Συμβουλές για τις πρώτες διακοπές με τον σύντροφό σας

Συμβουλές για τις πρώτες διακοπές με τον σύντροφό σας

Το καλοκαίρι έφτασε και ο καλός σας σκέφτεται να περάσετε τις πρώτες καλοκαιρινές διακοπές μαζί σε ένα ήσυχο ή κοσμοπολίτικο μέρος. Εσείς είστε τόσο ενθουσιασμένη που δεν σταματάτε να τραγουδάτε το γνωστό σε όλους μας "Μύκονο και Σαντορίνη - Σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι".

Ωστόσο, μετά τον πρώτο ενθουσιασμό αισθάνεστε το άγχος να σας κυριεύει. Πού θα πάτε; Τι ακριβώς θα κάνετε; Πώς θα μοιράζεστε ένα μπάνιο για μια εβδομάδα ή όσο τέλος πάντων κρατήσουν οι διακοπές σας;

Για να μη βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων, ιδού τα πιο σίγουρα tips για να κάνετε τις διακοπές σας αξέχαστες!

Διαλέξτε μαζί τον προορισμό σας

Αφού είναι η πρώτη φορά που θα κάνετε από κοινού διακοπές, επιλέξτε έναν προορισμό που θα ικανοποιεί και τους δυο.

Το ξενοδοχείο πρέπει επίσης να ταιριάζει στο στυλ και των δύο. Αν ο ένας είναι φανατικός του camping ενώ ο άλλος έχει μάθει σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, τότε πρέπει σίγουρα να τα βρείτε κάπου στη μέση.

Αν βέβαια δείτε -πράγμα πάρα πολύ πιθανό- ότι ο φίλος σας δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον να ασχοληθεί, τότε μην πιστέψετε ότι δεν θέλει να πάτε διακοπές μαζί, απλώς οργανώστε τα όλα μόνες σας!

Πώς θα ταξιδέψετε;

Αν είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύετε μαζί προφανώς δεν γνωρίζετε πώς αντιδρά ο καθένας μέσα στο αυτοκίνητο, το πλοίο, το αεροπλάνο ή τη μηχανή.

Αν εσάς, ως συνοδηγός, σας πιάνει υστερία με την ταχύτητα τότε μάλλον πρέπει να αποφύγετε το αυτοκίνητο και τη μηχανή ή τουλάχιστον ενημερώστε τον για να πάρει τις αποφάσεις του. Αν στο άκουσμα του αεροπλάνου παθαίνετε jet lag, κι αυτό είναι κάτι που χρειάζεται κουβέντα προτού οργανώσετε κάποιο εξωτικό ταξίδι. Γενικά, συζητήστε πόσες στάσεις θα κάνετε, πόσες ώρες θα ταξιδέψετε, με τι μέσο, για να μην ξεκινήσουν οι διακοπές με μούτρα, ναυτίες και γκρίνιες.

Αν πρόκειται να ταξιδέψετε με αυτοκίνητο, ετοιμάστε ένα CD για road trip, διαφορετικά θα πρέπει να υποστείτε το γούστο του στη μουσική. Αν πάλι έχετε μπροστά σας πολύωρο ταξίδι με το πλοίο, πάρτε μαζί το laptop και μία ταινία για να αποφύγετε τα πολλά «Και για πες... τι άλλα;».

Τι τύποι είστε στις διακοπές;

Μπορεί εκείνος να θέλει να κάθεται στην ξαπλώστρα από το πρωί μέχρι το βράδυ ή να είναι ο τύπος που δεν αφήνει δραστηριότητα για δραστηριότητα στην παραλία. Εσείς από την άλλη μπορεί να θέλετε να επισκεφτείτε όλα τα ξωκλήσια που βρίσκονται στους βράχους των νησιών ή να περνάτε ώρες στα τουριστικά μαγαζάκια.

Το σωστό είναι ούτε να προσποιηθείτε κάτι που δεν είστε αλλά ούτε και να περάσει το δικό σας. Καταστρώστε από κοινού το ημερήσιο πρόγραμμα.

Μην ξεχνάτε, όμως, ότι ανά πάσα στιγμή θελήσει να πάει για ψάρεμα ή να κάνει jet ski ή bungee jumping ή ό,τι άλλο "του κατέβει", εσείς μπορείτε πάντα να κάνετε ηλιοθεραπεία και να διαβάσετε με την ησυχία σας το βιβλίο σας.

Μην κουβαλήσετε όλη σας την προίκα

Στο ταξίδι δεν κουβαλάμε μαζί την προίκα μας. Φτιάξτε μία λίστα με αυτά που πραγματικά χρειάζεστε. Δεν είπαμε να φοράτε τα ίδια ρούχα σε όλες τις φωτογραφίες αλλά δεν χρειάζεται να πάρετε μαζί και τα 20 ζευγάρια πλατφόρμες. Αρκεστείτε στα 10! Επίσης πριν τη θάλασσα φορέστε απλά το μαγιό σας με λίγα αξεσουάρ.

Αποχωριστείτε για λίγο τα βραχιόλια, τα κολιέ, τα τσιμπιδάκια και στρασάκια σε όλο το σώμα και το βράδυ επιλέξτε ένα διακριτικό μακιγιάζ. Είστε διακοπές, δεν πάτε στα Όσκαρ και ο εκτεταμένος χρόνος αναμονής μπορεί μόνο να τον εκνευρίσει.

Βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε άνετα μαζί του

Κι όταν λέμε άνετα εννοούμε πραγματικά άνετα. Θυμηθείτε την αμήχανη Miranda στο Sex and the City όταν αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα του ξενοδοχείου όπου διέμενε με τον σύντροφο της, στη διάρκεια των πρώτων τους κοινών διακοπών. Προφανώς κάτι τέτοιο συνέβη επειδή δεν ένιωθε αρκετά άνετα μαζί του για να πάει στο δωμάτιο. Αυτό σημαίνει πως, ναι, και στην τουαλέτα θα χρειαστεί να πάτε και όσο κι αν αφήνετε τη βρύση να τρέχει, εκείνος θα καταλάβει ότι "κάτι" κάνετε εκεί μέσα!

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Φροντίστε η επιδερμίδα σας να αποπνέει υγεία και φρεσκάδα. Μια απολέπιση πριν τις διακοπές θα κάνει την επιδερμίδα σας μαλακή και τα γαλακτώματα σώματος θα την ενυδατώσουν και θα της χαρίσουν λάμψη. Η αποτρίχωση εξυπακούεται, δεν χρειάζεται καν να το συζητάμε, αλλά καλού-κακού πάρτε μαζί σας ένα ξυραφάκι για τις ανεπιθύμητες τριχούλες καθώς και το τσιμπιδάκι των φρυδιών. Μην ξεχάσετε να περιποιηθείτε και τα άκρα σας.

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν

Αν είστε τύποι που σας αρέσουν οι θεατρικές παραστάσεις και οι συναυλίες κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, τότε φροντίστε να εξασφαλίσετε τα εισιτήρια εκ των προτέρων. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σε θέση να διαχειριστείτε σωστά τον προϋπολογισµό σας και να αποφύγετε το άγχος της τελευταίας στιγμής. Το μεγαλύτερο μπόνους; Περισσότερος χρόνος στο δωμάτιο και λιγότερη αναμονή στα εκδοτήρια των εισιτηρίων!

Ελπίζουμε ο μικρός αυτός οδηγός να βοηθήσει. Να θυμάστε ότι τα μικρά προβληματάκια είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Από εμάς καλές πρώτες διακοπές με τον καλό σας <3

v