13 υπέροχες δραστηριότητες για εσάς και την κόρη σας

13 υπέροχες δραστηριότητες για εσάς και την κόρη σας

Η παντοτινή σχέση σας με την κόρη σας ξεκινά τη στιγμή που παίρνει την πρώτη της ανάσα, που με το κλάμα της αποζητά το στήθος σας και την αγάπη σας. Συνεχίζεται όταν σας πιάνει το χέρι, για να διασχίσετε μαζί έναν δρόμο. Γίνεται αντιληπτή την στιγμή που, ενήλικας πια, σας τηλεφωνεί, λέει «Μαμά...» και ξεσπά σε λυγμούς. Και εσείς ξέρετε, πριν καν συνεχίσει. Και τρέχετε να την βρείτε με την ταχύτητα του ανέμου.

Χτίζοντας θεμέλια στην σχέση σας με την κόρη σας, εξασφαλίζετε ότι θα είστε πάντα εσείς το πρώτο της τηλεφώνημα. Και ο τρόπος για να το κάνετε είναι απλός: Αρκεί να περνάτε χρόνο μαζί της, να την ακούτε και να προγραμματίζετε διασκεδαστικές δραστηριότητες. Πάρτε μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε...

Δραστηριότητες για μαμάδες με κόρες προσχολικής ηλικίας

Μοιραστείτε τα ρούχα σας!

Καλέστε την κόρη σας στην κρεβατοκάμαρά σας, αδειάστε πάνω στο κρεβάτι σας ρούχα, φουλάρια, κοσμήματα, ακόμα και αξεσουάρ από αποκριάτικες στολές και... ντυθείτε! Γίνετε πριγκίπισσες, μοντέλα για φωτογράφιση, μάγισσες... ό,τι μπορείτε να φανταστείτε! Και μην ξεχάσετε να βγάλετε πολλές φωτογραφίες.

Δημιουργήστε μαζί ένα ημερολόγιο

Πάρτε ένα μεγάλο βιβλίο με λευκές σελίδες και ξεκινήστε εκεί, μαζί, να ζωγραφίζετε, να γράφετε, να κολλάτε αυτοκόλλητα, να κάνετε δακτυλικά αποτυπώματα, να κολλάτε φωτογραφίες... Θυμηθείτε κάθε φορά που επιστρέφετε σε αυτό να σημειώνετε την ημερομηνία!

Καραόκε!

Τραγουδήστε και χορέψτε μαζί, μπροστά στην τηλεόραση, με ένα μικρόφωνο στο χέρι!

Δραστηριότητες για μαμάδες με κόρες σχολικής ηλικίας

Διαβάστε μαζί!

Είτε το βράδυ πριν κοιμηθεί, στο κρεβάτι της, είτε κάποια καθιερωμένα απογεύματα, τρώγοντας σοκολατένια μπισκότα, επιλέξτε μαζί κάποια βιβλία και ανατρέχετε σε αυτά στον ελεύθερο χρόνο σας. Το διάβασμα σας δίνει την ευκαιρία να συζητήσετε γύρω από το θέμα του βιβλίου και να διδάξετε αξίες και ιδανικά στο παιδί. Αν, μάλιστα, το παιδί έχει κάποιον αγαπημένο συγγραφέα, π.χ. τον Ευγένιο Τριβιζά, μη χάνετε ευκαιρία να πηγαίνετε μαζί με την κόρη σας σε παρουσιάσεις βιβλίων του.

Μαγειρέψτε μαζί

Πηγαίνετε μαζί στο σούπερ μάρκετ, ψωνίστε τα υλικά και περάστε μαζί χρόνο στην κουζίνα μαγειρεύοντας. Βάλτε μουσική, εξηγήστε στη μικρή πώς ακριβώς θα σας βοηθήσει... Η διαδικασία, πέρα από διασκεδαστική, είναι και εκπαιδευτική, αφού θα μυήσει το παιδί στα μυστικά της μαγειρικής!

Χορέψτε μαζί!

