Σεμινάριο «Αυτισμός και οικογένεια» για παιδιά με αυτισμό

Σεμινάριο «Αυτισμός και οικογένεια» για παιδιά με αυτισμό

Η ειδική παιδαγωγός, καθηγήτρια του τομέα της ειδικής Αγωγής του New York College και επιστημονική υπεύθυνη του Social Skills Project, κ. Μαράνια Γκιόκα, προσκαλεί γονείς και εκπαιδευτικούς παιδιών με αυτισμό στο σεμινάριο με θέμα «Αυτισμός και Οικογένεια» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου, στο κέντρο εκπαίδευσης New York Studies.

Συνήθως, μετά την απόκτηση της διάγνωσης ότι το παιδί έχει αυτισμό, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά στους γονείς για τις συμπεριφορές των παιδιών τους, αλλά και αγωνία για το τι μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν το παιδί τους στην καθημερινότητά του.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ενημερώσει τους γονείς και επαγγελματίες του χώρου για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αυτισμού και μέσω αυτών να ξεκινήσουν να ερμηνεύουν συμπεριφορές των παιδιών. Επιπλέον, θα συζητηθούν πρακτικές συμβουλές για το πώς οι ίδιοι οι γονείς θα μπορούσαν να διαχειρίζονται θέματα της καθημερινότητάς τους, όπως η προσωπική υγιεινή, το φαγητό, η απασχόληση μέσα στο σπίτι, το διάβασμα, το παιχνίδι κ.α.

Στο σεμινάριο, επίσης, θα συζητηθούν τα αίτια γιατί τα παιδιά/μαθητές με αυτισμό κάποιες φορές παρουσιάζουν δυσκολία στη διαχείριση του θυμού τους, θα διερευνηθεί ο κύκλος του θυμού και θα προταθούν στρατηγικές για να βοηθήσουμε τα παιδιά/μαθητές να διαχειριστούν καλύτερα τον θυμό τους.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε: Γονείς παιδιών με αυτισμό, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, νηπιαγωγούς, ειδικούς θεραπευτές-λογοθεραπευτές, ψυχολόγους-συμβούλους, φοιτητές αντίστοιχων ειδικοτήτων,
Καινοτομία σεμιναρίου: Θεωρητική και βιωματικά προσέγγιση του θέματος, χρήση βιντεοσκοπημένου υλικού, συζήτηση.

Ημερομηνία Διεξαγωγής Σεμιναρίου: 6 Απριλίου 2013.

Διάρκεια σεμιναρίου: 6 ώρες (10.00-13.00 & 13.30-16.30, Coffee Break 13.00-13.30).

Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίου: New York Studies, Σκούφου 3, Σύνταγμα.

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ.

Πληροφορίες-Εγγραφές: ΚΕΚ New York Studies, 2103242954, www.newyorkstudies.gr.

v