Οι 7 λόγοι που είστε ακόμα single

Οι 7 λόγοι που είστε ακόμα single

Είστε ελεύθερη εδώ και καιρό. Δεν σας λείπει κάτι: Είστε έξυπνη, εμφανίσιμη, έχετε απίστευτο χιούμορ! Και όμως. Δεν σας φλερτάρουν, δεν σας διεκδικούν και καταλήγετε να είστε μόνη. Προσπαθείτε με κάθε τρόπο να καταλάβετε τους λόγους, περνάτε κρίσεις ανασφάλειας, κατηγορείτε τον εαυτό σας. Πριν τα κάνετε όλα αυτά (γιατί ούτως ή άλλως θα τα κάνετε) κάντε τις παρακάτω ερωτήσεις στον εαυτό σας και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ανακαλύψετε τους λόγους που κρύβονται πίσω από την αφόρητη μοναξιά σας.

Μήπως περνάω πολύ χρόνο με τους φίλους μου;

Εντάξει, έχετε πολύ καλή σχέση με την οικογένειά σας και καταβάλετε προσπάθεια για να διατηρήσετε έναν μεγάλο κοινωνικό περίγυρο. Μήπως κανονίζετε συνέχεια να βλέπετε τους δεσμευμένους φίλους σας; Ή μήπως αφιερώνετε πολύ χρόνο στον αγαπημένο σας ανιψιό; Ήρθε ο καιρός να φύγετε από αυτό το δίχτυ ασφαλείας και να κοινωνικοποιηθείτε σε μέρη όπου συχνάζουν ελεύθεροι άνθρωποι! Πάρτε τηλέφωνο την κολλητή που κλαίει και εκείνη την μαύρη της μοίρα και ξεκινήστε το οδοιπορικό στα αντίστοιχα στέκια. Κάντε μια λίστα με φίλους που δεν είναι δεσμευμένοι και κανονίστε πράγματα μαζί τους. Και, όταν βγαίνετε με τις παρέες σας, σηκώστε και λίγο το κεφάλι από τις μεταξύ σας συζητήσεις για να βλέπετε τι συμβαίνει και τριγύρω... ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να κάθεται δίπλα!

Ασχολούμαι όσο χρειάζεται με τα social media;

Αν δεν έχετε facebook, twitter κ.λ.π. τότε ήρθε ο καιρός για να εκσυγχρονιστείτε. Τα social media μπορεί να σας "παίρνουν" κάποιον χρόνο από την ημέρα σας, ωστόσο αν τον επενδύσετε σωστά μπορούν να σας χαρίσουν γνωριμίες που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στον πολυπόθητο έρωτα. Αν δε γνωρίζετε πολλά από υπολογιστές ζητήστε να σας δείξει ένας φίλος... αμέτρητοι άνθρωποι τα χειρίζονται, δεν μπορεί να είναι και τόσο δύσκολο! Βάλτε μια όμορφη φωτογραφία, δώστε κάποιες στοιχειώδεις πληροφορίες και πλοηγηθείτε στον θαυμαστό κόσμο των social media... Μην δώσετε, όμως, πολλά προσωπικά στοιχεία, αλλά με διακριτικότητα αφήστε τον εαυτό σας να φλερτάρει και -γιατί όχι;- να κάνει από κοντά νέες γνωριμίες.

Μήπως κρατάω ακόμη φωτογραφίες από παλιές μου σχέσεις;

Δεν λέμε πως όλες οι αναμνήσεις με πρώην πρέπει να πάνε στα... σκουπίδια, ωστόσο υπάρχουν κάποια όρια στο πώς διαχειριζόμαστε το παρελθόν. Αν εσείς κάθε φορά που βλέπετε μια ταινία σκέφτεστε εκείνη τη φορά που είχατε πάει σινεμά με τον πρώην, αν κάθε φορά που βγαίνετε έξω περιμένετε κρυφά να τον συναντήσετε, αν ανατρέχετε συνέχεια στις φωτογραφίες των περσινών σας διακοπών τότε, λυπούμαστε, η αναζήτηση νέου συντρόφου είναι μάταιη! Για να γνωρίσετε έναν νέο άνθρωπο πρέπει να είστε έτοιμες για αυτό και συνετό θα ήταν να το κάνετε όσο πιο σύντομα γίνεται, κυρίες μου! Οι αναμνήσεις δε βοηθούν σε τίποτα και οι ωραίες αναμνήσεις είναι μόνο ένα κομμάτι αυτής της σχέσης που τελείωσε. Άλλωστε, για να τελείωσε σημαίνει πως κάτι άσχημο πρέπει να είχε συμβεί.

