5 πρωτότυπες εκθέσεις για παιδιά που δεν πρέπει να χάσετε!

5 πρωτότυπες εκθέσεις για παιδιά που δεν πρέπει να χάσετε!

Γνωρίστε στα παιδιά τη μαγεία του μουσείου, με πέντε υπέροχες εκθέσεις για όλη την οικογένεια που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στην πόλη.

«Λεονάρντο Ντα Βίντσι: O Άνθρωπος, ο Εφευρέτης, η Ιδιοφυία», στον Ελληνικό Κόσμο

Εφευρέτης, καλλιτέχνης, επιστήμονας, μηχανικός, γλύπτης, βιολόγος, μουσικός, αρχιτέκτονας, φιλόσοφος. O Λεονάρντο Ντα Βίντσι υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες ιδιοφυίες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η έκθεση «Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Ο Άνθρωπος, Ο Εφευρέτης, Η Ιδιοφυία» που τα τελευταία χρόνια έχει φιλοξενηθεί σε πάνω από 20 πόλεις του κόσμου  (Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Λατινική Αμερική, Καναδά) παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», προβάλλοντας τις πιο σημαντικές πτυχές της ζωής και του έργου της μοναδικής αυτής ιστορικής φυσιογνωμίας. Δείτε περισσότερα εδώ:

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 9.00-13.30, Παρασκευή 9.00-20.00, Σάββατο 11.00-16.00, Κυριακή 10.00-18.00.

Τιμές εισιτηρίων: Ενήλικες: 7 ευρώ, παιδιά- μειωμένο: 4 ευρώ.

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0000.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Θεοί και Ήρωες της ελληνικής μυθολογίας», στο Κέντρο Ιππασίας - Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδί

Ένα ενδιαφέρον πολιτιστικό γεγονός παρουσιάζεται στο Κέντρο Ιππασίας – Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδί (δίπλα στο Badminton) εδώ και μερικές ημέρες. Ο λόγος για δύο εντυπωσιακές εκθέσεις, από  σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς, με θέμα την αρχαία Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκθέσεις, οι οποίες προτείνονται από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, έχουν ως εξής:

«Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων», από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά

Η αξεπέραστη προσφορά των αρχαίων Ελλήνων στους τομείς της Φιλοσοφίας και των Καλών Τεχνών είναι πασίγνωστη και δεν αμφισβητείται από κανέναν. Το ίδιο γνωστή είναι και η προσφορά τους στο χώρο των αρχαίων Επιστημών. Η Τεχνολογία, όμως, των αρχαίων Ελλήνων είναι σχετικά άγνωστη όπως και οι απίστευτες επιδόσεις τους στον τομέα αυτό. Η έκθεση αυτή ξαναζωντανεύει 45 εξαιρετικές εφευρέσεις του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος (από το «ρομπότ - υπηρέτρια» του Φίλωνος μέχρι τον «κινηματογράφο» του Ήρωνος και από το υδραυλικό ωρολόγιο του Αρχιμήδη μέχρι τον «αναλογικό υπολογιστή» των Αντικυθήρων) που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

«Θεοί και Ήρωες της Ελληνικής Μυθολογίας»

Σε παλαιότερους καιρούς το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα διέλυσε με το φως του, τα σκοτάδια της Μεσαιωνικής Ευρώπης. Οι Αρχές της φιλοσοφίας και των Γραμμάτων, των Επιστημών και των Τεχνών, όπως είχαν τεθεί και αναπτυχθεί κατά την κλασσική αρχαιότητα, έγιναν η βάση για τους διανοητές ώστε να δημιουργήσουν την ταυτότητα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Η έκθεση καλύπτει τους τομείς των τρισδιάστατων κατασκευών της ζωγραφικής και της γλυπτικής. Απαρτίζεται από μεγάλο αριθμό εκθεμάτων και σκοπός της είναι να εμπνεύσει, να συναρπάσει και τελικά να διδάξει και να μεταφέρει όσο το δυνατό περισσότερα μηνύματα μέσα από τους διαφορετικούς δημιουργικούς τομείς όπου εξαπλώνεται.

Σε αυτήν, μικρή και μεγάλη θα θαυμάσουν υπερμεγέθη τρισδιάστατα χειροποίητα ομοιώματα (ύψους από 2,5 έως 3,5 μέτρα), των Θεών και των Ηρώων της ελληνικής μυθολογίας. Χρηστικά αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν, σύμφωνα με τα αρχαία κείμενα, οι Ολύμπιοι Θεοί και ήρωες στην καθημερινότητά τους, μικρο-ναυπηγική αρχαίων πλοίων, ανακατασκευές αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας κ.α.

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή: 9.00 – 14.00 (αφορά κυρίως τα σχολεία)

Παρασκευή: 9.00 – 14.00 & 17.00 – 22.00 (αφορά κυρίως το ευρύ κοινό)

Σάββατο – Κυριακή & Αργίες: 10.00 – 22.00

Πληροφορίες:2315 151048 - 9 και εδώ.

