Τα μεγαλύτερα ενδυματολογικά faux pas

Τα μεγαλύτερα ενδυματολογικά faux pas

Ακόμα και οι πιο στιλάτες stars πέφτουν κάποια στιγμή έξω στις ενδυματολογικές τους επιλογές. Πέρα, όμως, από έλλειψη συνείδησης για το τι είναι κομψό και όμορφο και τι όχι, τα παρακάτω «ατοπήματα» δείχνουν ότι μία γυναίκα δεν γνωρίζει τι ταιριάζει στο σώμα της, με αποτέλεσμα να τονίζει -έστω και άθελά της- κάθε της ατέλεια.

Δείτε τα μεγαλύτερα ενδυματολογικά faux pas και μάθετε να τα αποφεύγετε:

Εκτεθειμένες τιράντες σουτιέν

Οι τιράντες του σουτιέν, ακόμα και οι σιλικόνης, που φαίνονται μέσα από μπλουζάκια και φορέματα είναι από τις μεγαλύτερες γκάφες που μπορεί να κάνει μία γυναίκα, η οποία θέλει να είναι κομψή, στο ντύσιμό της. Για να το αποφύγετε προτιμήστε να φοράτε σουτιέν με αθλητικού τύπου τιράντες κάτω από αμάνικα φανελάκια ή στράπλες κάτω από το φορέματα.

Εσώρουχα σε λάθος χρώμα

Μαύρο σουτιέν κάτω από λευκό μπλουζάκι; Τουλάχιστον άκομψο. Ακόμα και τα λευκά εσώρουχα κάτω από λευκά ρούχα μπορούν, επίσης, να χαλάσουν τη συνολική εικόνα. Για ρούχα στενά και ανοιχτόχρωμα προτιμήστε εσώρουχα χωρίς ραφές, στο χρώμα του δέρματος.

Σανδάλια με κάλτσες

Το κάνουν οι Γερμανοί. Και τους κοροϊδεύουμε. Μην το κάνετε και εσείς. Μπορεί να είναι βολικό και να κρατά τα πόδια σας ζεστά, όμως αν η εποχή πραγματικά δεν είναι κατάλληλη για σανδάλια, καλύτερα να φορέσετε μποτάκια!

Πολύ κοντό παντελόνι

Πριν αγοράσετε ένα παντελόνι, σκεφτείτε πώς αυτό θα δείχνει ακόμα και με τις πιο ψηλοτάκουνες γόβες σας. Το παντελόνι, αν θέλετε να είστε πάντα κομψή, πρέπει να καλύπτει το παπούτσι και το μπατζάκι του να είναι στο ίδιο ύψος με το τακούνι.

Επαγγελματικό ντύσιμο με αθλητικά

Οι περισσότεροι άνθρωποι των οποίων η εργασία απαιτεί αυστηρό ντύσιμο, θέλουν πού και πού να σπάνε τους κανόνες και να φορούν τα βολικά αθλητικά τους παπούτσια στην δουλειά. Τα λευκά σπορτέξ με το μάλλινο business τύπου παντελόνι, όμως, είναι από τους πιο λάθος ενδυματολογικούς συνδυασμούς. Αν τα τακούνια σας έχουν κουράσει, προτιμήστε μπαλαρίνες και αφήστε τα αθλητικά για το σαββατοκύριακο.

Εμφανείς ραφές εσωρούχου

Για πολλές fashionistas πρόκειται για το μεγαλύτερο ενδυματολογικό faux pas. Αποφύγετέ το επιλέγοντας εσώρουχα χωρίς ραφές ή στρινγκ.

Υπερβολικά στενά ρούχα

Κανείς δεν θέλει να παραδεχτεί πως δεν χωρά πια στο αγαπημένο του τζιν, όμως... συμβαίνει! Καλά θα κάνετε, λοιπόν, να σταματήσετε να προσπαθείτε να χωρέσετε σε ρούχα που δεν σας κάνουν, να τα δωρίσετε, και να αγοράσετε νέα, στο μέγεθός σας.

Εκτεθειμένο στρινγκ

Αν κάθε φορά που σκύβετε δεκάδες μάτια πετάγονται έξω, κοιτάζοντας το πίσω μέρος του στρινγκ σας... αυτό δεν είναι κολακευτικό! Αφήστε, λοιπόν, στην άκρη το χαμηλόμεσο τζιν σας και προτιμήστε κάποιο πιο ψηλόμεσο, το οποίο θα κρατά κρυφό το εσώρουχό σας. Προσθέστε μία ζώνη για επιπλέον προστασία και συνδυάστε το με μία πιο μακριά μπλούζα που θα καλύπτει σίγουρα τη μέση σας.

Σορτς με καλσόν

Το έχουμε δει ξανά και ξανά, ιδιαίτερα σε έφηβες. Δεν τις κατηγορούμε –παραδειγματίζονται από διάφορες celebrities, τις οποίες κατά καιρούς πιάνει κρίση... κακογουστιάς! Το καλσόν υπάρχει για να συνδυάζεται με φούστες και φορέματα. Όχι με σορτς –και δη καλοκαιρινά!

Ψωμάκια έξω

Οι Άγγλοι το αποκαλούν «muffin top». Ο λόγος για το δέρμα που ξεχειλίζει πάνω από στενά παντελόνια –το χειρότερο ενδυματολογικό ατόπημα, αφού πραγματικά δεν κολακεύει καθόλου το σώμα σας. Αποφύγετέ το βρίσκοντας παντελόνια ψηλόμεσα, τα οποία εφαρμόζουν καλά στη μέση, και συνδυάζοντάς τα με πιο μακριές μπλούζες και ζακέτες που θα καλύπτουν -και δεν θα τονίζουν- τις προβληματικές περιοχές.

Πηγή: Sheknows

v