Οι πιο εύκολες σπιτικές μάσκες για το πρόσωπο

Οι πιο εύκολες σπιτικές μάσκες για το πρόσωπο

Η καθημερινή περιποίηση είναι σημαντική υπόθεση για μια γυναίκα. Ειδικά το πρόσωπο είναι το σημείο που αντικατοπτρίζει την ομορφιά και τη λάμψη της ή αντίστοιχα την κούραση και την έλλειψη φροντίδας. Πολλές γυναίκες θεωρούν πως η ομορφιά είναι ακριβή υπόθεση αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια! Προτείνουμε πέντε ενυδατικές μάσκες που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας με υλικά που βρίσκονται στο ψυγείο ή στο ντουλάπι της κουζίνας.

Μάσκα με μπανάνα

Οι μπανάνες είναι τροφή που ενυδατώνει πλήρως την επιδερμίδα. Μπορείτε να αναμείξετε 1/4 φλιτζανιού γιαούρτι, 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι και 1 μπανάνα. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και απλώστε το στο πρόσωπό σας. Αφήστε το για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάλτε με νερό.

Μάσκα με γάλα

Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να κάνετε μια γρήγορη κούρα ομορφιάς στο σπίτι. Αναμείξτε 1/4 φλιτζάνι γάλα σε σκόνη με αρκετό νερό προκειμένου το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Αφήστε το στο πρόσωπό σας μέχρι να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεπλένετε με άφθονο νερό. Το πρόσωπο θα είναι φρέσκο και λαμπερό.

Μάσκα με ξύδι

Το ξύδι είναι καταπληκτικό τονωτικό για το πρόσωπο (ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο με δύο φλιτζάνια νερό) αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ενυδατική μάσκα. Αφού πλύνετε καλά το πρόσωπό σας, αναμείξτε 1/4 φλιτζάνι ξύδι με 1/4 φλιτζάνι νερό. Απλώστε στο πρόσωπο και περιμένετε να στεγνώσει.

Μάσκα με γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι ευεργετικό και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε θαύματα στο δέρμα σας. Για να φτιάξετε μια αναζωογονητική μάσκα, αναμείξτε 1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι, 1/4 φλιτζάνι από χυμό πορτοκάλι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλόη. Αφήστε το μείγμα για τουλάχιστον πέντε λεπτά και ξεβγάλτε.

Μάσκα με πλιγούρι βρώμης

Για να δώσετε λάμψη στο δέρμα σας, αναμείξτε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό με 1/3 φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης. Αφού τα δύο υλικά ομογενοποιηθούν, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και 1 μικρό αυγό. Απλώστε στο πρόσωπο για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Πηγή: rd.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v