Πώς να χρησιμοποιείτε σωστά το υγρό eyeliner

Πώς να χρησιμοποιείτε σωστά το υγρό eyeliner

Σε ποια γυναίκα δεν αρέσει το γατίσιο βλέμμα που προσφέρει το υγρό eyeliner; Εφόσον κάποια ξέρει να το χρησιμοποιεί σωστά, μπορεί να πετύχει βλέμμα με ασύγκριτη ένταση και να αποκτήσει εντυπωσιακό look στο μακιγιάζ για ιδιαίτερες περιστάσεις. Πόσες από εσάς, όμως, μπορείτε να πετύχετε με το eyeliner την τέλεια «γραμμή»;

Στο παρακάτω video η makeup artist Michelle Phan δείχνει βήμα προς βήμα πώς να πετύχετε τέλεια αποτελέσματα με υγρό eyeliner:

Όπως η ίδια εξηγεί, στην αγορά θα βρείτε πολλούς διαφορετικούς τύπους υγρού eyeliner, όμως για «αρχάριες» στο μακιγιάζ είναι προτιμότερο κάποιο που η μύτη του να μοιάζει με λεπτό μαρκαδοράκι.

Την πρώτη τεχνική που δείχνει στο βίντεο την ονομάζει «ενώστε τις τελείες». Σε αυτήν σχηματίζετε μικρές γραμμούλες με το eyeliner, τις οποίες ενώνετε στη συνέχεια με ακρίβεια. Η τεχνική αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι κάνετε λιγότερα λάθη. Για πιο φυσικό look, ωστόσο, προτιμήστε ένα eyeliner με λεπτή μύτη.

Τη δεύτερη τεχνική την ονομάζει «ισοσκελές» και σκοπός της είναι να σχηματίσετε πρώτα ένα ισοσκελές τρίγωνο στην πάνω εξωτερική γωνία του ματιού και στη συνέχεια να γεμίσετε την γραμμή του πάνω βλέφαρου. Το μυστικό στην τεχνική αυτή είναι να ξεκινήσετε τραβώντας μία γραμμή προς τα έξω, στη νοητή ευθεία της κάτω βλεφαρίδας.

Η τρίτη τεχνική αποτελεί μάλλον τον πιο γρήγορο τρόπο να πετύχετε «γατίσιο» βλέμμα με το eyeliner. Ξεκινήστε τραβώντας λεπτές ευθείες γραμμές από την εσωτερική γωνία του ματιού προς τα έξω, σε ευθεία, τραβήξτε άλλη μία γραμμή από τη νοητή ευθεία του κάτω βλέφαρου προς τα έξω και ενώστε την με την πάνω γραμμή. Γεμίστε την εσωτερική γωνία που σχηματίζουν οι δύο γραμμές και... είστε έτοιμη!

Για... επαγγελματίες

Απόλυτο 60s look

Φύγαμε για swing;

 

Σαν ντίβα των 50s

Για σχιστομάτικο look

Ρετρό εντυπωσιακό look

Η τέλεια γραμμή

Total black

Και eyeliner και χρώμα και ψεύτικα βλέφαρα

v