«Καπετάνιοι και Πειρατές», στο The Mall

Το ταξίδι των Καπετάνιων και των Πειρατών στον 4ο όροφο του The Mall Athens έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες, καλώντας τα παιδιά να συμμετέχουν στο μυστήριο, τη φαντασία, να μάθουν μύθους και αλήθειες και να απολαύσουν παιχνίδι με τη βοήθεια των πιο σύγχρονων τεχνολογιών!

Οι δύο δημοφιλείς περιοδικές εκθέσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία φορέων διεθνούς κύρους και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στους «Καπετάνιους», μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν και θα δοκιμάσουν τις "δυνάμεις" τους σε όλα τα ναυτικά επαγγέλματα, λίγο πριν περάσουν στο αντίπαλο δέος, τους αξιαγάπητους παράνομους της θάλασσας, τους «Πειρατές»!

Πιο συγκεκριμένα, στους 21 διαδραστικούς σταθμούς των Καπετάνιων, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να οδηγήσουν το πλοίο στην πισίνα μήκους 10 μέτρων, να μάθουν πώς λειτουργούν οι προπέλες, να βάλουν μπροστά τις μηχανές και να ρυθμίσουν την πορεία του επιλέγοντας πρόσω ή ανάποδα. Επίσης, μπορούν να παρακολουθήσουν στην οθόνη, σε πραγματικό χρόνο, την πορεία των πλοίων, αλλά και να εξερευνήσουν ένα πλοίο, να γνωρίσουν τους χώρους του και να παρακολουθήσουν το ημερήσιο πρόγραμμα των ναυτικών. Ενώ στους Πειρατές, τα παιδιά καλούνται να γίνουν μέρος του πληρώματος, να δουν όλα τα σκηνικά και τις μαριονέτες της πολυαγαπημένης 3D ταινίας, αλλά και να πρωταγωνιστήσουν σε αυτήν, μέσω green-screen.

Τιμή εισιτηρίου: €7 γενική είσοδος, ΑΜΕΑ και συνοδός δωρεάν.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-21:00, Σάββατο 10:00-22:00, Κυριακή και αργίες 10:00-21:00.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 210 6197933.

Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό και κερδίστε προσκλήσεις για την έκθεση!

«Από το μεγαλύτερο στο μικρότερο αιλουροειδές του κόσμου», στο Μουσείο Γουλανδρή

Το Μουσείο Γουλανδρή υποδέχθηκε πρόσφατα στη συλλογή του το νέο του απόκτημα, το μεγαλύτερο αιλουροειδές του κόσμου, τη λευκή τίγρη (ευγενική προσφορά του κ. Π. Κουβουτσάκη). Το επιβλητικό ζώο κοσμεί τις τελευταίες ημέρες την είσοδο του μουσείου και έχει αποτελέσει πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους που έσπευσαν να θαυμάσουν το σπάνιο αυτό είδος με τη απαράμιλλη χρωματική ομορφιά.

Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζονται οι  επιστημονικές ξεναγήσεις με θέμα «Από το μεγαλύτερο στο μικρότερο αιλουροειδές του κόσμου» από τη Δρ Μαρία Δημάκη, υπεύθυνη του τμήματος Χερσαίας Ζωολογίας.

Η επόμενη ξενάγηση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 11.00-12.00 και στις 12.30-13.30.

Εισιτήριο Μουσείου: Ενήλικες 6€ , παιδιά 5 με 18 ετών : 4€, κάτω των 5 ετών: δωρεάν.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας: Λεβίδου 13, 145 62 Κηφισιά.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Διαδραστικά εκθέματα στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συγκεντρώνει διαδραστικά εκθέματα για τα παιδιά, με σκοπό να διεγείρουν την περιέργεια και να παροτρύνουν τα παιδιά να μπουν στη διαδικασία της μάθησης, αναδεικνύοντας παράλληλα ότι η μάθηση είναι πιο αποτελεσματική όταν υπάρχει αλληλεπίδραση με το περιβάλλον. Με άλλα λόγια, οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του Παιδικού Μουσείου μπορούν να επιλέξουν όποιο έκθεμα επιθυμούν για να ξεκινήσουν την επίσκεψή τους και να κάτσουν μέσα σε αυτό όση ώρα επιθυμούν, επιλέγοντας να κάνουν μία ή όλες τις δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στις διάφορες ενότητές του (Φύση - περιβάλλον, Επιβίωση - τροφή, υγεία - καθαριότητα, ένδυση - υπόδηση, στολισμός σώματος, Σκεύη - εργαλεία, Μάθηση - γνώση, αναψυχή - παιχνίδι, κ.α.).

Ημέρες και ώρες λειτουγίας: Τρίτη - Παρασκευή 10.00 - 14.00, Σάββατο-Κυριακή 10.00-15.00.

Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο: Κυδαθηναίων 14, Πλάκα. Τηλ: 2103312995.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v