6 στιλιστικές επιλογές που οι κομψές γυναίκες δεν κάνουν ποτέ

6 στιλιστικές επιλογές που οι κομψές γυναίκες δεν κάνουν ποτέ

Υπάρχουν κάποιες γυναίκες που ξεχωρίζουν από μακριά. Είναι πάντα κομψές και περιποιημένες, όσο δύσκολη και απαιτητική κι αν είναι η καθημερινότητά τους. Πώς το καταφέρνουν; Αποφεύγοντας τα παρακάτω στιλιστικά λάθη: 

Δεν κάνουν... υπερβολές

Τα βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας πρέπει να είναι πολύ απλά: Φούστα, παντελόνι, σακάκι, πουκάμισο και ένα απλό κλασσικό φόρεμα, κατά προτίμηση μαύρο. Θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση του «τί να φορέσω» σε οποιαδήποτε εκδήλωση, έξοδο, γιορτή.

Δεν αγνοούν τις λεπτομέρειες

Τόσο στο σώμα όσο και στα ρούχα τους. Μια γυναίκα που φοράει τα ρούχα και δεν την φοράνε, επιλέγει πάντα «κομμάτια» που θα αναδείξουν τα δυνατά της σημεία και θα καλύψουν όσα θέλει να κρύψει. Για παράδειγμα, μια γυναίκα με ανοιχτή λεκάνη συνδυάζει ένα skinny jean με μια πουκαμίσα ή ένα άνετο T-shirt ενώ αποφεύγει τα ψηλόμεσα παντελόνια ή τις pencil φούστες που την τονίζουν και τις οριζόντιες ρίγες στο κάτω μέρος. Αντίθετα, προτιμά να αναδείξει το μπούστο της με ένα φόρεμα σε γραμμή Α, που είναι εφαρμοστό πάνω και ανοίγει κάτω.

Το ίδιο, όμως ισχύει και για τα ρούχα. Μια γυναίκα που «το έχει» με το ντύσιμο ξέρει πως δεν συνδυάζεις ένα φαρδύ παντελόνι με μια φαρδιά μπλούζα. Η αναλογία «ένα προς ένα» δεν αμφισβητείται ποτέ!

Δεν παραλείπουν να έχουν κλασικά κομμάτια στην ντουλάπα τους

Μια γυναίκα με στιλ δεν θα παραπονεθεί ποτέ ότι «Δεν έχει τι να φορέσει!». Κι αυτό γιατί έχει πάντα κάτι να φορέσει. Όχι γιατί πηγαίνει κάθε Σάββατο για ψώνια, αλλά γιατί φροντίζει να κρατάει πάντα στην ντουλάπα και το νεσεσέρ της κάποια κλασικά κομμάτια που θα της μείνουν εις τον… αιώνα τον άπαντα και θα την «ξελασπώνουν» τις δύσκολες στιγμές που βιάζεται να ετοιμαστεί ή που δεν μπορεί να επιλέξει τι θα φορέσει.

Τι θα υπάρχει πάντα στην γκαρνταρόμπα της; Το κλασικό μικρό μαύρο φόρεμα- κομμάτι πασπαρτού για κάθε επίσημη εμφάνιση- ένα λευκό πουκάμισο, ένα σκούρο τζιν χωρίς σκισίματα ή περίεργα σχέδια και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες σε μαύρο ή nude χρώμα.

Στο νεσεσέρ της ένα προϊόν είναι… διαχρονικό: το κόκκινο κραγιόν! Για ένα προσεγμένο μακιγιάζ, μια γυναίκα με στιλ ξέρει ότι αν εστιάσει στα χείλη της, χωρίς άλλες υπερβολές στο make up, θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Δεν ξεχνούν τα αξεσουάρ! 

Εκτός του ότι τα casualρούχα φοριούνται πάντα πιο εύκολα έναντι των κραυγαλέων, αποτελούν την ιδανική επιλογή, ειδικά σε εποχές οικονομικής ύφεσης όπως η τωρινή. Απλά κομμάτια που κάθε φορά συνδυάζονται με διαφορετικά, επιβλητικά αξεσουάρ που κεντρίζουν τα βλέμματα δίνουν την… ψευδαίσθηση των διαφορετικών ρούχων. Ένα μακρύ, εντυπωσιακό κολιέ είναι ο καλύτερος τρόπος να μετατρέψετε ένα απλό, μονόχρωμο τοπ σε μια μπλούζα για τη βραδινή σας έξοδο!

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι τσάντες, που δίνουν… άποψη σε ένα κατά τ’ άλλα αδιάφορο σύνολο.

Δεν αδιαφορούν για τα παπούτσια τους

Όχι, μια γυναίκα με στιλ δεν γίνεται ένα με τα ψηλοτάκουνα! Φοράει ό,τι παπούτσια θέλει, ανάλογα με το ντύσιμο που θέλει και ξέρει πάντα πώς να τα συνδυάζει αρμονικά με το υπόλοιπο σύνολο. Αθλητικά, μπότες, φλατ, μπαλαρίνες ή πλατφόρμες, όλα έχουν θέση στην παπουτσοθήκη της, ανάλογα με τη μέρα, την ώρα και τη διάθεσή της. Ή μάλλον, όλα εκτός απ’ αυτά… Για να μην πέσετε σε ατοπήματα, δείτε πώς θα διαλέξετε τα κατάλληλα παπούτσια για κάθε ντύσιμο.

Δεν το παρακάνουν με το μακιγιάζ

Διατηρείστε την κομψότητά σας καθώς και το χαμόγελό σας υπό όλες τις συνθήκες με μεγάλη φυσικότητα. Ανεξάρτητα από τη δύσκολη καθημερινόιτητα, προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, καταφέρνοντας να έχετε μια περιποιημένη και κομψή εμφάνιση. Τρέχοντας πίσω από τον χρόνο και τις δυσκολίες ξεχνάμε κάποιες φορές κάποια βασικά πράγματα: Ποτέ με τζιν και σπορ παπούτσια... εκτός από το Σαββατοκύριακο!

Αναδείξτε τα προσόντα σας, χωρίς να κυνηγάτε την τελειότητα, προτιμήστε τη φυσικότητα που είναι το άλφα και το ωμέγα. Το less-is-more, είναι ένας γνωστός κανόνας που δεν πρέπει να τον ξεχνάτε ποτέ.

v