Έξοδος με τα παιδιά: Απίθανες ιδέες για ένα τέλειο Σαββατοκύριακο!

Έξοδος με τα παιδιά: Απίθανες ιδέες για ένα τέλειο Σαββατοκύριακο!

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο της άνοιξης υποδέχεται μικρούς και μεγάλους με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Το Μουσείο Συναισθημάτων έχει πολύ ενδιαφέροντα δημιουργικά εργαστήρια, η Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει μια και μόνο παράσταση για καλό σκοπό, ενώ ένα μεγάλο μπαζάρ για παιδικά βιβλία και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Λαύριο δίνουν εξαιρετικές εναλλακτικές.

"12 παραμύθια και ο τρύπιος κουβάς", στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση για παιδιά ετοίμασε η Κάρμεν Ρουγγέρη, με στόχο την στήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Οζώδους Σκληρύνσεως και την ενημέρωση γύρω από την πάθηση. «Σπάνιος ναι, Μόνος όχι», με αυτό το μήνυμα και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Οζώδη Σκλήρυνση, η «Κάρμεν των παιδιών», δημιούργησε μια μοναδική παράσταση για αυτή τη σπάνια πάθηση. Ο τίτλος του θεατρικού έργου είναι «12 παραμύθια και ο τρύπιος κουβάς» και θα ανέβει με τη συνεργασία του Τμήματος Ογκολογίας της Novartis με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σπάνια αυτή νόσο.

Πού: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206,Ταύρος, τηλ. 210 3418550).
Πότε: Σάββατο 31/5 στις 12μμ.
Είσοδος: 5 ευρώ (τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Ελληνικής Εταιρείας Οζώδους Σκληρύνσεως).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δημιουργικά εργαστήρια, στο Μουσείο Συναισθημάτων

 

Το Σαββατοκύριακο, μετά τη λειτουργία της διαδραστικής έκθεσης του μουσείου, ξεκινούν εργαστήρια σχεδιασμένα για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί το δημιουργικό εργαστήρι με τίτλο «Παραμυθοκαμώματα με Συναισθήματα!», το οποίο βοηθάει, μέσα από τη μυθοπλασία και τη διάδραση με το παραμύθι, να αναζητήσουν τα παιδιά την αξία και την δύναμη όλων των συναισθημάτων για τη ζωή. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το δημιουργικό εργαστήρι «Παραμυθοκαμώματα της Βαρεμάρας!», που αντίστοιχα στοχεύει στην επεξεργασία του συναισθήματος της βαρεμάρας και της πλήξης!

Πού: Μουσείο Συναισθημάτων (Καρατζά 7, Φιλοπάππου, τηλ. 210 9218329).
Πότε: Σάββατο 31/5 (1μμ-2μμ) και Κυριακή 1/6 (1μμ-2μμ). 
Είσοδος: Για το κάθε εργαστήρι η είσοδος είναι 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10 π.μ. έως 1μ.μ.).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.  

1ο Bazaar Παιδικού Βιβλίου / Cd / Dvd, στην αίθουσα EXCESS

Οι καλοκαιρινές διακοπές για τα παιδιά πλησιάζουν και όλοι οι γονείς αναζητούν όμορφες και δημιουργικές προτάσεις για τον ελεύθερο χρόνο των μικρών πρωταγωνιστών της ζωής τους. Η EXCESS λοιπόν οργανώνει το 1ο Bazaar Παιδικού Βιβλίου/Cd/Dvd, στο οποίο θα βρείτε εκατοντάδες εξαιρετικούς τίτλους για παιδιά και εφήβους σε ελκυστικές τιμές! Συμμετέχουν οι εκδόσεις και οι εταιρείες παραγωγής ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΖΩΗΣ, ΔΙΑΥΛΟΣ, ΔΙΟΠΤΡΑ, ΕΣΤΙΑ, ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ, ΛΙΒΑΝΗΣ, ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ΜΙΝΩΑΣ, ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ, ΠΑΤΑΚΗΣ, GEMA και MEDIA VISTA.

Πού: Αίθουσα EXCESS της οδού Κολοκοτρώνη 47 (3ος όροφος), 5' από το σταθμό Μοναστηράκι.
Πότε: Σάββατο 31/5, 10πμ-10μμ.
Είσοδος: Ελεύθερη 

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 3233515 

Οικογενειακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, στο Πάρκο Λαυρίου

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων και τις οικογένειές τους να συμμετέχουν στο οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανάκληση Αναμνήσεων: Τι θυμάμαι από την παλιά Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου;». Οι οικογένειες θα έχουν τη δυνατότητα να συλλέξουν στοιχεία αξιοποιώντας τόσο τα δεδομένα από τον χώρο και τις συλλογές του Μουσείου, όσο και από τους ίδιους τους πρώην εργαζόμενους που λειτουργούν ως ζωντανές πηγές. Οι συμμετέχοντες έτσι, έχουν μία μοναδική ευκαιρία συνδιαλλαγής με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας, παίρνοντας συνέντευξη από αυτούς και συνδυάζοντας τα στοιχεία που ανακαλύπτουν, με τον χώρο (με όποιο μέσο επιλέξουν, έντυπο, οπτικοακουστικό, ψηφιακό κλπ.).

Πού: Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. 
Πότε: Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 και ώρες 11:00 – 13:00
Είσοδος: 6 ευρώ για κάθε άτομο (5 ευρώ για αδέρφια)

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2103312995 και εδώ

"Μια αρχή... χωρίς αρχή", στο Ίδρυμα Ψαρόπουλου-Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής

Η εσωτερική αυλή του μουσείου μετατρέπεται σε ένα μαγικό σκηνικό, το οποίο θα φιλοξενήσει τη φανταστική περιπλάνηση ενός κοριτσιού και του παράξενου φίλου της στις σύγχρονες θεωρίες των φυσικών επιστημών. Η μικρή ηρωίδα ξυπνά μέσα σε μια γεμάτη θαύματα αυλή, έχοντας αποχτήσει κατά τη μετάβασή της σε έναν φανταστικό κόσμο, δυο πήλινα πόδια. Ένα παράξενο πλάσμα θα την βοηθήσει να ξαναβρεί τα ανθρώπινα πόδια της, μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι στα μυστικά της εξέλιξης του σύμπαντος. Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης θα δοθεί στους μικρούς θεατές εκπαιδευτικό υλικό ενώ μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν δωρεάν ροφήματα και μικρά εδέσματα στον κήπο του μουσείου. 

Πού: Ίδρυμα Οικ. Γ. Ψαρόπουλου-Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής (Μελιδώνη 4-6, Κεραμεικό, τηλ. 210 3318491
Πότε: Σάββατο 31/5, στις 11:30πμ.
Είσοδος: Δωρεάν (Για τις υπόλοιπες παραστάσεις στις 1, 8, 15, 21 και 29 Ιουνίου η είσοδος είναι 8 ευρώ)

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

v