Πρόσωπο: 5 θεραπείες για λάμψη και αναζωογόνηση

Πρόσωπο: 5 θεραπείες για λάμψη και αναζωογόνηση

Ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε λίγο με τον εαυτό σας και να αφιερώσετε ένα απόγευμα στην περιποίηση του προσώπου σας, προκειμένου να σας βρουν οι γιορτινές ημέρες ακόμα πιο όμορφη και ανανεωμένη. Δείτε τέσσερις συν μία θεραπείες καθαρισμού, ενυδάτωση, τόνωσης και λάμψης, ανάλογα με τις ανάγκες και το budget σας, μάθετε πού θα τις πραγματοποιήσετε και με πόσα.

Βαθύς καθαρισμός και ενυδάτωση

Η πιο απλή θεραπεία που μπορείτε να πραγματοποιήσετε σε ένα ινστιτούτο αισθητικής είναι και η πιο πολύτιμη για το πρόσωπό σας. Ο βαθύς καθαρισμός, με χρήση peeling, είναι μία κλασική περιποίηση που απευθύνεται σε όλα τα δέρματα, ενώ μία θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης με μάσκα προσώπου αμέσως μετά προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα λάμψης και τόνωσης.

Το κόστος ενός απλού καθαρισμού στα περισσότερα ινστιτούτα αισθητικής ανέρχεται στα 50 ευρώ, ενώ ενισχυμένη με ενυδάτωση η θεραπεία μπορεί να κοστίσει από 70 έως 150 ευρώ, ανάλογα με το κέντρο που θα επισκεφθείτε. Ενδεικτικά, στο Swan Beauty Lounge, στο Χαλάνδρι, το κόστος του προγράμματος Deep Facial Cleansing & Hydrating Treatment (διάρκειας 150 λεπτών) ανέρχεται στα 135 ευρώ.

Θεραπεία λεύκανσης

Η θεραπεία λεύκανσης απευθύνεται κυρίως σε επιδερμίδες με δυσχρωμίες, κηλίδες ή πανάδες. Για τις ανάγκες της χρησιμοποιούνται προϊόντα με αποχρωματική δράση, τα οποία τελικά επαναφέρουν τη λάμψη και τη φωτεινότητα της επιδερμίδας, ρυθμίζοντας σταδιακά τις λειτουργίες σύνθεσης μελανίνης και χαρίζοντας λευκότητα. Ταυτόχρονα βελτιώνεται η υφή και η ποιότητα της επιδερμίδας.

Το κόστος της θεραπείας κυμαίνεται στα 50-70 ευρώ ανάλογα με το ινστιτούτο στο οποίο θα την πραγματοποιήσετε, και η διάρκειά της είναι περίπου μία με μιάμιση ώρα. Ενδεικτικά, στο κέντρο ομορφιάς Kurland Spa, στο Χαλάνδρι, το κόστος της θεραπείας είναι 50 ευρώ.

Θεραπεία με οξέα

Πρόκειται για θεραπεία ολικής αναγέννησης του προσώπου, η οποία απευθύνεται σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σκοπό έχει την τόνωση της επιδερμίδας. Το αποτέλεσμά της, μάλιστα, είναι παρεμφερές με αυτό του μπότοξ, με την διαφορά ότι η θεραπεία βασίζεται αποκλειστικά στην χρήση προϊόντων, με προστατευμένο όζον και πολύ-υδροξέα, τα οποία δίνουν ενέργεια στα κύτταρα. Με τα ειδικά αυτά προϊόντα πραγματοποιείται peeling στην επιδερμίδα, το οποίο έχει έντονη απολεπιστική δράση. Έτσι, το δέρμα προστατεύεται από την δημιουργία ελεύθερων ριζών, ενεργοποιείται το κολλαγόνο και η ελαστίνη, μειώνεται το μέγεθος και το βάθος των ρυτίδων, βελτιώνεται το «οβάλ» του προσώπου και το δέρμα αποκτά λάμψη και σφρηγιλότητα.

Για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα μέχρι τις γιορτές επαναλάβετε 3 φορές την θεραπεία (μία ανά εβδομάδα).

Το κόστος της θεραπείας κυμαίνεται ανάλογα με το ινστιτούτο στο οποίο θα την πραγματοποιήσετε από 40 έως 85 ευρώ και η διάρκειά της είναι περίπου μία με μιάμιση ώρα. Ενδεικτικά στο ινστιτούτο αισθητικής Tormalina’s Beauty, στο Π. Φάληρο, η συγκεκριμένη θεραπεία κοστίζει 45 ευρώ.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία

Αν θέλετε μία πραγματικά ριζοσπαστική θεραπεία ανανέωσης για το πρόσωπό σας, η μεσοθεραπεία αποτελεί μία από τις πλέον καινοτόμες μεθόδους της αισθητικής δερματολογίας. Στην πράξη ο δερματολόγος (ή και πλαστικός χειρουργός) παίρνει με σύριγγα μικρή ποσότητα αίματος, το οποίο διαχωρίζει σε πλάσμα και αιμοφόρα στοιχεία. Στη συνέχεια, εμπλουτίζει το πλάσμα με ειδικής επεξεργασίας νουκλεοτίδια (βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία, υαλουρονικό οξύ), τα οποία είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία των κυττάρων του δέρματος. Το μίγμα που δημιουργείται εγχέεται με τη βοήθεια λεπτής βελόνας στο πρόσωπο, τον λαιμό ή το ντεκολτέ (έχει πρώτα τοποθετηθεί αναισθητική κρέμα στην περιοχή).

