Χριστούγεννα στην Αθήνα με ένα κόκκινο καράβι: Από σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις!

Χριστούγεννα στην Αθήνα με ένα κόκκινο καράβι: Από σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις!

Ένα κόκκινο καράβι θα στολίζει κατά τη φετινή εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων την Πλατεία Συντάγματος, ενώ στις 10 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος θα δώσει το σύνθημα για τη φωταγώγηση του κέντρου της πόλης. Ο Δήμος Αθηναίων έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια με αξιόλογες εκδηλώσεις για όσους κάνουν Χριστούγεννα στην πόλη, οι οποίες ξεκινούν από σήμερα!

Σήμερα, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, στις 18.30, θα ακουστούν στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών χριστουγεννιάτικες μελωδίες Ανατολής και Δύσης, ενώ στις 19.30 η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων θα αφηγηθεί ένα Μουσικό Παραμύθι, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων: Φλαμένκο και κλαρίνα, σουίνγκ και καντάδες, θεατρικά και εικαστικά δρώμενα, χοροί, τραγούδια, παραμύθια, θέατρο σκιών και πολλά άλλα θα πλημμυρίσουν τις γειτονιές της πρωτεύουσας με αρχή. Συνολικά 150 καλλιτέχνες και η Φιλαρμονική του δήμου θα βρεθούν ανά διαστήματα σε όλη την πόλη.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων εδώ.

Οι εκδηλώσεις για την αλλαγή του χρόνου θα γίνουν φέτος στο Θησείο, όπου από τις 14:00 μέχρι τις 17:00, το απόγευμα της παραμονής, παρέες μουσικών θα δημιουργήσουν εορταστική ατμόσφαιρα. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου θα δώσει το παρόν από τις 18:00 το απόγευμα στον πεζόδρομο της Ερμού στο Σύνταγμα. Από τις 20:00 θα βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και το φωνητικό σχήμα Stringless, η Big Band του δήμου Αθηναίων και ο Μίμης Πλέσσας με τους Mode Plagal στον πεζόδρομο της Ερμού στο Θησείο, ενώ έθνικ ρυθμοί θα ακούγονται από τους Encardia και τους Muchatrela στον πεζόδρομο της Αεροπαγίτου. Στις 22:00 το σύνολο κρουστών «Ηχόδραση» Νίκου Τουλιάτου θα πραγματοποιήσει μουσική πορεία από την Δ. Αρεοπαγίτου προς την κεντρική σκηνή της Αποστόλου Παύλου, ενώ αντίστοιχη πορεία θα κάνουν τα κρουστά Batuca από την Ερμού στην κεντρική σκηνή. O Νίκος Πορτοκάλογλου, η Γιώτα Νέγκα και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος θα δώσουν το παρόν τις πρώτες ώρες του 2014.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τις 3 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 5 Ιανουαρίου 2014.

Πηγή: cityofathens.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v