Καθυστέρηση, θυρεοειδισμός και 4 κύστες σε μία ωθοθήκη

Καθυστέρηση, θυρεοειδισμός και 4 κύστες σε μία ωθοθήκη

Ερώτηση:
Έχω καθυστέρηση 15 ημέρες. Κανονικά ήταν να αδιαθετήσω 27/2/2013 με μια μικρή καθυστέρηση, όπως έχω σε κάθε κύκλο κάθε μήνα. Έκανα τεστ κυήσεως και βγήκε αρνητικό την τέταρτη μέρα καθυστέρησης. Πήγα στον γυναικολόγο την 9η μέρα καθυστέρησης με έβαλε να κάνω τεστ κυήσεως και βγήκε αρνητικό. Μου έκανε υπέρηχο στη μήτρα και το ενδομήτριο δεν ήταν τόσο φουσκωμένο. Μου έδωσε να πάρω τα Duphaston για τρεις ημέρες. Από την Παρασκευή 8/3/2013 μέχρι 11/3/2013 και μου είπε να περιμένω 3 μέρες αφότου τελειώσω τη λήψη των χαπιών που μου έδωσε. Στο μεταξύ μου βρήκε πως έχω 4 κύστες στην μία ωοθήκη και ένα άλλο πρόβλημα που έχω είναι ότι έχω θυρεοειδισμό. Τα χάπια που έπαιρνα για το θυρεοειδισμό είναι τα Τ4. Είχα σταματήσει τη λήψη τους μερικές εβδομάδες μετά γιατί τα ξεχνούσα. Ο γυναικολόγος μου είπε να περιμένω μέχρι την Τρίτη 19/3/2013 και αν δεν δω περίοδο να κάνω ορμονολογικές εξετάσεις για να ξεκινήσω αντισυλληπτικά. Έχω το σύμπτωμα της περιόδου ότι με πονάει η κοιλιά και μερικές φορές το στήθος. Τι συμβαίνει; Δεν μπορώ να καταλάβω...!
Απάντηση:

Ο θυρεοειδής είναι βασικός αδένας, ο οποίος παίζει βασικό ρόλο στη ρύθμιση του έμμηνου κύκλου. θα σας πρότεινα μία εξέταση αίματος για οιστραδιόλη (Ε2), Προγεστερόνη (PRG), TSH και T4. Οι κύστες μπορεί επίσης να καθυστερήσουν τον κύκλο. Εάν εσείς δεν έχετε ενοχλήσεις μπορείτε να περιμένετε, εάν όμως υπάρχουν τότε καλό είναι να συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας.

O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση»

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v