Ποιος τύπος άνδρα είναι αυτός που πραγματικά με ελκύει;

Πολλές είναι οι γυναίκες που έλκονται από τους "λάθος" τύπους ανδρών και αναλώνονται συνέχεια στις ίδιες ιστορίες. Αν αναζητάτε τον μπρατσωμένο πάμπλουτο άνδρα τότε καλό θα ήταν να δείτε τι πραγματικά είναι αυτό που θα σας κάνει ευτυχισμένη. Τα μπράτσα θα φύγουν κάποια στιγμή και τα χρήματα, όσο και αν φέρνουν άνεση, δεν δίνουν ουσιαστική και μακροχρόνια ευτυχία. Αντί λοιπόν να ακυρώνετε κάθε ανδρική παρουσία, δώστε μια ευκαιρία σε εκείνον τον τύπο που σας πολιορκεί αλλά που, εντάξει, δεν μοιάζει και με τον Αλέν Ντελόν ή δεν έχει τα σκάφη του Ωνάση. Μπορείτε να κάνετε μια λίστα με τα χαρακτηριστικά που θα θέλατε να έχει ο σύντροφός σας. Αυτό θα σας βοηθήσει στον προσανατολισμό.

Ξέρω να φλερτάρω;

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, οι περισσότερες γυναίκες δεν γνωρίζουν πώς να φλερτάρουν. Και το να φλερτάρουν δε σημαίνει να βάλουν ένα μίνι και ένα κόκκινο κραγιόν. Υπάρχουν κανόνες σε αυτό το παιχνίδι και είναι καλό να τους μάθετε και να τους τηρείτε σε κάθε σας έξοδο. Κάντε eye contact με αυτόν που σας αρέσει χωρίς να ντραπείτε, χαμογελάστε αυθόρμητα σε κάποιον που μπορεί να σας έχει κινήσει το ενδιαφέρον, τολμήστε να μιλήσετε πρώτη σε κάποιον που φαίνεται να δείχνει ζήλο απέναντί σας. Το φλερτ είναι ολόκληρη επιστήμη και δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί άνθρωποι, που μπορεί να μη χαίρουν άκρατης ομορφιάς, έχουν πολλές κατακτήσεις γιατί: πρώτον έχουν αυτοπεποίθηση και δεύτερον ξέρουν να φλερτάρουν σωστά.

Μπορώ να είμαι αυτόνομη στην καθημερινότητά μου;

Πολλές φορές η σκέψη του να κάνουμε μόνες μας πράγματα μπορεί να μοιάζει τρομοκρατική. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που δε θέλουν ούτε στην τουαλέτα του μπαρ να πάνε μόνες τους! Όσο ανατρεπτικό κι αν σας φαντάζει, μπορείτε να κάνετε κάποιες δοκιμές. Να πάτε σινεμά μόνη σας, να πιείτε έναν καφέ κάπου διαβάζοντας ένα βιβλίο, να φάτε σε ένα εστιατόριο. Αυτό δεν σας κάνει περίγελο στους άλλους... Συνήθως οι δυναμικές και ανεξάρτητες γυναίκες τραβούν τα βλέμματα και το ενδιαφέρον. Το πιο πιθανό είναι να έρθει να σας μιλήσει κάποιος άγνωστος και να θελήσει να σας κάνει παρέα. Εσείς μπορείτε να αρνηθείτε ευγενικά ή να απολαύσετε μια νέα γνωριμία που μόλις ξεκίνησε.

Φροντίζω καθημερινά τον εαυτό μου για να είναι χαρούμενος;

Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι αυτό: Να φροντίζουμε εμείς οι ίδιες τον εαυτό μας, ανεξάρτητα από το αν έχουμε κάποιον δίπλα μας, να είμαστε καλά και ευτυχισμένες. Αυτό μπορείτε να το καταφέρετε με μια καλή επαγγελματική πορεία, με προσωπικά χόμπι, με διαλογισμό, με γυμναστική, με καλή διατροφή και με έναν κύκλο από καλούς φίλους. Όταν είστε ασφαλής και στέρεη μέσα σε αυτό που ζείτε, θα μπορέσετε να βρείτε και τον αγαπημένο σας με τις σωστές παραμέτρους και προοπτικές. Ως τότε, πάντως, απολαύστε την εργένικη ζωή.

v