Ιδέες για νέους γονείς: Εξοικονομήστε χρήματα με 7 τρόπους

Ιδέες για νέους γονείς: Εξοικονομήστε χρήματα με 7 τρόπους

Η κρίση έχει φέρει πολλές αλλαγές στη δυναμική των σχέσεων. Έχει δημιουργήσει άλλες ανάγκες, έχει οριοθετήσει ξανά προτεραιότητες, έχει δώσει μια ευελιξία στο πώς μπορεί κάποιος να κινείται μέσα στην καθημερινότητά του. Αν είστε γονείς με μικρά παιδάκια, είναι καλό να κατανοήσετε πως δε χρειάζεται να πανικοβάλλεστε και πως υπάρχουν τρόποι για να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις της οικογένειας με πιο οικονομικό τρόπο.

Ζητήστε τη στήριξη των άλλων

Πριν μερικά χρόνια, αν κάποιος ζητούσε τη βοήθεια της οικογένειάς του ή των φίλων του, θεωρούνταν ίσως ένας όχι τόσο επιτυχημένος άνθρωπος. Πλέον θα ήταν φαιδρό να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Ένα καλό που έκανε η κρίση ήταν ότι έσκασε μια φούσκα καθωσπρεπισμού και έφερε στον ίδιο κουβά τους περισσότερους που πλέον βιώνουν από κοινού συναισθήματα απογοήτευσης, πικρίας, στενοχώριας. Η σύμπνοια και η αλληλοσυμπαράσταση είναι επιβεβλημένη και οφείλουμε να την προωθήσουμε. Αν είστε νέοι γονείς, μη διστάσετε λοιπόν να ζητήσετε από φίλους ρουχαλάκια μωρού ή κάποιο παλιό παιχνίδι… τα οποία μπορείτε και εσείς στη συνέχεια να δώσετε σε κάποιον άλλον που θα έχει ανάγκη.

Κάντε παζάρια

Αν πηγαίνατε μέχρι πρόσφατα σε μαγαζιά που πλέον σας φαίνονται πολύ ακριβά, μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια. Μπορείτε να επιχειρήσετε έστω να κάνετε παζάρια επιστρατεύοντας τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες. Δε χρειάζεται βέβαια να πάρετε τα πιο ακριβά δώρα για το αγγελούδι σας, ωστόσο αν υπάρχει κάτι που θέλετε πολύ μπορείτε να τολμήσετε να το ζητήσετε σε χαμηλότερη τιμή.

Προωθήστε την οικολογική συνείδηση

Αντί να χρησιμοποιείτε για το μωρό σας πλαστικές πάνες, που είναι πανάκριβες και κάνουν κακό στο περιβάλλον, επιχειρήστε τη χρήση της υφασμάτινης πάνας. Μπορεί να μην είναι τόσο συνηθισμένη, ωστόσο μια πάνα από ύφασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές εξοικονομώντας ένα πολύ σημαντικό ποσό από τα έξοδα του σπιτιού. Μπορείτε εδώ να παραγγείλετε εκείνες που προτιμάτε σε πολύ καλές τιμές (μια πάνα κοστίζει γύρω στα 10ευρώ ενώ ένα σετ με 3 ή 4 πάνες κοστίζει γύρω στα 30ευρώ).

Εγγραφείτε σε site με κουπόνια

Υπάρχουν πολλά πλέον sites στο διαδίκτυο που κάνουν φανταστικές προσφορές σε είδη για το παιδί και για ολόκληρη την οικογένεια. Ελέγξτε πρώτα την εγκυρότητα του διαδικτυακού τόπου και όταν βεβαιωθείτε πως έχει μια ισχύ, αξιοποιήστε τις προσφορές που δίνει. Μπορείτε να αποκτήσετε από μια μικρή εκδρομή για όλη την οικογένεια μέχρι παιχνίδια και ρούχα σε εξαιρετικές τιμές.

Θηλάστε το μωρό

Οι γιατροί συνιστούν το χρονικό διάστημα του ενός χρόνου προκειμένου το παιδί να πάρει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Και βέβαια ο θηλασμός, πέραν του ότι είναι πολύτιμος για την υγεία του μωρού, εξοικονομεί επίσης χρήματα μέσα στο πρώτο και αρκετά βεβαρημένο οικονομικό διάστημα μετά τη γέννα.

Πουλήστε τα ρούχα της εγκυμοσύνης

Υπάρχουν sites μέσα από τα οποία μπορείτε να πουλήσετε σε μέλλουσες μαμάδες τα ρούχα που χρησιμοποιήσατε την περίοδο της εγκυμοσύνης. Αν τα έχετε διατηρήσει σε καλή κατάσταση (και δεν έχετε κάποια φίλη που τα χρειάζεται άμεσα!) μπορείτε να τα πουλήσετε σε πραγματικά καλή τιμή. Το ίδιο μπορείτε βέβαια να κάνετε και με ρούχα ή παιχνίδια του παιδιού που ίσως δε χρειάζεστε πλέον μέσα στο σπίτι.

Έχετε το νου σας στις εκπτώσεις

Οι εκπτώσεις είναι μια εξαιρετική περίοδος για να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε σε χαμηλή τιμή. Αντικείμενα για το σπίτι, ρούχα για εσάς τους ίδιους και είδη που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των παιδιών μπορούν να κάνουν την τσέπη σας αρκετά χαρούμενη, μιας και δεν προβλέπεται να επιβαρυνθείτε σε μεγάλο βαθμό. Σημειώστε τις ημερομηνίες των εκπτώσεων και κάντε ανάλογα τον προγραμματισμό σας.

v