Σάββατο πρωί στο σπίτι! Δύο ολόκληρες ημέρες μπροστά σας για να περάσετε αξέχαστες στιγμές! Ποιος καλύτερος τρόπος για να το γιορτάσετε από τον χορό;

Δραστηριότητες για μαμάδες με κόρες στην εφηβεία

Στιγμές με τις υπόλοιπες γυναίκες της οικογένειας

Κάποιες από τις στιγμές που μένουν πάντα αξέχαστες στα κορίτσια είναι αυτές που περνούν με τις γυναίκες της οικογένειας. Κανονίστε, λοιπόν, ένα απόγευμα να επισκεφθείτε π.χ. την γιαγιά, με την αδερφή ή τη νύφη σας, πάρτε γλυκά και περάστε χρόνο με την έφηβη κόρη σας, αναπολώντας στιγμές από το παρελθόν! Ακόμα κι αν στην αρχή φανεί διστακτική, στο τέλος η κόρη σας όχι μόνο θα το έχει ευχαριστηθεί αλλά θα έχει έρθει και πολύ πιο κοντά σας...

Κάντε μια δραστηριότητα μαζί

Η κόρη σας έχει μπει πλέον σε ένα ηλικιακό στάδιο που της επιτρέπει να κάνει πράγματα που μέχρι τώρα κάνουν μόνο οι «μεγάλοι». Μπορείτε, λοιπόν, να μοιραστείτε μαζί της κάποια δική σας αγαπημένη ασχολία, π.χ. να την μυήσετε στη γιόγκα, ή να της προτείνετε να διαλέξει εκείνη κάποιο χόμπι που θα της άρεσε να μοιράζεται μαζί σας.

Τέχνες και θεάματα

Σε συνέχεια του προηγούμενου, από την ηλικία αυτή και μετά η κόρη σας μπορεί να σας ακολουθεί σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις που αφορούν και τις δύο, π.χ. συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις. Φορέστε, λοιπόν, και οι δύο τα καλά σας και απολαύστε ένα ποιοτικό απόγευμα μαζί! Στο τέλος κερνάτε φαγητό!

Προγραμματίστε ένα ταξίδι οι δυο σας

Δεν χρειάζεται να είναι μακρινό ή πολυέξοδο. Θα είναι υπέροχο, όμως, να ανακαλύψετε ένα νέο μέρος μαζί και να περάσετε μερικές χαλαρές στιγμές, πριν η κόρη σας φύγει από την οικογενειακή στέγη...

Δραστηριότητες για μαμάδες με ενήλικες κόρες

Το πάρτι της ενηλικίωσής της

Αυτό κι αν είναι ένα γεγονός που, αν οργανωθεί σωστά, θα μείνει αξέχαστο στην κόρη σας! Είναι πολύ πιθανό, βέβαια, καθώς θα πλησιάζουν τα 18α γενέθλιά της να έχει ήδη προγραμματίσει κάποια έξοδο με τους φίλους της. Όμως αυτό είναι κάτι που θα μπορεί να κάνει σε όλα της τα γενέθλια από εδώ και πέρα. Εκπλήξτε την! Επικοινωνήστε με τους καλύτερους φίλους της και πείτε τους ότι ετοιμάζετε ένα μεγάλο πάρτι για εκείνη και θα χρειαστείτε την βοήθειά τους. Καλέστε όσους περισσότερους φίλους της μπορείτε, τους αγαπημένους της συγγενείς, ακόμα και τους γηραιότερους, και μετατρέψτε το σπίτι (ή τον χώρο όπου θα γίνει το πάρτι) σε κανονική ντίσκο! Μπορείτε ακόμα και να προσλάβετε DJ για την ιδιαίτερη εκείνη βραδιά που θα χαραχθεί για πάντα ανεξίτηλα στη μνήμη της!

Τακτικές βόλτες στα μαγαζιά

Καθώς η κόρη σας μεγαλώνει, το πιθανότερο είναι ότι ο ελεύθερος χρόνος της μειώνεται. Πάντα, όμως, μπορεί να βρεθούν 1-2 ώρες για βόλτα και καφέ με τη μαμά της. Για ψώνια και κουβεντούλα. Μην της το ζητάτε πιεστικά. Απλά πείτε της πόσο σας έχει λείψει –θα το έχει στο μυαλό της και με την πρώτη ευκαιρία θα ξεκλέψει χρόνο για εσάς!

Οικογενειακά τραπέζια

Οι γιορτές αποτελούν πάντα ιδανικές ευκαιρίες για να συναντιέται η οικογένεια και να διατηρούνται ισχυροί οι δεσμοί. Καθιερώστε με την κόρη σας κάποια οικογενειακά τραπέζια να γίνουν παράδοση, π.χ. τα γενέθλια του μπαμπά. Και φροντίζετε να κάνετε τις προετοιμασίες μαζί.

v