Ιδέες για σαββατοκύριακο: Απόκριες στην Αθήνα και διασκεδαστικές παιχνιδο-παραστάσεις!

Ιδέες για σαββατοκύριακο: Απόκριες στην Αθήνα και διασκεδαστικές παιχνιδο-παραστάσεις!

Οι ξέφρενες αποκριάτικες εκδηλώσεις αρχίζουν και πληθαίνουν στην πόλη, ενώ οι παραστάσεις συνδυάζουν πολλά και διαφορετικά στοιχεία κάνοντας το θέαμα ακόμα πιο εντυπωσιακό. Μεταξύ αυτών, το θέατρο σκιών έρχεται να υπογράψει την παράδοση με την φιγούρα του Καραγκιόζη. Εσείς, λοιπόν, τι θα κάνετε με τα παιδιά το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου;

Αποκριάτικη γιορτή από τον Δήμο Αθηναίων, στην Τεχνόπολη

Στο πλαίσιο των καρναβαλικών του εκδηλώσεων ο Δήμος Αθηναίων «ζωντανεύει» την πόλη, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και διοργανώνει ένα παιδικό αποκριάτικο πάρτι με πολλή μουσική, χορό και παιχνίδι. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν παιδικές χορωδίες Πολιτιστικών Κέντρων, ομάδες Παραδοσιακών Χορών των Πολιτιστικών Κέντρων, το παιδικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα από Πολιτιστικού Κέντρου Βαφειοχωρίου και νεανικά Μαθητικά Συγκροτήματα (μαθητών Γυμνασίων & Λυκείων Αθηνών). Κατά τη διάρκεια της γιορτής τα παιδιά θα διασκεδάσουν παίζοντας, τραγουδώντας, χορεύοντας, κατασκευάζοντας μάσκες και καπέλα και κάνοντας face painting (αποκριάτικο μακιγιάζ).

Πού: Τεχνόπολις (Κεντρική αυλή και αίθουσα Δ10 – δεξαμενές καθαρισμού, Πειραιώς 100 – Γκάζι)
Πότε: Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, ώρα: 11:00 -14:00.
Εισιτήριο: Είσοδος ελεύθερη.

Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το μαγικό κλειδί, στο θέατρο Κιβωτός

Η παράσταση βασίζεται στο παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτας «Η καρδιά της βασιλοπούλας», που μιλά για την αφοσίωση, την αλληλεγγύη, τη χαρά της προσφοράς, την αγάπη για την πατρίδα και την οικογένεια. Η Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει τη νέα της δουλειά, ένα υπέροχο παραμύθι που προσφέρει τροφή για σκέψη, ζωντανεύει στη σκηνή με τον μοναδικό τρόπο της αγαπημένης δημιουργού μικρών και μεγάλων. Η παιδική σκηνή του θεάτρου Κιβωτός γεμίζει χρώματα, χορούς, παραδοσιακές φορεσιές της πατρίδας μας και παραδοσιακές μουσικές της κάτω Ιταλίας, σε ένα σύμπαν όπου η μαγεία της ζωής συναντιέται με αυτή του θεάτρου.

Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Ερμηνεύουν: Ευαγγ. Καρακατσάνη, Ορ. Καρύδας, Αλ. Κομπόγιωργας
Πού: Κιβωτός, Παιδική Σκηνή (Πειραιώς 115,Γκάζι, τηλ. 2103417000)
Πότε: Κάθε Κυριακή στις 11:15 και στις 15:00. 
Εισιτήριο: 12 ευρώ.

Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Η ιστορία του Κοντορεβυθούλη αλλιώς», στο Κινητήρας Studio

Η θεατρική ομάδα Τσόκαρα βασίστηκε στην ιστορία του βιβλίου «Journal Secret du Petit Poucet» του Philippe Lechermeier για να δημιουργήσει μια πολύ όμορφη παράσταση. Ο βασικός ήρωας του έργου, ο Κοντορεβυθούλης, και τα αδέρφια του ζουν βυθισμένοι στη Μαύρη Πείνα, τρώγοντας μόνο σούπες με βότσαλα και αέρα κοπανιστό! Χτίζοντας την παράσταση μπροστά στα μάτια του κοινού, η ομάδα ερευνά τα όρια της παιδικής φαντασίας και της μεταμόρφωσης, δημιουργώντας ένα θέαμα με στοιχεία θεάτρου σκιών, τεχνικές σωματικού θεάτρου και ζωντανή μουσική.

Σκηνοθεσία: Ομάδα Τσόκαρα
Ηθοποιοί: Ελεάννα Αποστολάκη, Μελίσσα Κωτσάκη, Ανδρομάχη Σπανέλλη
Πού: Κινητήρας Studio (Ερεχθείου 22, Κουκάκι, τηλ. 210 9248328).
Πότε: Κάθε Κυριακή στις 12:00.
Εισιτήριο: 6 ευρώ.

Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το γαϊτανάκι της Απόκριας, στις Μορφές Έκφρασης

Οι Απόκριες ήρθαν και μαζί με αυτές έφτασε και το γαϊτανάκι με τις πολύχρωμες κορδέλες του! Μαζί με μάσκες και τραγούδια, χορούς και πολύ παιχνίδι, το γαϊτανάκι της αποκριάς περιμένει όλα τα παιδιά σε μια τρελή παιχνιδοπαράσταση για να ξεφαντώσουν, να παίξουν και να γελάσουν! Η παιχνιδοπαράσταση "Το γαϊτανάκι της αποκριάς" είναι βασισμένο σε ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και παιχνίδια της Aποκριάς!

Ιδέα- κείμενα-σκηνική παρουσίαση: Άννα- Σεβαστή Τζίμα
Ερμηνεία-καθοδήγηση: Κλεονίκη Καραχάλιου, Δημήτρης Παλαιογιάννης
Πού: Μορφές Έκφρασης (Αλκμήνης 13, τηλ, 210 3464903).
Πότε: Κυριακή 16/2, στις 12.00.
Εισιτήριο: 5 ευρώ το παιδί, 7 ευρώ ο συνοδός

Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Φιγούρα μαγεμένη - Θέατρο Σκιών, στον κινηματογράφο Ίλιον

Ο θίασος Ηλία Καρελλά παρουσιάζει την παράσταση θεάτρου σκιών «Φιγούρα μαγεμένη». Ο σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς και η Κωνσταντίνα Γκόρου μας ταξιδεύουν στην ιστορία του ελληνικού Καραγκιόζη μέσα από αφήγηση, τραγούδι, σκιές και κούκλες με φόντο ένα τρισδιάστατο σκηνικό σε μια παράσταση χωρισμένη σε τρία μέρη. Η χρονομηχανή γυρίζει, μικρές και μεγάλες βαλίτσες ανοίγουν και, με τη βοήθεια των δύο σκιοπαικτών, μεταφερόμαστε μαγικά πίσω στο χρόνο... Ποιος είναι ο Μαυρομάτης; Πότε ήρθε στην Ελλάδα; Πώς ήταν η πρώτη φιγούρα θεάτρου σκιών; Ποιος ήταν ο πατέρας του ελληνικού θεάτρου σκιών; Η ιστορία του ελληνικού Καραγκιόζη ξεδιπλώνεται μέσα από αφήγηση, σύγχρονες τεχνικές θεάτρου σκιών και κούκλες.

Πού: Κινηματογράφος Ίλιον (Τροίας 34 & Πατησίων, Πλ. Βικτωρίας, τηλ. 210 8810802)
Πότε: Κάθε Κυριακή στις 17:00.
Εισιτήριο: 7 ευρώ (6 € άνεργοι, γκρουπ από 10 άτομα)

Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

v