Δώρα για την Γιορτή της Μητέρας: Προτάσεις για κάθε μαμά!

Δώρα για την Γιορτή της Μητέρας: Προτάσεις για κάθε μαμά!

Συνηθίζουμε να λέμε ότι όλες αυτές οι Παγκόσμιες Ημέρες που τιμούν σημαντικά πρόσωπα της ζωής μας ή τον έρωτα έχουν δημιουργηθεί καθαρά για εμπορικούς λόγους. Γεγονός είναι ότι, παρόλο που η Μητέρα τιμόνταν στα αρχαιοελληνικά χρόνια με διάφορους τρόπους, η επίσημη, σύγχρονη Γιορτή της καθιερώθηκε κάπως αυθαίρετα, όταν το 1914, ύστερα από αγώνες της αμερικανίδας Άννα Μαρία Ριβς Τζάρβις, η οποία προέδρευε σε «μαμαδίστικα σωματεία», ο αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον υπέγραψε την σχετική προκήρυξη.

Παρ'όλα αυτά, πότε ήταν η τελευταία φορά που εκδηλώσατε έμπρακτα την αγάπη και την ευγνωμοσύνη σας προς τη μαμά σας; Ακόμα κι αν η απάντησή σας είναι «χθες», πάντα υπάρχει κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε για να της χαρίσετε ένα γλυκό χαμόγελο! Πάρτε ιδέες:

Για την ρομαντική μαμά

Γλάστρα με υφασμάτινο, κεντητό collage, από τα Fleria

Τα ανθοπωλεία Fleria σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζουν μία σειρά από υπέροχες γλάστρες, διακοσμημένες με πολύχρωμα ελληνικά κεντήματα, εμπνευσμένα από τις εκθέσεις του Μουσείου. Σε αυτές μπορείτε να τοποθετήσετε διάφορες ανθοσυνθέσεις, μία εκ των οποίων είναι και αυτή της φωτογραφίας.

Τιμή: 40 ευρώ.

Θα την βρείτε στα καταστήματα Fleria ή μπορείτε να την αγοράσετε και online από εδώ.

Για την καλύτερη μαγείρισσα του κόσμου

Κατσαρόλα σε σχήμα καρδιάς, από τα Espiel

Τιμήστε τη μανούλα που σας ετοιμάζει όλες αυτές τις απίθανες λιχουδιές με το πιο πρακτικό και πρωτότυπο ταυτόχρονα δώρο: Μία κατσαρόλα σε σχήμα καρδιάς! Θα βρείτε τη συγκεκριμένη στην συλλογή της Espiel, σε διαστάσεις 13.50x20x19 εκ.

Τιμή: 23,70 ευρώ.

Αναζητήστε την στα καταστήματα.

Για την κοκέτα μαμά

Nail Spa

Τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι μία πλήρης περιποίηση άνω και κάτω άκρων είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται η μαμά, για να φροντίσει τα ταλαιπωρημένα της χέρια, αλλά και για να αναδείξει τα πέδιλά της. Χαρίστε της, λοιπόν, μία δωροεπιταγή από το ινστιτούτο που επισκέπτεστε εσείς ή από το Golden Nails Spa, στο οποίο θα βρείτε πακέτα περιποίησης χεριών, μανικιούρ και πεντικιούρ από 25 ευρώ –μάθετε περισσότερα εδώ.

Για την κομψή μαμά

Σκουλαρίκια, από τα Άννα-Μαρία Μαζαράκη

 

Ένα ζευγάρι όμορφα σκουλαρίκια, σε σχήμα καρδιάς και σε αμιγώς καλοκαιρινό χρώμα, από την ολοκαίνουργια συλλογή της Άννας-Μαρίας Μαζαράκη.

Τιμή: 39 ευρώ.

Αναζητήστε τα στα καταστήματα Άννα-Μαρία Μαζαράκη.

Για τη μαμά που διαβάζει

Το βιβλίο «Για μια υπέροχη Μητέρα»

Το βιβλίο «Για μια υπέροχη Μητέρα» είναι ό,τι πρέπει για να της εκφράσετε με τα πιο τρυφερά λόγια την αγάπη και την ευγνωμοσύνη σας!

Τιμή: 5 ευρώ.

Αναζητήστε το στα βιβλιοπωλεία ή αγοράστε το online από εδώ.

Οι πιο όμορφες κάρτες

Τις βρήκαμε στο Etsy.com, σε μεγάλη ποικιλία και όλες τους είναι μία προς μία, αναγράφοντας τα πιο όμορφα μηνύματα για τη Γιορτή της Μητέρας. Η συγκεκριμένη που απεικονίζεται κοστίζει 2,96 ευρώ και θα την αγοράσετε online από εδώ.

Κατά τα άλλα μεγάλη ποικιλία σε κάρτες για την Γιορτή της Μητέρας θα βρείτε εδώ.

Περάστε το απόγευμα μαζί!

Κακά τα ψέματα, το μοναδικό δώρο που θα έκανε πραγματικά ευτυχισμένη κάθε μαμά την Κυριακή 11 Μαΐου είναι να περάσει την ημέρα με τα παιδιά της! Ακυρώστε, λοιπόν, ό,τι άλλο έχετε κανονίσει και αφιερώστε της το απόγευμά σας είτε για θέατρο (εξαιρετικές κριτικές έχουν λάβει οι κωμωδίες «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» και «Άνδρες έτοιμοι για όλα»), είτε για να την βγάλετε έξω για καφέ ή φαγητό. Πόσο καιρό έχετε να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί;

v