Φορέματα από χαρτί: Ιδέες για απίθανες παιδικές χειροτεχνίες!

Φορέματα από χαρτί: Ιδέες για απίθανες παιδικές χειροτεχνίες!

Αν αναζητάτε έναν ευχάριστο τρόπο για να γεμίσετε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο της κόρης σας στο σπίτι, πάρτε ιδέες από τη μαμά Angie και την κόρη της, η οποία ήδη από τα 4 χρόνια της έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για τη μόδα. Η μαμά της το ανακάλυψε την πρώτη φορά που την «έπιασε» να τυλίγεται μόνη της με μαντήλια και σεντόνια και να στέκεται στον καθρέφτη.

Όσο περνούσε ο καιρός και η Angie άρχισε να κουράζεται αν βρίσκει τα ρούχα και τα πράγματά της χωμένα στις στοίβες με τα παιχνίδια της κόρης της, Mayhem, πρότεινε να της αγοράσει διάφορα χαρτιά χειροτεχνίας και χαρτόνια, ώστε να φτιάχνει φορέματα από αυτά. Η Mayhem ενθουσιάστηκε με την ιδέα και από τότε ο δημιουργικός της οίστρος δεν έχει κοπάσει στο παραμικρό.

Για την ακρίβεια, τα πρώτα σχέδια της 4χρονης ήταν κάπως έτσι:

...ενώ μερικούς μήνες μετά άρχισαν να εξελίσσονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς:

Όπως η μαμά Angie αναφέρει σε συνέντευξή της, η ιδέα του σχεδίου για το κάθε φόρεμα προέρχεται κατά το ήμισυ από την ίδια και κατά το ήμισυ από την κόρη της, αλλά η μικρή κατασκευάζει το μεγαλύτερο μέρος του φορέματος. Μάλιστα, μετά από τόσα φορέματα, είναι πλέον σε θέση να πει πόσα χαρτιά θα χρειαστεί για την κάθε κατασκευή.

Η Angie λέει, επίσης, ότι το παρακάτω φόρεμα έχει δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου από την κόρη της:

Για τις κατασκευές των φορεμάτων η μαμά αναφέρει ότι χρησιμοποιούν κυρίως: χαρτί χειροτεχνίας, χαρτί περιτυλίγματος, χαρτομάντιλα και χαρτοσακούλες. Κατά καιρούς έχουν επίσης επιστρατεύσει μαντήλια, τούλια και αλουμινόχαρτο. Για να κολλήσουν τα υλικά χρησιμοποιούν συνήθως σελοτέιπ ή υγρή κόλλα στιγμής.

Η έμπνευση της μικρής προέρχεται από οτιδήποτε παρατηρεί γύρω της, από επισκέψεις σε μουσεία, από παιδικές ταινίες, ενώ μερικές φορές η μαμά της βρίσκει online φωτογραφίες με φορέματα, τις δείχνει στη Mayhem και αν τους αρέσουν "αντιγράφουν" τα σχέδια στο χαρτί –όπως τα παρακάτω φορέματα εμπνευσμένα από τις εμφανίσεις των stars στις Χρυσές Σφαίρες και σε άλλες βραβεύσεις:

Η μαμά της Mayhem λέει πως η ίδια δεν ήταν ποτέ από τις γυναίκες που «πιάνουν τα χέρια τους» στις χειροτεχνίες και τις κατασκευές, ούτε έχει ιδιαίτερη σχέση με τη μόδα. Η κόρη της, όμως, σίγουρα της δίνει το μεγαλύτερο κίνητρο και την απαραίτητη έμπνευση. Προσθέτει δε ότι δεν ξέρει αν η κόρη της θα συνεχίσει να έχει το ίδιο ενδιαφέρον για δημιουργία φορεμάτων από χαρτί και στο μέλλον, πάντως «όσο θέλει να τα φτιάχνει, εγώ θα συνεχίσω να την βοηθάω!»

Δείτε περισσότερες δημιουργίες της μικρής Mayhem στο FashionByMayhem.com.

v