βάρος της 23χρονης μητέρας του έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς φέρεται να είχε παραμελήσει το μωρό της, όπως αναφέρει Το Έθνος.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε αμέσως η αρμόδια εισαγγελική Αρχή που έδωσε σχετική έγκριση προκειμένου η 23χρονη να συνοδεύσει το μωρό της στην Κρήτη.

Πηγή: tvkosmos.gr

 

v