Η όλη διαδικασία είναι ανώδυνη και ασφαλής. Το δέρμα ξεκινά από μόνο του την διαδικασία επούλωσής του και η βελτίωση της επιδερμίδας είναι σημαντική: Οι ρυτίδες απαλύνονται και το δέρμα αποκτά λάμψη και νεανική όψη.

Υπάρχουν και λιγότερο «επεμβατικές» μέθοδοι μεσοθεραπείας που δεν είναι ενέσιμες, αλλά πραγματοποιούνται με επάλειψη υλικού αποτελούμενου από βιταμίνες, ιχνοστοιχεία κ.λ.π. στο δέρμα και διείσδυσή του βαθιά στους πόρους μέσω ηλεκτροπόρωσης.

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί προτείνουν να πραγματοποιήσετε την μεσοθεραπεία μερικές ημέρες πριν από αυτές των γιορτών, για να εξαφανιστεί τυχόν σημαδάκια από το πρόσωπό σας. Επίσης, για ακόμα πιο μόνιμα αποτελέσματα συνιστώνται 2-4 κύκλοι συνεδριών ετησίως.

Το κόστος της μεσοθεραπείας κυμαίνεται ανάλογα με την μέθοδο που εφαρμόζεται κατά περίπτωση (ενέσιμη ή μη) από 120 έως 200 ευρώ, ενώ η διάρκειά της δεν ξεπερνά τις δύο ώρες.

Τέτοιες θεραπείες είναι προτιμότερο να πραγματοποιούνται σε δερματολογικές κλινικές από εξειδικευμένους γιατρούς, όπως είναι το Τμήμα Αισθητικής Δερματολογίας & Αντιγήρανσης ΜΗΤΕΡΑ ή η κλινική «Athens Beverly Hills» του Πλαστικού Χειρουργού Δρ. Αθανάσιου Αθανασίου.

Στο σπίτι…

Για εσάς που προτιμάτε πιο φυσικές και ανέξοδες μεθόδους περιποίησης, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ετοιμάσετε σπιτικά peeling και μάσκες, με υλικά που θα βρείτε στην κουζίνα σας. Τι θα κάνετε; Peeling για βαθύ καθαρισμό και επάλειψη μάσκας προσώπου για τόνωση και λάμψη.

Για το peeling: Σιμιγδάλι, μέλι και ελαιόλοδο για βαθύ καθαρισμό και ενυδάτωση

Τι θα κάνετε: Αναμείξτε μία κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι, μία κουταλιά του γλυκού μέλι και όσο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «πάρει» ώστε να γίνει πάστα και κάντε με αυτήν καλό peeling στο πρόσωπο, τα χείλη και τον λαιμό. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και απολαύστε βαθιά ενυδάτωση.

Για τη μάσκα προσώπου: Καφές και κακάο για λάμψη

Τι θα χρειαστείτε

4 κουταλιές σούπας αλεσμένο καφέ εσπρέσο ή κόκκους

4 κουταλιές σούπας σκόνη κακάο

8 κουταλιές σούπας γαλακτοκομικό προϊόν. Επιλέξτε ανάμεσα σε πλήρες γάλα, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι ή γάλα καρύδας.

2 κουταλιές σούπας μέλι (αν έχετε ξηρό δέρμα) ή χυμό λεμονιού (αν έχετε λιπαρό δέρμα)

Τι θα κάνετε:

Αν έχετε κόκκους καφέ θα πρέπει να τους αλέσετε για να μην γρατζουνιστεί το πρόσωπό σας. Ανακατέψτε τον καφέ και το κακάο σε ένα μπολ. Προσθέστε το γαλακτοκομικό προϊόν και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο γαλακτοκομικά αν θέλετε ένα πιο παχύρευστο μίγμα. Προσθέστε το μέλι. Εφαρμόστε το σε καθαρό πρόσωπο και στο λαιμό. Αφήστε τη μάσκα να ξεραθεί. Βρέξτε μια πετσέτα και πιέστε το στο πρόσωπό σας για να χαλαρώσει η μάσκα και έπειτα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, θα πρέπει να αποφεύγετε το τρίψιμο  διότι τα κατακάθια του καφέ ενδέχεται να προκαλέσουν γρατζουνιές.

v