Παπούτσια για μωρά

Παπούτσια για μωρά

Ερώτηση:
Πότε θα μπορέσω να βάλω στο μωρό μου παπουτσάκια; Είναι σπορτέξ αλλά με πολύ μαλακό πάτο σαν παντοφλάκια και είναι για μωρά 0-3 μηνών.
Απάντηση:

Τα υποδήματα είναι χρήσιμα σε ένα παιδί το οποίο βαδίζει. Η ηλικία βάδισης ξεκινά συνήθως μετά τον 9ο με 10ο μήνα ζωής, ενώ υπάρχουν και κάποια παιδιά που περπατούν σχετικά καθυστερημένα μετά τον 18ο μήνα.

Οπότε μέχρι το παιδί να δείξει σημάδια ότι μπορεί να στηριχτεί και να περπατήσει, κάθε είδους υπόδημα δεν έχει νόημα χρήσης.

Αυτό που αναφέρει η παρακάτω ερώτηση, αφορά αξεσουάρ και όχι παπούτσια για περπάτημα, του οποίου ο ρόλος είναι απλά διακοσμητικός, γι' αυτό και άλλωστε τα ονομάζουν παπούτσια αγκαλιάς.

Ο Αδαμάκης Γρηγόρης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Επιμελητής Ορθοπαιδικού Τμήματος Ευρωκλινικής Παίδων. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v