Πώς θα φτιάξετε φυσικά καλλυντικά για μακιγιάζ

Πώς θα φτιάξετε φυσικά καλλυντικά για μακιγιάζ

Δύσκολα θα μπορούσε μία γυναίκα να φανταστεί τη ζωή της χωρίς καθόλου μακιγιάζ. Από την απόλυτη φυσικότητα μέχρι τα βαριά μακιγιαρισμένα πρόσωπα, όμως, μεσολαβεί ένας δρόμος που δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Αντίθετα, κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί για τις επιπτώσεις που μπορεί κάποτε να έχουν στην επιδερμίδα τα make up, τα ρουζ, τα κραγιόν και τα μολύβια του εμπορίου.

Και γιατί να το ρισκάρετε, όταν στο σπίτι σας υπάρχουν όλα (ή σχεδόν όλα) τα υλικά για να φτιάξετε τα δικά σας, απολύτως ασφαλή καλλυντικά και είδη μακιγιάζ; Δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε, ακολουθώντας τις παρακάτω συνταγές:

Φυσικό foundation

Υλικά:

Για τη βάση: Αραρούτι σε σκόνη (ζητήστε το σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα)
Προσθέστε ένα ή συνδυασμό των παρακάτω:
Κακάο σε σκόνη
Κανέλλα σε σκόνη
Μοσχοκάρυδο σε σκόνη
Προαιρετικά: Ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο ή λάδι jojoba

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε με τη βάση της σκόνης αραρούτι (1 κ.γ. για σκούρες επιδερμίδες, 1 κ.σ. για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες). Σταδιακά προσθέστε ένα ή συνδυασμό των: σκόνη κακάου, κανέλλα ή μοσχοκάρυδο μέχρι να πετύχετε τον επιθυμητό τόνο. Αν θέλετε περισσότερο συμπαγή υφή για το foundation σας προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο ή λάδι jojoba (ξεκινήστε με 5 σταγόνες και συνεχίστε αναλόγως). Πιέστε το μείγμα μέχρι να γίνει συμπαγές.

Απλώστε το στο πρόσωπό σας με ένα πινέλο.

Το foundation αυτό είναι ιδανικό ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα δέρματα που έχουν περάσει ακμή και έχουν χρειαστεί βαριά προϊόντα μακιγιάζ προκειμένου να καλύψουν τα σημάδια. Προκειμένου να πετύχετε το τέλειο χρώμα για τη δική σας επιδερμίδα ίσως χρειαστεί να πειραματιστείτε με τις δοσολογίες των υλικών, ενώ είναι πιθανό να μην καταφέρετε τελικά να πετύχετε την ιδανική απόχρωση.

Μπρονζέ πούδρα

Υλικά:

1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
1 κ.γ. κακάο σε σκόνη
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
2 κ.γ. καλαμποκάλευρο
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή δενδρολίβανο
Ένα καθαρό δοχείο

Εκτέλεση:

Αναμείξτε πολύ καλά όλα τα υλικά. Προσθέστε παραπάνω από κάποια σκόνη αν θέλετε να αλλάξετε το χρώμα της πούδρας, ενώ για περισσότερη λάμψη προσθέστε κανέλλα. Το αποτέλεσμα θα είναι, καθώς θα απλώνετε την πούδρα με το πινέλο, να πάρουν τα ζυγωματικά σας λάμψη και χρώμα σα να τα έχει φιλήσει ο ήλιος!

Μολύβι και σκιά

Υλικά:

½ κ.γ. κακάο σε σκόνη
Λάδι καρύδας
1 κάψουλα ενεργού άνθρακα (πωλείται σε ορισμένα φαρμακεία ή και online από εδώ.)

Εκτέλεση:

Αναμείξτε καλά όλα τα υλικά και στη συνέχεια απλώστε το μίγμα στο πάνω και κάτω μέρος των βλεφάρων με ένα πολύ λεπτό πινελάκι και με προσοχή ώστε να μην ακουμπήσει το μίγμα στο εσωτερικό του ματιού.
Για τη σκιά: Αρκεί να αναμείξετε σκόνες από κακάο (για καφέ απόχρωση), σπιρουλίνα (πράσινη απόχρωση) ή αραρούτι (για ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις).

Μάσκαρα

 

Υλικά:

2 κ.γ. λάδι καρύδας
4 κ.γ. τζέλ αλόε βέρα
½ κ.γ. τριμμένο κερί από μέλισσες (πρώτα τρίψτε και μετά μετρήστε)
1-2 κάψουλες ενεργού άνθρακα (πωλείται σε ορισμένα φαρμακεία ή και online από εδώ.)
Ένα καθαρό δοχείο για μάσκαρα

Εκτέλεση:

Βάλτε το έλαιο καρύδας, το τζελ αλόε βέρα και το τριμμένο κερί σε ένα μικρό κατσαρολάκι και πάνω από χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς το κερί.

Προσθέστε στο μίγμα 1-2 κάψουλες από τον ενεργό άνθρακα (ανάλογα με το πόσο σκούρο θέλετε το χρώμα της μάσκαρας) και συνεχίστε να ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το χρώμα στο μίγμα. Στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά.

Ρίξτε το μίγμα σε μία μικρή πλαστική σακούλα, σπρώχνοντάς το προς την κάτω γωνία της. Στη συνέχεια κόψτε με ένα ψαλιδάκι τη γωνία της σακούλας, ώστε από την τρύπα αυτή να χύσετε το μίγμα στο δοχείο της μάσκαρας.

Καλό είναι κάτω από το δοχείο να έχετε χαρτοπετσέτα, μην τυχόν λερώσετε το τραπέζι, ενώ ένα επιπλέον ζευγάρι χέρια θα σας βοηθήσει πολύ στο να κρατά σταθερό το δοχείο, καθώς εσείς θα πιέζετε τη σακούλα. Μην το γεμίσετε, όμως, μέχρι πάνω για να μπορέσει να μπει και το βουρτσάκι μέσα.

Φροντίστε να ασφαλίζετε καλά το δοχείο κάθε φορά που το κλείνετε, ώστε να μη στεγνώσει γρήγορα το μίγμα.

Lip balm

Υλικά:

1 κ.γ. χάντρες από κερί
2 κ.γ. βούτυρο καριτέ (ή μάνγκο, ή αβοκάντο)
1 κ.γ. ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο που να είναι ασφαλές για τα χείλη (π.χ. μέντα, λεβάντα, γλυκάνισος ή κανέλα).

Εκτέλεση:

Αναμείξτε καλά και απαλά όλα τα υλικά -εκτός από το αιθέριο έλαιο- σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν για μερικά λεπτά. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο και αναμείξτε ξανά καλά. Μοιράστε το μίγμα σε μικρά βαζάκια.

Με τη συνταγή αυτή τα χείλη σας θα γίνουν απίστευτα απαλά και λεία!

Tip: Για χρώμα στο lip balm σας μπορείτε να προσθέσετε 1/8 της κουταλιάς του γλυκού σκόνη από παντζάρι ή ελάχιστη σκόνη κακάο για πιο καφέ απόχρωση.

v