Φοράτε το σωστό σουτιέν;

Φοράτε το σωστό σουτιέν;

H βιομηχανία εσωρούχων επισημαίνει πως περίπου το 85% των γυναικών είτε δεν παίρνουν αρκετή «υποστήριξη» από τα εσώρουχά τους, επιλέγοντας σουτιέν μεγαλύτερου μεγέθους, είτε ταλαιπωρούν το στήθος τους καταπιέζοντάς το με σουτιέν που είναι πολύ μικρά.

Aφιερώστε λίγο χρόνο για να διαπιστώσετε αν το μέγεθος που επιλέγετε, αντιστοιχεί πράγματι στις διαστάσεις του στήθους σας, αλλά και για να βρείτε ποιος "τύπος" είναι αυτός που καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες σας. Έτσι, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο κατάστημα, θα ξέρετε πώς να χαρίσετε στο στήθος σας την άνεση και την υποστήριξη του αξίζει.

Επιλέγοντας το σωστό νούμερο

Το πρώτο βήμα στην επιλογή του σωστού σουτιέν είναι να εξακριβώσετε το νούμερό σας. Πώς θα το κάνετε;

1. Τυλίξτε με μία μεζούρα το στέρνο σας, ακριβώς κάτω από το στήθος σας και σημειώστε το νούμερο. Με τη μέτρηση αυτή, θα ξέρετε το σωστό νούμερο σουτιέν που θα πρέπει να επιλέξετε. Π.χ. αν είναι 63-67 εκ. το νούμερο του σουτιέν θα πρέπει να είναι 65, αν είναι 68-72 εκ. το νούμερο θα πρέπει να είναι 70, αν είναι 73-77 εκ. το νούμερο θα πρέπει να είναι 75 κ.ο.κ.

2. Ως προς το μέγεθος του μπούστου (cup), φορέστε το σουτιέν χωρίς εσωτερικά μαξιλαράκια και ελέγξτε ότι καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του στήθους σας. Μην σφίξετε το σουτιέν πολύ στο κούμπωμα. Για να είστε ακόμα πιο σίγουρες, με την ίδια μεζούρα μετρήστε ακριβώς πάνω στο στήθος σας. Έτσι, αν π.χ. η μέτρηση δείξει 75-77 εκ. χρειάζεστε Cup AA, αν δείξει 77-79 εκ. χρειάζεστε Cup Α, αν δείξει 79-81 εκ. χρειάζεστε Cup B κ.ο.κ.

Επιλέγοντας τον σωστό τύπο

Όταν πλέον θα ξέρετε το νούμερο, θα πρέπει να βρείτε τον τύπο του σουτιέν που σας ταιριάζει, προκειμένου να σας παρέχει σωστή στήριξη. Έτσι θα βρείτε:

Το σουτιέν Τ-shirt: Είναι σχεδιασμένο για να καλύπτει και να «κρατά» καλά το στήθος, χωρίς να διαγράφεται κάτω από τα ρούχα.

Το στράπλες: Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να σας επιτρέπει να φοράτε ρούχα χωρίς τιράντες, χωρίς όμως να χάνετε τη στήριξη που θα σας παρείχε ένα κανονικό σουτιέν. Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια της κορδέλας που στερεώνει το σουτιέν κάτω από στήθος. Προτού το αγοράσετε, ελέγξτε αν το σουτιέν «γλιστράει» προς τα κάτω καθώς κινείστε.

Το μπάκλες: Είναι ιδανικό για ρούχα που αφήνουν την πλάτη ακάλυπτη. Τα περισσότερα έχουν κόλλα για να στέκονται κάτω από το στήθος, όμως ύστερα από λίγο καιρό η κόλλα αρχίζει να φθείρεται, χάνοντας την υποστηρικτική της δύναμη.

Το αθλητικό: Δεν έχει τιράντες, αλλά σχηματίζει είτε ένα «Τ» είτε ένα «Χ» στην πλάτη, και είναι ιδανικό στην υποστηρίξη του στήθους όταν γυμνάζεστε. Xάρη στην ελαστικότητά του, πρόκειται για πολύ άνετο σουτιέν, δεν έχει μπανέλες και εφαρμόζει τέλεια στο στήθος.

Το push-up: Σκοπός του είναι να τονίζει το ντεκολτέ, με τη βοήθεια «μαξιλαριών» (pads) που υπάρχουν σε συγκεκριμένα σημεία του μπούστου και με ιδιαίτερα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα. Δεν αποκλείεται, όμως, να σας κουράσει ύστερα από μερικές ώρες, οπότε καλύτερα να προτιμάτε τέτοιου τύπου σουτιέν μόνο στις βραδινές σας εξόδους.

Το σουτιέν θηλασμού: Σκοπός του είναι να σας προσφέρει στήριξη τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και κατά την περίοδο του θηλασμού. Γι’αυτόν τον λόγο, έχει διάφορα clips που μπορούν να προσαρμόσουν το σουτιέν στο στήθος σας καθώς αυτό θα μεγαλώνει, ενώ έχει την ιδιότητα να «ανοίγει» στους μαστούς για να θηλάζετε το μωρό σας, χωρίς να πρέπει να βγάλετε το σουτιέν.

Το Full Cup: Σκοπός του είναι να καλύπτει όλο το στήθος για πλήρη στήριξη. Ενδείκνυται για γυναίκες με πολύ μεγάλο στήθος, αφού όχι μόνο μπορεί να το υποστηρίζει τέλεια, αλλά και να το κάνει να φαίνεται στητό και στρογγυλεμένο. Ταυτόχρονα προστατεύει τις γυναίκες από πόνους στη μέση.

Πηγή: Modernmom

v