Ιδέες για σαββατοκύριακο: Ταξίδια σε κόσμους μαγικούς

Ιδέες για σαββατοκύριακο: Ταξίδια σε κόσμους μαγικούς

Αυτό το σαββατοκύριακο διαβάζουμε παραμύθια, πάμε κουκλοθέατρο, συμμετέχουμε στις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις της Αμυμώνης αλλά και των Δήμων Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, και επισκεπτόμαστε το Μέγαρο Μουσικής για ένα διαφορετικό εικαστικό παιδικό εργαστήρι.

Εσείς τι θα κάνετε με τα παιδιά το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου;

Εικαστικό παιδικό εργαστήρι Blobterre, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αν έχετε παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών και δεν έχετε βρεθεί ακόμα στο Blobterre... μόλις που προλαβαίνετε! Στο Φουαγιέ του ισογείου του Μεγάρου Μουσικής πραγματοποιείται έως τις 10 Μαρτίου ένα απίθανο εικαστικό εργαστήρι που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους εξερευνητές.

Στο Blobterre, δημιουργία της γαλλίδας designer Ματαλί Κρασσέ, εξειδικευμένο εκπαιδευμένο προσωπικό ξεναγεί τους νεαρούς περιηγητές στον θαυμαστό κόσμο της Κρασσέ, σε μία πρωτότυπη εικαστική εγκατάσταση αφιερωμένη στο πνεύμα της εξερεύνησης, της δημιουργίας και της φαντασίας. Σε ένα ξεχωριστό σύμπαν, γεμάτο χρώματα, μυρωδιές και ήχους, τα παιδιά παρασύρονται μακριά από την καθημερινότητά τους, καλούνται να περιπλανηθούν και να προτείνουν διαφορετικά σενάρια ζωής μέσα σε αυτό.

Το πρόγραμμα διαρκεί μιάμιση ώρα και η επίσκεψη στο εργαστήρι γίνεται σε γκρουπ των 30 ατόμων, το πολύ.

Ημέρες και ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή: 17.00-18.30, Σάββατο και Κυριακή: 10:00-11:30, 12:00-13:30, 15:00-16:30, 17:00-18:30.

Ηλικίες: 6 έως 12 ετών.

Είσοδος: 3 ευρώ.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 210 7282333.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη 1, 11521 Αθήνα.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Νιφάδες, σταγόνες, ηλιαχτίδες, αερόπλοια και λυγισμένα φύλλα», στο Εργαστήρι Μαιρηβή

Δύο φύλλα «λυγίζουν» κι ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους αρχίζοντας έναν συγκλονιστικό, χαρούμενο χορό που θα τελειώσει με μια συγκινητική «πτώση» στο χώμα για να γίνουν λίπασμα και να δώσουν ζωή στο λουλουδόσπιτό τους.

Εμφανίζεται όμως ο άνθρωπος και τα μαζεύει για λόγους καθαριότητας στερώντας τους έτσι τη συνέχειά τους μέσα στον κύκλο της ζωής. Με πολύ κοντινούς τρόπους, επεμβαίνει και στις σταγόνες – ποτιστές, στις νιφάδες του χιονιού, ακόμη και στην ευεργετική προσφορά του ήλιου και των ηλιαχτίδων στην ζωή. Τα πλάσματα του δάσους προσπαθούν με κάθε τρόπο να απομακρύνουν τις ανθρώπινες «παρεμβάσεις» απ' τον χώρο τους, θέλοντας τις 4 εποχές να διαδέχονται φυσικά η μια την άλλη.

Η παράσταση, από την κουκλοθεατρική ομάδα Χαρχούτ, σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε σχέση με τις ανθρώπινες παρεμβάσεις στην αδιάκοπη ροή της φύσης.

Ημέρα και ώρα: Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 17.00.

Διάρκεια: 60 λεπτά.

Εισιτήριο: 10 ευρώ (8 ευρώ για περισσότερα από τρία άτομα).

Απαραίτητη κράτηση θέσης στο 6942420062.

«Εργαστήρι Μαιρηβή»: Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Οι καλοί και οι κακοί ιππότες», στην Παραμυθοχώρα

Το Σάββατο 2 Μαρτίου η κουκλοθεατρική ομάδα Κιβωτός Μύθων και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος θα παρουσιάσουν στην Παραμυθοχώρα το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Οι καλοί και οι κακοί ιππότες». Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον συγγραφέα από κοντά και να βιώσουν μια ιπποτική μάχη που έχει ετοιμάσει ειδικά γι' αυτά. Μετά την παρουσίαση, ακολουθεί εργαστήρι εικαστικών με κατασκευή εμπνευσμένη από το παραμύθι.

Ημέρα και ώρα: Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 12.00.

Είσοδος ελεύθερη - συμμετοχή στο εργαστήριο: 7 ευρώ. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Παραμυθοχώρα: Αναπαύσεως 14 & Τυρταίου 1, Μετς. Τηλ: 2109216346, 6936655925-927.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Καρναβαλικές εκδηλώσεις Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Εργαστήρια ζωγραφικής και αγγειοπλαστικής, φουσκωτά παιχνίδια, κλόουν, κατασκευές αποκριάτικης μάσκας, αναπαράσταση του Βλάχικου γάμου αλλά και Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού περιλαμβάνει το φετινό Καρναβάλι του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Οι εκδηλώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 10 Μαρτίου. Για αυτό το σαββατοκύριακο το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 2/3, πλατεία Οσίας Ξένης, ώρα 11:00: Εργαστήρια ζωγραφικής και αγγειοπλαστικής για κατασκευή αποκριάτικων παιχνιδιών. Συμμετέχουν τμήματα των παραδοσιακών χορών και το συγκρότημα του Γιάννη Λαμπράκη.

Κυριακή 3/3, κεντρική πλατεία Ρέντη, στις 11.00: Εργαστήρια ζωγραφικής και αγγειοπλαστικής φουσκωτά παιχνίδια, κλόουν, πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

«Μαζί σου μπορώ να κάνω τα πάντα!», Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου η Αμυμώνη – Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, διοργανώνει στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου μία διήμερη εκδήλωση χαράς, δημιουργίας και αλληλεγγύης αφιερωμένη στα ξεχωριστά παιδιά.

Με κεντρικό μήνυμα «Μαζί σου μπορώ να κάνω τα πάντα!» η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της Αμυμώνης. Κατά την διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικό Bazaar ένδυσης με επώνυμα γυναικεία, ανδρικά και παιδικά είδη, αλλά και αποκριάτικες στολές σε τιμές μειωμένες έως 70%, μουσική συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες, ποικίλες ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες για παιδιά (μουσικοθεραπεία, μπαλονοκατασκευές, ηχοθεραπεία, face painting, κουκλουθέατρο κ.λ.π.), θα γίνει κλήρωση δώρων κ.α.

Ημέρες και ώρες: Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Μαρτίου, 10.30-20.00.

«Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου»: Δωδεκανήσου και Αγ. Βασιλείου, Περιστέρι.

Γενική είσοδος: 3 ευρώ (δωρεάν είσοδος για όλα τα παιδιά και τα ΑΜΕΑ).

Επίσημο site Αμυμώνης: www.amimoni.gr

v