Καλύτεροι μπαμπάδες οι άνδρες με μικρούς όρχεις

Καλύτεροι μπαμπάδες οι άνδρες με μικρούς όρχεις

Το μέγεθος των όρχεων ενός άνδρα συνδέεται με το πόσο ενεργός θα είναι στο μεγάλωμα ενός παιδιού, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Έμορι της Ατλάντα, ανακάλυψαν ότι οι άνδρες με μικρούς όρχεις έχουν περισσότερες πιθανότητες να ασχοληθούν με το άλλαγμα της πάνας, το τάισμα και το μπάνιο του μωρού.

Η μελέτη, με επικεφαλής τους ανθρωπολόγους Τζέημς Ρίλινγκ και Τζενιφερ Μασκάρο, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS) ερεύνησε τη σχέση μεταξύ του μεγέθους των όρχεων και της πατρότητας σε 70 άνδρες που είχαν παιδιά ηλικίας 1-2 ετών.

Οι εθελοντές κλήθηκαν να κοιτάξουν φωτογραφίες των παιδιών τους, ενώ οι επιστήμονες μελετούσαν τον εγκέφαλό τους. Διαπιστώθηκε ότι ο εγκέφαλος των ανδρών με τους μικρότερους όρχεις έδειχνε έως τρεις φορές μεγαλύτερη συναισθηματική ενεργοποίηση στη θέα των παιδιών τους, σε σχέση με τον εγκέφαλο των ανδρών με τους μεγαλύτερους όρχεις ενώ οι άνδρες αυτοί είχαν περισσότερο ενεργό ρόλο στην ανατροφή των παιδιών (όπως διαπιστώθηκε ύστερα από συνομιλίες με τις μητέρες).

Ο επιστήμονας Dr Τζέημς Ρίλινγκ δήλωσε στο BBC: «Η έρευνα μας λέει ότι κάποιοι άνδρες έχουν από τη φύση τους μεγαλύτερη τάση στη φροντίδα των παιδιών από άλλους αλλά δεν νομίζω ότι αυτό αποτελεί δικαιολογία για τους άλλους άνδρες. Απλά θα χρειαστεί να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια από εκείνους».

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το μέγεθος των όρχεων, πιθανόν μέσω της ορμόνης τεστοστερόνης, επηρεάζει τη συμπεριφορά των ανδρών. «Ξέρουμε ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης υποχωρούν όταν οι άνδρες γίνονται πατέρες», δήλωσε ο Ρίλινγκ, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν είναι σαφής ο μηχανισμός που συνδέει το μέγεθος των όρχεων με την ανδρική συμπεριφορά και ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες.

Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει το μέγεθος των όρχεων με τη διάθεση για σεξουαλικές επαφές με περισσότερους συντρόφους. Θα μπορούσε, έτσι, κάποιος να συμπεράνει ότι οι άνδρες με μικρότερους όρχεις, προτιμούν μια πιο σταθερή συμμετοχή στην ανατροφή των παιδιών αντί να έχουν πολλές σεξουαλικές επαφές με άλλες γυναίκες.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v